”det behövs ett modernt, klimatvänligt miljonprogram där vi unga har råd att bo”

INSÄNDARE. Malmö 28-8-2018

Till Meja Cohen Tillberg, vice ordförande för Ung vänster Skåne

I ditt inlägg under Aktuella frågor i sydsvenskan så ondgör du dig över att ungdomar inte kan flytta hemifrån så att dom kan bygga ett eget liv och bli vuxna.

Att inte nämna den orsaken som troligtvis är den största anledningen till att det inte finns lediga lägenheter för svenska ungdomar att flytta in i, nämligen den invandrings och flyktingpolitik som bl a just ditt parti är ansvarigt för, är inget annat än hyckleri.

Idag finns det hela bostadsområden i dom flesta städer och samhällen som i princip enbart bebos av andra länders medborgare så det är väl inte konstigt att det är brist på lediga lägenheter.

I många kommuner har man t o m köpt in både bostadsrätter och villor som bebos av andra länders medborgare som tillika i hög grad inte ens behöver betala någon hyra för sitt boende.

Så lille naive ungkommunist, jag tycker inte du skall klaga över något som ni själva är skuld till genom er politik som diskriminerar unga svenskar och som tvingar dom att bo hemma hos föräldrarna långt upp  vuxen ålder.

Eftersom du tydligen inte vågar eller får nämna ovanstående orsak så tycker jag att om du fortfarande bor hemma hos dina föräldrar så hoppas jag att du får göra det länge till.

F ö så tycker jag att du skall leva upp till det som ditt parti ständigt tjatar om, nämligen att man skall vara solidarisk och att alla människor är lika mycket värda.

För det kan väl inte vara så att du är mer värd att få en bostad än en stackars s k flykting som har ”flytt” för sitt liv undan påstådd förföljelse och tortyr?

Tänk på detta så går det kanske lättare att stå ut med att du inte har en egen bostad.

Dock vill jag tipsa dig om att många s k flyktingar under långa perioder och det särskilt under barnens sommarlov befinner sig på semester i dom länder därifrån dom påstår att dom har flytt så det finns nog goda möjligheter att hyra deras lägenheter i andra hand under den tiden.

Vidarebefordra gärna detta tips till dina bostadslösa kamrater inom partiet.

Sandor Herold, Malmö

12 thoughts on “”det behövs ett modernt, klimatvänligt miljonprogram där vi unga har råd att bo”

 1. Blir Sverige sunnitiskt, så som Borlänge Tjärna Ängar eller shia islamiskt, så som Sthlm Väster ort med imam Ali moskén i Järfälla? Hursomhelst ett grovt brott av socialdemokratin och Ali-ansen att förskingra vår egendom.

 2. Miljonförlustprogram där asylbedragare och gruppvåldtäksmän pendlar med Islamic Republic of Iran Air till Arlanda varje dag

 3. Tycker att meja och hennes kompisar kan resa till nåt av de kvarvarande samhällen de vurmar för.
  Det går bra att anse saker när man inte behöver betala för dem. Resultaten av deras oförstånd kan ses i filmen – Tryggheten som försvann – där visas samhällets förfall när meja och hennes invandrarkompisar tar över. Invandrare som bär sig åt som djur, skiter överallt, kastar sten på alla och gör inbrott, det är resultatet av mejas oförstånd.

  Hon ska fan få bo i en kartong och bli uppraggad av sina invandrade favoriter.

 4. Skamligt är det också att flera afghaner som ännu inte har fått uppehållstillstånd, har fått egen lägenhet. Om de blir utvisade ska dessa lägenheter gå ovillkorligen till svenska ungdomar.

  • Det finns onda krafter i Stockholm som har makt och beslutanderätt som inte önskar svenska folket väl. Känner till ett fall på Stadsbyggnadskontoret, som hatar svenskar och gör allt för att alla boenden går till andra. Samt beslutar om viktiga byggnationer på torg och gatuområden ,där svenskar inte har en chans att få egen plats för en verksamhet. Typ en kiosk med mera. Inte konstigt att invandrare äger alla bra lägen med kiosker och så vidare.

 5. Ett modernt klimatvänligt boende för er är snart ett faktum. 2022 när islamistiska partiet kommer till makten får ni som du vill. Alla vitingar får flytta ut från sina hem och bo i parker , gator ,kulverter med mera. Du är en av dem som bär skulden till detta skrämmande. Skall bli spännande att se när Fi ,Lööf med flera skall bjäbba med muslimer i Riksdagen!

  • Sol skall det vara och gratis el,värme, vatten med mera. Vänstern är kända att inte vilja arbeta, leva på bidrag helst.
   Centralt skall det vara helst med sjöutsikt vid Strandvägen.Alla skall ha det lika enligt MP. Oavsett om en har arbetat ihjäl sig och de m som aldrig orkar gå till jobbet. Fråga Sjöstedt som bor på Blasieholmen .det finaste i Stockholm.Kommunisten .

 6. Sandor – det här vet du bättre än jag – men jag vill minnas att jag för många år sedan läste att ett av de stora husen i miljonprogrammet Rosengård som man ser från Inre Ringvägen innan man nu kör Yttre Ringvägen skulle inredas till studentbostäder. Det skulle bli många, många. Något kommunalråd var mycket stolt. Vem bor där i dag?

 7. Cohen är ett judiskt namn. Motsägelsefullt att ha judiskt påbrå och vara aktiv i ung vänster Skåne som vurmar för invasionen av judehatande migranter.

 8. Det har varit så under en lång tid nu att invasionsstyrkorna går före i bostadskön. Svenska ungdomar får bo hemma hos mamma och pappa tills dessa ungdomar är mogna för att flytta in på äldreboendet.
  7-klövern anser ju att invandringen är gratis. Dom är så obotligt dumma i huvudet så dom begriper inte att den idiotiska invandringen i Sverige kostar så mycket pengar så det blir inte en krona över till den svenska välfärden.
  Knäppskallen som springer omkring och kallar sig för statsminister sade idag att han ville satsa 5 miljarder på en extra vecka ledigt för barnfamiljer.
  Hur kan man bli så enormt dum. Han har ju inte en enda krona i statskassan utan bara skulder.

Kommentera