M vill skärpa flera lagar, fast de har inte gjort något på elva år, elva månader och två veckor…


BROTTSLIGHET. Moderaterna vill öka polisens möjligheter att använda preventiva tvångsmedel – som hemlig kameraövervakning och avlyssning av elektronisk kommunikation – för att förhindra terrorbrott. Det säger partiets rättspolitiske talesperson Tomas Tobé:

– Det är bra att vi är överens brett politiskt om att vi ska skärpa lagarna när det väl har skett terrorbrott. Men vi måste också göra mer för att förhindra framtida terrorbrott.

I dag får polisen använda preventiva tvångsmedel om det finns en ”påtaglig risk” för att en person kommer att utöva allvarlig brottslighet, till exempel mord eller terroristbrott. M vill sänka ribban för den lagen, så att ”risk” räcker.

Partiet vill också skärpa lagen om särskild utlänningskontroll så att farliga individer kan hållas i förvar tills de kan utvisas.

-Pettersson säger att en valrörelse visar politiker när de är som sämst. Moderaterna hade åtta år i regeringsställning på sig att genomdriva bra förslag, sedan hade de tre år, elva månader och några veckor på sig att kräva att dessa förslag genomfördes eller avsätta regeringen. De gjorde inget, mer än att prata…

Jag ser poliser som i stället för visitationszoner, vattenkanoner och militär i förorten vill att personer ska tvingas uppge sin identitet för polis då man tillfrågas vilket skulle underlättat polisens arbete väsentligt.

Det är nog för enkelt och inte lika fränt att gå till val på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “M vill skärpa flera lagar, fast de har inte gjort något på elva år, elva månader och två veckor…

 • Tomas Omaely

  De ”Nya Moderaterna” är dessvärre samma Moderater som styrdes av Reinfeldt.

  Gilla

 • Argus

  Mängden förslag som gynnar Sverige och svenskan är omvänt proportionel mot antalet dagar kvar fram till valet.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Politikerna borde skämmas, om de har något vett i kroppen. men uppenbarligen saknas det. Alliansen satt i 8 år vid makten och nu kommer det ena efter det andra förslaget, som Pettersson så väl beskriver. Det är pinsamt att höra Tobé prata brott, Pinsamt att höra Jan Björklund prata skolpolitik mm mm.

  Jänkarna har många förkortningar på saker och ting. Ett jag gillar är KISS.
  Keep It Simple Stupid.
  Om en polis vill se mitt leg så är det klart jag visar det. Är väl inga problem med det Och den som vägrar tala om vem han är, tycker jag också borde vara en självklarhet att man då begår ett brott.
  polisen har faktiskt annat för sig än att gå runt och trakassera folk med ID-kontroller i tid och otid. Vill de veta något så finns det säkert en anledning till detta.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Är man en välgödd verklighetsfrämmande hyckkande mångkulturälskande kronisk mytoman s.k politiker och bor i en totalt mångkulturell fri zon, kan och har man då vett att skämmas ?
   Mycket tveksamt.
   Denna typ av människor lurar de svenska naiva väljarna likadant vart 4:e år och dessa lurendrejare finns naturligtvis i alla politiska partier från vänster till höger.
   Snart September och den svenska väljarkåren ska återigen bli grundlurad !!!!

   Gilla

 • eugenecork


  gäller att inte kasta in handduken, klockan snart 24:00…

  https://www.youtube.com/watch?v=A4a_1UhwgFU&index=47&list=RDEMWh2zUurwLYQTHCTeDeRXgA

  Gilla

 • Håkan

  Förstår inte varför de inte använder sig av röstmagnaten Reinfeldt?

  Gilla

 • Björn

  God morgon Moderaterna! Sovit gott?

  Gilla

 • Gus

  Moderaterna sjunker ! Får vara glada om de kommer över 10 % ! 😊

  Gilla

 • Stenbock

  M vill mycket nu i efterhand,när de inte längre kan förändra något ! ;(
  Vad gäller C och deras araber på riksdagslistan vore intressant,att få veta vad Lööf och hennes kolleger anser om bilden nedan:
  https://imgl.krone.at/collage/post/1759144/v0a8c6b/white_yellow/630×356
  Är Lööf också beredd att importera får från Östeuropa,och låta dem plågas till döds av hennes partikamrater ?
  Så sker med de dryga 500 rumänska fåren på bilden,när araberna firar en fest inom kort i Österrike.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: