Yougov: SD störst om det vore val i dag

VALET 2018. Media vältrar sig i opinionsmätningen från Novus/SVT som kom idag. Enligt den så är Sverigedemokraterna ”bara” Sveriges tredje största parti. 

De etablerade medierna kommer dock inte att nämna Yougovs mätning som visar att Socialdemokraterna och Moderaterna är på väg mot tydliga valnederlag.

Sverigedemokraterna är fortsatt största parti – men backar för andra månaden i rad, i Yougovs opinionsmätning.

Sverigedemokraterna skulle bli största parti om det hade varit val i dag, det visar den senaste opinionsmätningen från Yougov som görs på uppdrag av Metro. Men partiet har tappat de två senaste månaderna och landar på 24,2 procent i augustimätningen.

Läs mer på Metro…

-Pettersson ser också att rekordmånga väljare, 10,7 procent riskerar att slösa bort sin röst på partier som inte tar sig in i riksdagen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

41 thoughts on “Yougov: SD störst om det vore val i dag

 1. SD är största partiet om 26 dagar. Om det finns någon rättvisa i världen så har S 3,7% då.

 2. Detta är för mig störande och oroande:

  ”Jag håller med om att språket är en nyckel. Jag håller med om att man lär sig språket allra bäst i samspråk med andra svenskar som är födda här och som behärskar språket.” (Jimmie Åkesson i debatt med Annie Lööf 21 augusti 2018) https://www.svt.se/nyheter/inrikes/annie-loof-c-och-jimmie-akesson-sd-debatterar-om-integration

  ”Andra svenskar som är födda här”. ”Som behärskar språket”. Ursäkta, var det Åkesson eller Romson? Kanske värt att påminna om:
  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM?rel=0&w=560&h=315%5D
  Nation är ett kollektiv av individer som förenas genom ursprung, kultur och språk. Att det sedan då och då späds på genom injektion av små grupper vars medlemmar har visat vilja att bidra till utvecklingen är inget som gör definitionen ogiltig.

  Det är skillnad på några hundratal valloner eller några tiotusen personer från östra landsändan vars modersmål kanske inte överensstämde med majoritetens och hundratusentals individer från väsensskilda kulturer som visar ingen vilja överhuvudtaget att beblanda sig med ursprungsbefolkningen. Det är också stors skillnad mot det tillskott av kompetens eller arbetskraft som tidigare invandring fört med sig. Detta är inte bara en belastning av allmänna medel, det kommer också att föra med sig att framtida svenskar inte kommer att ha något eget hemland, om det överhuvudtaget kommer att finnas några svenskar i framtiden förutom en liten diaspora skingrad för vinden.

  Jag skulle önska att Åkesson & Co mer lät som Sara Skyttedal: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fridolin-forskolelarare-jobbar-med-genus-och-ar-vaksamma Det börjar bli lite väl mycket ”mainstream” nu vilket är naturligt då man vill konsolidera framgångarna. Det har naturligtvis AfS tagit fasta på. AfS har fullständigt rätt att Sverige kommer att behöva repatriera hundratusentals flyttningar om framtiden ska säkras för svenska folket.

  • I Sverige idag är det så att den islamistiska rörelse Hizib ut – tahrir delar ut flygblad i Stockholms förorter där dom uppmanar islamister att inte rösta på grund av att Svenskarna inte är ett islamistiskt folk och inte vill leva efter koranen och därmed inte vill införa offentliga avrättningar på torgen som sharia-lagarna föreskriver.
   Islam är ingen religion utan en mörar-organisation som har invaderat Sverige och genast måste utrotas.

  • Jag tror att det blir val den 9 september. Jag är förvånad över att så många skriver fel datum i samband med en så viktig händelse.

 3. AfS. det blir fest. In i riksdagen och kör bort landsförrädarna.
  Det går inte vänta till 2022,då är det försent. Sverige kommer vara
  ett u-land om inget drastiskt händer,och inget drastiskt kommer hända med sd i riksdagen.De är som små lamm, vill bli omklappade men kommer sluta som ….

  • AFS består till största delen av sådana personer som inte platsar i SD av olika skäl och därför så vill dom hämnas på SD genom att se till att 7-klövern får fyra år till på sig att utplåna Sverige.
   Genom deras agerande i valet så ser dom till att inte SD får tillräckligt med röster för att få tillfälle att agera vågmästare i riksdagen AFS begriper inte att dom förstör för hela Sverige genom sitt agerande. Jag hoppas att alla SD:s väljare har genomskådat deras taktik för att få ytterligare 4 år med 7-klövern.

 4. Jag tror att det är SVT s önsketänkande som dom presenterade,
  därav första nyhet i Rapport. När till och med Donald Trump
  kommer längre bak i nyhetsfloran då försöker SVT göra en
  höna av en fjäder, kanska för att hjälpa det skadliga MP.

 5. ”Bra för SD. Men nu är det AFS som gäller.”

  I så fall vore det bättre att AfS verkligen kommer in i riksdagen, annars är din röst en röst på Löfvénen.

   • Ja alla kommer in,om de godkännes vid säkerhetsspärren, såvida det finns platser kvar,bland åhörarbänkarna !
    Annars är de väl välkomna tillbaka vid nästa möte !

   • Lika troligt som att tomten finns men visst det vore bra men som sagt inte särskilt troligt. Bäst att rösta SD för att inte rösten ska vara bortkastad. Kanske Afs till nästa val om inte demokratin är avskaffad då.

 6. SVT och kvälksblaskorna gör en stor sak av att SD i Novus mätning ”bara” är tredje största parti.
  Intressant då är att M har 19,3 % och SD har 19,2 %. En skillnad på ynka 0,1 %. Noteras bör då även att M:s uppgång INTE är statistiskt säkerställd.
  F.ö. litar jag mycket mera på Yougov än på Novus.
  Däremot tycker jag faktiskt att Jimmie Åkesson ska dämpa ner sin framtoning lite grann. Att vara alltför självsäker och redan inteckna en valseger tror jag är en farlig väg. Ödmjukhet inför väljarna är aldrig fel.

 7. Att dom orkar tjata om dessa riggade och fixade fuskmätningar där bl a bortfallet kan vara så stort som 50% ofta SD väljare som inte vill vara med. De litar inte på sekretessen men de kommer att gå till vallokalen säkert.

 8. De som tror att opinions-instituten är opartiska är nog bra naiva. Dom kampanjar för fullt nu i den elfte timman innan valet. Men även om siffrorna före valdagen är mer eller mindre riggade, så får vi hoppas att själva valet går rätt till. (ta i trä). Den som beställer en undersökning får vad man betalar för. Och dessa vänder sig framförallt till de osäkra väljarna, som hellre stöder ett vinnande lag än tvärtom. Således, en undersökning beställd av SVT ska givetvis spegla framgång för (s) och (mp), respektive motgång för (sd). Detta spel påverkar de osäkra ; var så säker. De tre senaste valen talar sitt tydliga språk med överdrifter och underdrifter, beroende på PK-politik eller det motsatta. Men dessa kampanj-undersökningar har ett högt pris för instituten själva. För när det riktiga valresultatet presenteras visar det sig snart vem som far med osanning och agerar vindflöjel åt etablissemanget.

  • Kan det verkligen vara sant att dessa institut bara ringer upp ett fåtal människor och sedan grundar sin mätning på det???
   Tänk om Novus har sådan otur att de råkar ringa upp bara SD väljare. Skulle det då stå i deras barometer att SD=100% alla andra 0%, eller.

 9. Fi får 2,1 % här och övriga 4,8% och då är minst 4% ALTERNATIV FÖR SVERIGE….Men vi vet inte, rösta på dem ni tycker är ärliga och har bäst ideer….Rösta inte på samma som 2014 och förvänta er något annat/nytt resultat….

  ÅTERVANDRINGSVERKET….!

  • Hur kan du säga att AfS utgör 4% av de 4,8 % som övriga partier har? Och förresten, tänk hur det skulle se ut om dessa väljare istället för att kasta bort sina röster på en utopi som aldrig kommer att bli verklighet, la sina röster på SD. Då skulle SD bli en fackla i baken på de andra

   • AfS har mycket ENERGI och vettiga företrädare, lyssna på något av deras möten, de håller två per dag fram till valet….Finns på Facebook, Twitter, Youtube, sänder live…..Sannolikt 4,5 av dessa 4,8!

   • Varför de envisas med att redovisa Fi som ett riksdagsparti när parti inte är med i riksdagen är horribelt.
    Gudruns Fi skall ingå i gruppen ”Övriga”.

   • @Ove, visst får du bli/vara arg, men sila munvädret. Samtalsklimatet mår inte bra om det blåser nassevindar.

  • 4.8 minus Piratpartiet på 0,5 blir 4,3. Minus MED på minst 1,0 betyder högst 3,3 för AfS. INTE in i Riksdagen denna gång, med andra ord. Massor med sverigevänliga röster i papperskorgen därmed. Bättre att lägga dessa röster på SD! Och då gillar jag ändå Kasselstrand och gänget.

 10. Övriga = 4.8%, hur stor del är AfS? Mer logiskt vore väl att räkna in F! bland övriga istället…
  (Tänk vad många ”tyckare” i media kommer reta sig på om SD blir störst och ännu värre för dom om AfS dessutom kommer in i riksdagen)

 11. Jag, och mina närmaste 10 vänner, lägger vår röst på SD, dessa 10 vänner har också vänner – utöver mig – som lägger sina röster på SD! Vad jag vet, idag! Jag förlitar mig på valet 2018 rakt av!
  Mitt mantra: ”En röst på sjuklövern är en förlorad röst! En röst på fortsatt vanstyre av Sverige!
  Tack!

  • Jo naturligtvis kommer AfS att få en del röster,som tidigare gått till SD,men vad hjälper det när de bara får sitta på åhörarbänkarna i Riksdagen !

   • Vill man rösta på ett rent högerparti så är det Medborgerlig Samling som gäller. Och för varje röst AfS tar så blir det en röst mindre på SD, vilket i sin tur betyder att de 7 kan regera vidare. Alltså är en röst på AfS en röst på Löfvén som fortsatt statsminister.

  • I så fall vore det bättre att AfS verkligen kommer in i riksdagen, annars är din röst en röst på Löfvénen.

Kommentera