”Kriminella har kontrollen”

BROTTSLIGHET. Många Uppsalabor är oroliga över den våldsamma utvecklingen. De senaste veckorna har staden skakats av mord, bilbränder och flera skjutningar. – Vi har inte kontroll på situationen. Det har de kriminella, säger Lisa Sannervik, Uppsala­polisens talesperson.

Uppsalatidningen

En hel enhet på Uppsalapolisen arbetar med att utreda den senaste tidens grova brott.

– Det upptar hela enhetens kapacitet och visst kräver de här förundersökningarna mycket resurser. Men vi har inte tagit in personal ut­ifrån, säger Lisa Sannervik.

Har ni kontroll på situationen?  Vi har inte kontroll på situationen. Det har de kriminella. Det är de som tar till skjutvapen och väljer att avlossa skott mot en annan människa. Däremot kan vi arbeta brottsförebyggande både på lång och kort sikt.

Om Uppsala på bloggen…

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Vi får som vi röstar och tillräckligt många har röstat bort det gamla, tråkiga Sverige för att välja det nya spännande från Mellanöstern…

Polisen har inte resurser, det är självklart. Svensk polis är dimensionerad för Sveriges kriminella inte för Mellanöstern och Nordafrika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “”Kriminella har kontrollen”

 1. Uppsalapoliserna borde kontakta kollegorna i Malmö, kanske de kan få tips hur de ska knäcka nöten ..

 2. Det betyder faktiskt att krigstillstånd bör utlysas lokalt med undantagstillstånd och krigslagar om inte civilförsvar och polis klarar det aktuella läget. Vad sysslar myndigheter och regering med egentligen? Måste det tillsättas en interimsregering med militära trupper, som verkar självständigt lokalt i Uppsala, parallellt med den ordinarie i riksdagshuset?

 3. Jo, men att förneka problemen och använda strutsmetoden har ju hjälpt, om bara för stunden. Scenariot du beskriver, betyder ju ett totalt erkännande av ett misslyckande. Det kanske är därför regeringen gör som den gör i frågan.

 4. När regeringen och polisen inte vill hjälpa den Svenska befolkningen när dom beskjuts så får väl befolkningen ta saken i egna händer och beväpna sig till försvar.
  Det kommer att bli som i USA där alla har rätt att bära vapen.

 5. Alla svenskar utanför begåvningsreserven vet att i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige är det de kriminella som indirekt styr Sverige, inte riksdagen med sina fega välgödda och verklighetsfrämmande politiker från V till SD !
  Naturligtvis säger och tycker någon, SD är inte fega men då länge detta parti som enligt uppgift ska rädda Sverige inte har gjort det så platsar SD tillsammans med de övriga mytomaniska partierna i riksdagen.

  • Hur länge har SD suttit i regeringsställning i Sverige?
   SD har ju för fan inte haft den möjlighet som du påstår eftersom dom inte får vara med vid viktiga förhandlingar och alla deras förslag till hårdare tag röstas ner av den muslimska 7-klövern.

   • När SD som dess väljarkår påstår bevisligen har räddat Sverige eller synbart har förändrat Sverige till det bättre, då tillhör i min värld inte längre SD de fegas och mytomanernas skara, inte förr !
    Från den 10/9-2018 och framåt så vet alla hur det för det heliga mångkulturella paradiset Sverige.

 6. Om staten inte har kontroll så ska man proklamera undantagstillstånd och krigstillstånd som nästa steg.

 7. Var det inte i Uppsala man hade en polischef som var tuffare än tuff och som hade fått bukt med kriminella gäng. Har han slutat han kanske var för elak vid de små kriminella blattarna.

 8. Man kan med fog påstå att samhället inte tar ansvar för de som bor i området / erna , att låta de kriminella ta över är väl egentligen ett svek mot de åtaganden som staten har. Jag tycker att utmaningarna har ignorerats, och det är till stor skada för alla grupper utom de kriminella.
  Det är en politik som jag inte förstår, hur mycket jag än försöker.
  .

Kommentera