Tyska scouter överfölls av afghanskt gäng i Tingsryd


BROTTSLIGHET. När ett gäng tyska scouter skulle köpa mat i en affär på Lokgatan i Tingsryd, blev flera av dem misshandlade och en ung flicka i 15-årsåldern blev också antastad.

Utanför affären råkade scouterna på fyra killar i 17 till 20-årsåldern. Killarna började först antasta flickan men när en ledare försökte stoppa det hela blev det bråk.

En av killarna tog upp en sten och försökte kasta den mot scouterna. När en annan turist ingrep flydde sen de fyra i ungdomsgänget från platsen.

Ingen av scouterna skadades allvarligt. Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel, misshandel och ofredande.

Smålandsposten skriver om saken bakom betalvägg och Sveriges Radio har en gammal artikel där ingen gripits.

-Pettersson noterar dock att tre av de misstänkta gärningsmännen sitter häktade:

  • Javid Seyd född 1999 – Medborgare i Afghanistan
  • Mojtaba Nawrozi född 1999-11-01 – tolkbehov dari
  • Mortaza Nawrozi född 1999 – tolkbehov dari

Samtliga bor enligt handlingarna på samma adress i Ryd. Misshandel 2018-08-13 16:30 Ica supermarket, Lokgatan 1 b, Tingsryd, Tingsryds kommun

Växjö Tingsrätt B 3960-18 (tips från MB)

En av grabbarna bus ovan är dömd tilll 2,5 års fängelse och utvisning för en grov misshandel med kniv. Varför han går lös på gatorna i Småland är för mig obegripligt, men det kanske är något att tänka på när ni går och röstar…

UPPDATERAT: Polisen hade till slut fyra misstänkta, samtliga afghaner. Den 13 november avskrevs målet. Två av afghanerna var tidigare dömda. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Tyska scouter överfölls av afghanskt gäng i Tingsryd

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: