33.000 mindre i plånboken för varje hushåll under den gånga mandatperioden

VALET 2018. Tungt bokslut över skattehöjningarna under mandatperioden. Vår rapport visar att ett normalinkomsthushåll fått drygt 33.000 kr mindre i plånboken, ett pensionärspar förlorat drygt 12.000 kr och ett höginkomsthushåll fått närmare 103.000 kr mindre kvar.

Skattepolitiken under mandatperioden visar på betydande höjningar för alla medborgare. Skatterna har blivit en allt större börda att bära för såväl företagen som hushållen. Finansdepartementet har lagt en matta av direkta och indirekta höjningar som slår mot alla grupper i samhället, inklusive låginkomsttagare.

Också pensionärerna har påverkats negativt, även om delar av den gruppen har fått lägre skatt. Under mandatperioden har även vissa skattesänkningar gjorts, men de väger lätt i jämförelse med de många höjningarna. Regeringen har också haft tydlig draghjälp av en stark konjunktur under perioden, men har inte haft förmågan att dra nytta av den när det gäller viktiga strukturella reformer på områden som bostads- och arbetsmarknaden, företagandet, integrationen och skolan.

-Pettersson trodde i sin enfald att när ett lands ekonomi går som tåget och är urstark skulle det komma invånarna till del. Men i Sverige är det tvärtom.

Tycker ni mindre pengar i plånboken och skattehöjningar för alla är bra så rösta på de rödgröna, annars fundera över alternativen…

Läs hela rapporten här 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “33.000 mindre i plånboken för varje hushåll under den gånga mandatperioden

 1. Jag började att rösta på SD 2010 och kommer att fortsätta med detta ännu ett tag. SD var i Trelleborg idag lugn och fin tillställning ca 500 i publiken enl polisen ett smärre ingripande.

 2. Den genuine sosseväljaren, alltså den som röstar på sossarna om de så har en häst som partiledare, har för lite förstånd för att förstå att alla bidrag sossarna lovar och delar ut bekostas av dem själva.

  Sossarna lovar en hundralapp och tar sedan två medan de bedyrar att det är de rika som betalar. Villrådigt försöker sossen förstå varför de aldrig har råd men ekvationen får de aldrig ihop. Det felaktiga svaret på gåtan är att det är de rikas fel – för det har ju sosseledaren och LO sagt.

  Bara en fullkomlig idiot tror på sossarna efter alla dessa års svek och lögner.

 3. Jo, massinvandringen var ju räddningen för svensk ekonomi, men det ser vi inte mycket av!

  OT, läste att regeringen föreslår fängelse för den som köper ett hyreskontrakt. Men det var ju bra, då får folk tak över huvudet iallafall.

 4. Sosselöftet från förra valrörelsen. Kommer ni ihåg det?

  Arbetslösheten i samtliga 28 EU-länder var 6,8 procent i juli.

  Den svenska arbetslöshetsnivån var 6,2 procent (säsongsrensat och utjämnat) i juli, vilket innebär den 19:e lägsta arbetslösheten i hela EU.

  Regeringen har som mål att nå lägst arbetslöshet i hela EU till år 2020.

  Tjeckien har för närvarande lägst arbetslöshet med 2,3 procent.

  https://www.di.se/nyheter/arbetslosheten-i-eurozonen-enligt-forvantan/

 5. Lägg där till en kronkurs som åkt rakt ner i källaren. Snart är vi ett U-land men det är kanske det som krävs för att välfärdsmigranterna ska dra vidare?

 6. Vi socialdemokrater anser att skatterna aldrig räcker och kan aldrig bli för höga.
  Hälsningar
  Stefan med klan

 7. Sverige som har världens högsta skatter och som har haft en högkonjunktur de senast åren har inte lyckats att skapa ett endaste något annat än kaos i landet på grund av att alla pengar som kommit in till statskassan har gått raka vägen ner i halsen på invandrarna.

  • Ja, om det bara vore invandrare. Deras hemländer har fått tonvis med svenska pengar, men det hjälper inte ett dugg. Ändå fortsätter det. Vi svenskar ska ner till ulandsnivå, vi är bara avskrapet under fötterna på politiker i Sverige och EU.

Kommentera