LO: Många medlemmar proteströstar på SD

VALET 208. LO oroas för medlemmarnas växande stöd för SD. ”Det råder ett veritabelt ställningskrig på våra arbetsplatser”, säger ordförande Karl-Petter Thorwaldsson till DI.se.

LO:s medlemmar kanske inte tror på LO:s ledning

Vid en pressträff uppger Karl-Petter att det blivit ”väldigt tydligt” på typiska LO-arbetsplatser att det är ett val mellan två partier, S eller SD.

”Hos många medlemmar finns en tro att man genom en proteströst på SD kan driva fram större rättvisa”, säger Thorwaldsson.

Han menar att det är en felaktig tro och uppger att LO bedriver ”ett hårt slag” på arbetsplatserna för att få medlemmarna att inte rösta på SD.

”Det är en oro vi har att stora delar av medlemskåren funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak före valet och gör en annan sak efteråt”, säger Thorwaldsson.

LO-ordföranden säger att en moderatledd högerregering skulle kunna bildas med stöd av SD. Thorwaldsson varnar för att SD stödjer uppluckring av turordningsreglerna i anställningsskyddet och sänkta ingångslöner för vissa grupper.

LO hävdar också att kommunerna skulle förlora mycket pengar på SD:s politik. SD hävdar å sin sida att man vill satsa mer på välfärden än S.

– Pettersson tycker det är lite humor att LO-ordföranden påstår att medlemmarna ”funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak för valet och gör en annan sak efteråt”. Sanningen är nog att LO som satsat 30 miljoner av medlemmarnas pengar plus en massa av medlemmarna av lönat arbete för ombudsmännen på socialdemokratisk valseger hade kunnat använd dessa medlemsavgifter betydligt bättre.

Två saker:

 1. Thorwaldsson kan inte veta vad SD tänker göra efter valet eftersom SD aldrig haft något inflytande.
 2. LO:s medlemmar har däremot erfarenhet av socialdemokraterna. Titta på filmen, och minns sedan att S-regeringen höjd bensinskatten fyra gånger under mandatperioden med sammanlagt 1:78 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “LO: Många medlemmar proteströstar på SD

 1. ”Det är en oro vi har att stora delar av medlemskåren funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak före valet och gör en annan sak efteråt”, säger Thorwaldsson.

  Visst är det ett helvete att vara socialdemokrat. Det är samma efter varje val de vunnit. Lovar stort och håller ingenting de lovat.

  Tacka vet jag Sverigedemokraterna. De håller alltid vad de lovar.

 2. ”ett parti som säger en sak före valet och gör någonting annat efter valet”; en bra sammanfattning av socialdemokratiska partiet.

 3. Sen ska inte LO förvånas över att många inte vill rösta på Sossar,
  är man så in i h—-te korkad att man ordnar kurser i att snacka
  skit om ett parti, utesluter medlemmar för att dom sympatiserar
  med detta parti, ja då har dom själva bäddat för det.

  Men Ledningen för LO tror att Medlemmar är en samling idioter,
  medlemmarna ser alla dom svek dom utsätts för att alltid göra som ,
  LO vill, Den tiden är förbi, man ser välgödda ledare som mest
  är intresserade av att förbättra egna villkor och förmåner, och
  bara för att man är medlem i ett fack så ska man inte behöva
  tvångsanslutas till ett visst parti!

 4. Magdalena Andersson ljuger om allt,Hon är ju Sosse, så det
  är helt normalt för henne att blåljuga,däremot om hon genomfört
  sina löften, skulle många bli förvånade.

 5. I USA har arbetslösheten inte varit så låg sedan 1969 vilket förövrigt var året då vi i Sverige hade det som bäst och då resan utför började på grund av att man valde en invandrare till partiledare och regeringschef. BNP ökar också i USA med 4,2% på årsbasis och eftersom man åter hittat gränsbommarna så är ökningen per capita lika och inte som i Sverige sämst i EU.

 6. Vi märker på arbetsplatsen att LO kör ”all in” . Propangandan tar full fart och visst finns det de som går på det, fast någon större lycka verkar de inte ha.

 7. ”SD stödjer uppluckring av turordningsreglerna i anställningsskyddet och sänkta ingångslöner för vissa grupper”

  Utmärkt!

 8. Den 16 december 2015 uttalade Thorwaldsson att asyl och anhörighetsinvandringen skulle ge Sverige ”superekonomi”.
  Det som hänt är att ekonomin har rasat när man ser till skola, sjukhus, rättssäkerhet, infrastruktur m.m. det finns helt enkelt inga pengar att hålla uppe den välfärden som fanns tidigare i landet.
  Nu har också kronan hamnat i fritt fall den har fallit mycket kraftigt mot alla valutor även den Venezuelas Bolivar som är en mycket svag valuta.
  När valutan är stark är landets ekonomi stark, när Tyskland hade D mark den måste revalveras hela tiden därför Tyskland hade sån stark ekonomi.
  Därför är frågan är han helt okunnig Thorvaldsson eller ljög han medvetet.

  • Finansministern Magdalena borde ha insett att asyl och anhörighetsinvandringen kostar för mycket pengar, att landet har helt enkelt inte råd med någon sådan import av människor, som nu skett..
   Sverige har inte varit tvingade att ta emot de här asyl och anhörighetsinvandrarna ,det är endast att se på många andra. EU länder som tagit emot kanske ett fåtal..
   De länder som varit restriktiva med asyl och anhörighetsinvandringen har också den högsta tillväxten per capita, och Sverige har hamnat sist av alla 28 länderna.

   Frågan är har Finansministern ljugit och medvetet varit med att dra landet i misär, där motivet varit att importera röster för att behålla den politiska makten för partiet..

   • 7-klövern har nu regerat i snart 100 år och har inte åstadkommit någonting i Sverige de senast 50 åren så varför skall Svenskarna låta dom fortsätta i fyra år till.
    Om dom gör det så är det bara ett bevis på att de människor som röstar på 7-klövern inte är riktigt friska i huvudet eller totalt både blinda och döva. ( inget ont sagt om dom som verkligen är detta ).

 9. Förutsätter att Thorwaldsson avgår efter valet
  Utan avgångsvederlag, han har kostat medlemmarna tillräckligt

  • Thorwaldsson är en kappvändare som enbart ser till sitt eget bästa. En man som fullkomligen nonchalerar sina ”medlemmar” för att sprida sin socialistiska propaganda.
   Vi röstar SD för vi behöver förändring efter vanstyret av sjuklövern under många år. Ett parti (SD) som lyssnar på Medborgarna/Skattebetalarna. Vi som betalar världens högsta skatter och får masskriminalitet.

  • Torvaldsson och Löven kan om det blir en förlust vid valet ta varandra i hand och gå över till ännu mer välavlönade befattningar inom näringsliv eller finanssektorn. Detta har många avdankade politiker av olika färger gjort under många år. Många har politiken som språngbräda till de riktigt stora arvodena.

 10. ” Det är en oro vi har att stora delar av medlemskåren funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak före valet och gör en annan sak efteråt”, säger Thorwaldsson.”

  Jag håller med, de borde rösta på SD.

 11. Typisk sosse pamp,bara svamlar vet ingenting fattar ingenting.Folket börjar vakna,LO medlemmar har upptäckt alla lögner och skitsnak.

 12. Thorwaldsson – en sosseindoktrinerad papegoja som blir fetare och fetare för varje dag. Lyft på arslet och ge dig ut i den s.k. verkligheten så kanske du begriper varför folk är trötta på er sossar.
  Ursäkta språket men jag är så sjukt trött på LO och deras koppling till Socialdemokraterna.

 13. Det är väl märkligt, LO har offentligt lovat S att medlemmarna ska rösta på S.
  Vad kan det vara som har hänt?
  Har medlemmarna slutat vara ”lojala”?
  Är medlemmarna smartare än LO:s ledning?

  • Ja Billy, i Tyskland lärde jag ett nytt ordspråk för många år sedan, som passar väl in för dagens Sossar o. LO.
   ” Lögner har korta ben”… 😉
   Verkligen sanna ord,som nu i valtider ständigt avslöjas !

Kommentera