Pridepropaganda i vallokal togs bort efter krav från SD


VALET 2018. Mölnlycke bibliotek i Härryda är en av många lokaler där det inför valet den 9 september går att förtidsrösta. HBTQ-aktivister hade efter den gångna Europride-veckan ”glömt” att ta bort den vänsterblivna Pride-propagandan, något som strider mot reglerna om att en vallokal ska vara politiskt neutral. Representanter från Sverigedemokraterna tvingades uppvakta kommunen för att förmå biblioteket att respektera reglerna och få det materialet avlägsnat.

Bild från SVT.

Vallokalen var fylld med HBTQ-aktivistiskt material i form av affischer med slagord, ställ med Pride-politiska pamfletter, bok- och tidningsbord med mängder av publikationer, varav somliga drog åt det halvpornografiska hållet, samt diverse regnbågssymboler.

– Hela den svenska Pride-rörelsen är så vänsterpolitisk så vi menar att detta är otillbörlig valpåverkan, säger Calle Johansson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Härryda, vände sig till kommunen för att få propaganda-materialet bortstädat.

Kommunen kontaktade efter SD:s påpekande valnämndens ordförande, Weine Samuelsson, som helt delade partiets bedömning och därför beordrade biblioteket att avlägsna regnbågsmaterialet. Även Länsstyrelsen kontaktades och kom till samma slutsats.

Beslutet föll emellertid inte i god jord hos den av bibliotekets anställda som låtit flaggorna vara kvar trots att Europride-aktionen avslutats. I ett uttalande till media kallar personen ifråga beslutet för ”vidrigt förnedrande” och jämför arbetet med att ta bort Pride-propagandan med Jesu ”golgatavandring”.

Pride påstår att de är politisk neutrala och inte har något med höger och vänster att göra, men under Prideveckan stoppades exempelvis det nybildade borgerliga partiet Medborgerlig Samlings ordförande Ilan Sadé att medverka, för sina politiska åsikters skull och trots att han är den enda partiledare i Sverige som är öppet homosexuell.

Inte heller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bjöds in till partiledardebatt under Pride-veckan.

SVT

-Pettersson menar att Pride, kanske var bra en gång tiden, men nu har rörelsen inget med alla människors lika värde att gör utan borde förpassas dit den hör hemma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Pridepropaganda i vallokal togs bort efter krav från SD

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: