Stäng

Klimatministern föredrar att flyga business class

VALET 2018. Klimatminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under den senaste mandatperioden och hon väljer ofta biljetter i business class. Snittpriset för biljetterna till varje resa har legat på 28.000 kronor och hennes totala flygkostnader är 500.000 kronor högre än statsminister Stefan Löfvens.

I riktlinjerna från regeringskansliet står det att ett statsråd normalt ska resa så billigt som möjligt och i ekonomiklass, rapporterar Expressen. Lövin säger att det finns en policy om att man behöver ”vara fräsch” om man har viktiga möten och att det inte finns något som säger att man inte kan åka i business.

– Har man långa resor är det motiverat också av säkerhetsskäl för ministrar att man bör sitta i business class, säger Lövin.

Gustav Fridolin, som åkte dit den 5 juni, reste med biljetter som kostade skattebetalarna 6.025 kronor. Lövin å andra sidan, som åkte dit den 7 juni och i samma syfte, reste med biljetter som kostade hela 20.892 kronor. Alltså mer än tre gånger så mycket.

-Pettersson menar att klimatministerns svamlar. Damen vill att vi andra ska cykla och då är man inte så fräsch när man kommer till jobbet och inte är det så säkert heller alla gånger…

En vanlig dödlig hittar utan problem resor till New York för under 5000 kronor tur och retur, ofta till och med under 4000 kronor.

Business class tar dessutom upp extra utrymme i planet, så utsläppen blir betydligt högre per person.  

Nåväl, det är bara att acceptera att miljöministern tillhör den skala politiker som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

51 reaktioner på “Klimatministern föredrar att flyga business class

 1. För min del får Calle och Isabella och andra politiker, fast specialchartra sina plan om dom själva står för kostnaderna. Men när det är andra som betalar, så hör det till god ton att man försöker använda det billigare alternativet. Förre finansministern Sträng cyklade till sina valmöten. Många andra ministrar och riksdagsmän åkte buss till möten. Varför ska vårtids politiker inbilla sig att de skulle vara i behov av lyxresor. Vill man åka lyxklass, betala själv mellanskillnaden. Då har ingen nånting att säga.

 2. Jag vaknade upp mitt i natten kallsvettig och helt skräckslagen efter en mardröm.Sveriges 2 nya statsministrar heter Annie Lööf och Isabella Lövin
  Jag bad till Gud att bli hämtad. Vill inte stanna kvar en dag till i det nya helvetet Sverige.
  Landet Sverige kommer förintas av islam.
  Måtte dessa quislingar dömas en dag.

 3. Jag reser en del i jobbet. Vi får aldrig resa annat än ekonomi klass. Och då pratar vi resor till allt från Europa till Indien och Kina. Economy och jetlag mao.

 4. Dock ingen risk att fiffel Lövinskan åt fulkött ombord på planet, det var nog en riktigt tjock smarrig kobebiff hon smaskade i sig. Får vi gissa att den sköljdes ner med Krug 28 eller möjligtvis en simplare Christal Brut 90.

 5. Vad är det för vits med att införa flygskatt ? Folk kommer ju inte att flyga mindre för det…. Näe, just de´.

  1. När C.Bild en av landets största bedragare,i alla tider (läs Estonia) finns det säkert fler än mig,som anar ugglor i mossen !
   Men så fungerar det ju inom gycklarvärlden,den ene borstar den andre på ryggen….

  1. Jepp, det är ju för djävligt, har suttit i många möten via videokonferenser, som fungerar hur bra som helst, man spar restiden, flygkostnaden, hotell, traktamente o allt till en absolut marginell kostnad för alla inblandade. MILJÖVÄNLIGT OCKSÅ; ELLER VAD ÄR PROBLEMET? Men det är klart att det passar inte Feministpartiet, Miljöpartiet o Alliansen som bara använder våra skattepengar, vidrigt, men är man MP, Feminist så gäller tydligen andra värderingar, fy fan. Första klass är tydligen det som gäller, på skattebetalarnas bekostnad, grattis, PK o Mia. Nu lägger jag ner detta, för det kommer bara upp mer skit.

   1. De måste få frottera sig med varandra, det fina folket i politiker-klassen. Då duger det inte att vinka genom en kamera.

 6. Carl Bildt har ryckt ut till hennes försvar så då är väl allt i sin ordning eller? 😆😆😆😂😂😂
  Lövin ger dubbelmoralen ett verkligt ansikte.
  Fy fan för skenheliga miljöpartister.

 7. Normalt skulle jag anse att representanter för Sverige inte ska behöva åka godsfinka. Samtidigt anser jag att dessa inte är särskilt goda representanter för Sverige.

  Min far sa alltid lev som du lär och gång efter annan så tas de med byxorna nere för att de inte gör det. Så för min del så får de gärna valsa runt i pressen.

  Sedan måste jag för etikens skull agera djävulens advokat. Eftersom jag farit och flängt under hela mitt yrkesverksamma liv vet jag i allra högsta grad att det kan skilja enormt på samma resa beroende på när du bokar den och vilken flexibilitet du behöver. Sedan flyger avreglerades så har flygbolag börjat försöka maximera vinsten och minimera förlusten genom att sätta vitt skilda priser beroende på hur långt i förväg du bokar.

  Den andra punkten är att Lövins resor kostar mer än Löfvens. Det tar jag dock med en skopa salt då Löfven knappast nedlåter sig att beblandas med väljarna då han istället kan ta regeringsplanet.

  Det mest intressanta är dock att media har börjat jaga MP som de tidigare jagat SD.

 8. Jo, men hon är väl så dum att hon uppfattat det så att så länge vi skattebetalare står för notan, så räknas det som ”kollektiva kommunikationsmedel” !

 9. Stor Hycklare är vi allihopa allihopa allihopa, Stor hycklare är
  vi allihopa allihop allihopa. Jag med och du med , Jag med och
  du med. MP s nya interna kampsång, åtminstone borde va.

  Det är inte bara flygresorna som dom själva gör, som dom
  håller tyst med, förra veckan brann ungefär 200 bilar i Sverige,
  alltså nästan tusen bildäck, otroliga mängder plast, oljor
  flera tusen liter drivmedel, plus att brandkåren använder
  otroliga mängder släck material som sköljs ner i avloppen,

  Men om detta har inte det så kallade Miljöpartiet uttalat
  något alls, man förstår varför.
  Ta bort detta lilla skadliga parti från maktens centrum.

  Det är märkligt att en figur som Isabella Lövin som
  annars visas i TV flera gånger om dagen häller sig
  borta när det handlar om bilbränder, och givetvis inga frågor
  från vår menlösa MEDIA heller när hon väl är på plats!

 10. Hon hycklar inte och har ingen dubbelmoral.
  Hon är väl som de flesta miljöpartister illröd kommunist i själen. Då blir allt logiskt vanliga medborgare ska inte flyga eller inneha bil utan begagna de färdmedel som miljöpartiet anser är tillämpliga för pöbeln som fotvandring, cykel och det som går på räls.
  Däremot så kan nomeklaturan på sant kommunist vis åka flyg och bil naturligtvis i första klass och med privatchafför.

 11. Så här borde det se ut når MP är ute och åker miljövänligt.
  Särskilt nu i dessa valtider med deras valturné.

 12. I min ungdom sa man ”Bra pojkar skall ha bra betalt ” Nu gäller ”Fina feminister skall kunna åka business klass.” Annars blir inte jobbet bra. Fy fan för dessa pladdrande leksaks politiker

 13. Med andra ord betraktar hon vanliga (icke första klassens människor) som ofräscha! – Vilken jäkla vidrig människosyn!
  Miljöpartiet är redan ökända för sina fascistoida kopplingar och detta bekräftar ju bara ytterligare deras ubermench-ideal…

  Och nu kommer nästan dagliga avslöjanden även om övriga riksdagspartiers kopplingar till dylika organisationer (nu C & S https://ledarsidorna.se/2018/08/centerpartiets-ledning-hade-all-information-om-kopplingarna-till-de-gra-vargarna-redan-2015/ )

  Vad är det egentligen frågan om? Tredje rikets återkomst?

  1. Säger mannen som lallat runt världen på svenska skattebetalares pengar i kanske 50 år, minns hur amerikanska utrikesdepartementet karaktäriserade Bildt, ” a medium size dog with a big size dog attitude.

  2. Så klart, vad har dom gemensamt. Vems pengar lever och slösar dom på. Fattas bara, hålla varann om ryggen, nästa gång kanske det är Kalles tur, eller Calles, vilket som.

  3. Klart att han tycker så,han anser säkert att det är normalt att bensinen här snart är uppe i 20 kr /lit, för det drabbar ju inte honom när han åker runt i Limusine på marken, sen förstår jag inte varför han behöver jobba på flyget när han inte jobbar annars, fast det är ju klart att resorna till George Soros i Amerika kan kanske bli rätt dryga, precis som gubben själv!

   1. Ja, det är MYCKET märkligt att Calle Bildt går under medias radar för sitt samröre med Soros! Soros är alltså samme man som spekulerade sönder svenska kronan för ca 30 år sedan när Calle Bildt vara svensk STATSMINISTER! Och det kalaset kostade oss skattebetalare en miljardrullning utan dess like! Bildt och Soros=kumpaner i brott. Om det fanns journalister med ryggrad som vågade peta i den härvan så skulle nog bedrägeriet avslöjas. Men journalister som rotar i den korrumperade statsmaktens förehavanden med vapen och utländska NGO:s som Soros riskerar att gå samma väg som Cats Falck och Lena Gräns. Eller Carl Algernon etc.

 14. Hon kan alltid försöka att slå blå dunster i allmänheten som betalar kalaset och köra med argumentet: ÄNDAMÅLET HELGAR MEDLEN.

 15. Och dom som fortsätter att rösta på den här regeringen anser också att dubbelmoral är dubbelt så bra.

 16. Att skolgossen Fridolin med hennes resor är som vad
  François Bronett sade på Cirkus Scott.
  ”Får vi be om största möjliga tyysstnaaaad”.

  Expressen nämner med deras avslöjanden att flera politiker har reagerat.
  Hälsar enbart:
  ”Gustav Fridolin avböjer att kommentera de resor Isabella Lövin gjort i jobbet som bistånds- och klimatminister”, skriver språkrörets pressekreterare Emma Stark.

  Tala om att vara miljömedvetna som vad MP är.
  Gustaf Fridolin som var med och ordnade till med extra koldioxid utsläpp på nästan 5! ton med ”Fridolinjen”.

  Att han då är knäpp tyst bottnar har sin förklaring.
  Fixade 2015 till expresslinjen som blev invigd med ”Fridolinjen”
  Bromma flygplats – Arlanda 4,1 ! mil.
  När han tog regeringsplanet samt var med i för att möta upp ministrar på Arlanda.
  Inte mindre en 6! ggr.

  Att de sex st.ministrarna kunde borda regeringsplanet direkt där det är stationerat på Bromma var inte att tänka på för att ta sig vidare till Bryssel..

  ”Flög fyra mil för ministerhämtning ”
  Regeringsplanen har flugit den korta sträckan mellan Arlanda flygplats och Bromma flygplats vid sex tillfällen de senaste månaderna för att hämta upp ministrar. Med på flygningarna har bland annat Gustav Fridolin (MP) varit.

  Mellanlandningarna har inneburit extra koldioxidutsläpp på nästan fem ton. Det är Försvarsmakten som beordrat planen att flyga de 41 kilometrarna från Arlanda till Bromma, där flera ministrar, däribland statsminister Stefan Löfven (S), plockats upp
  .http://www.gp.se/nyheter/sverige/fl%C3%B6g-fyra-mil-f%C3%B6r-ministerh%C3%A4mtning-1.79794

 17. Kan inte denne Lövin sätta sig med denne Fatemeh och strejka på torget för bättre klimat, då har vi två av Sveriges lataste och mest hycklande avarter på samma plats.
  Jag tänkte skriva personer istället för avarter, men det är ett extremt påhopp och nedvärderande av riktiga personer

 18. Bra att hycklerska avslöjas borde i alla fall få en o annan tilltänkt röst att falla bort. En annan MP topp åkte taxi för stora belopp och kallade det för kollektivtrafik. Spyr på dessa hycklare.

  1. Inte så kritisk nu, hon förstod helt enkelt inte att taxin inte var en buss, ett misstag den bäste… miljöpartisten kan göra.

  2. De är emot flyget och har infört flygskatten.
   Att flyga 6 ggr. och införde därmed SL:s expresslinje med den klimat smarta flyglinjen ”Fridolinjen” på 4,1 mil.
   Det blev bara ett extra koldioxid utsläpp på nästan 5 T.
   Gick också bra.

 19. Jag måste flyga lite lyxigt eftersom jag har stora tunga stenar i handbagaget. Sen miljökompenserar jag ju också genom att göra det omöjligt för vanligt folk att flyga.

  Fler frågor eller kan jag övergå till att frossa i rysk kaviar nu???

  1. Galten:
   Du överträffar dig själv dagligen… Tack för att vi en liten stund kan få glömma vår mångkultur ! 😉

   1. Ja herregud ifall dessa två katastrofer ska leda
    landet, att ha hög svansföring är inga garantier för
    att man är en duktig ledare, ofta är det tvärtom.
    Vi har haft tre mandatperioder med rena katastrofer
    till ledare, ännu en period med nya katastrofer klarar
    inte landet!
    Rösta SD!

 20. Tillåt mig att le, kan inte för mitt liv se att hon blir mer fräsch av en över tre gånger så dyr biljett.
  Till att se fräsch ut så krävs det för hennes del annat !
  Det måste komma inifrån och grunda sig på fina och sanna värderingar.

 21. Hyckleriet hos muslimextrempartiet är…… gränslöst!
  Här visar hon ännu en gång förakt för de Svenska Medborgarna!

 22. Hon tillhör nomenklaturen, det är skillnad på oss andra och henne. Hon levererar kloka synpunkter om hur vi andra ska bete oss. Vi betalar och Isabella hon reser. Första klass människor i första klassens stolar. Vem trodde nåt annat, hennes man fraktar stora stenar, och Isabella behöver lite lyxigt på sina resor. Annars är hon väldigt mån om miljön. Var det nån som sa hycklare…

  1. Exakt så, s.k vanliga människor har under de senaste 15 åren blivit uppfostrade av nomenklaturan och PK-sekten vad vi skall tycka om massinvandring, islam, genusextremism osv osv. Vi får hoppas att valet 2018 innebär en vändpunkt och att svenska folket börja tänka själv och skiter i vad journalister, kändisar, politiker och s.k experter från PK- sekten tycker.

   1. Var och förtidsröstade idag och i kön pratade några män om hennes bravader. De var inte nådiga. En sa att han skulle rösta på sig själv, det är ju ändå egoismen som politiker sysselsätter sig med, sin egen välfärd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: