SVT: våldtäktsmännen är invandrare

BROTTSLIGHET. De senaste fem åren har 843 personer dömts för våldtäkt eller försök till våldtäkt i Sverige. Enligt SVT:s ”Uppdrag granskning” är 58 procent av dem födda utomlands.

– Frågan har blivit alltmer omdiskuterad och vi vill belysa den så brett som möjligt, säger Ulf Johansson, redaktör och ansvarig utgivare för programmet.

Samtliga domar för våldtäkt och försök till våldtäkt från Sveriges alla tingsrätter i fem år ingår i SVT-programmets underlag. I onsdagens ”Uppdrag granskning” presenteras bland annat följande siffror:

  • 58 procent av de dömda är födda utrikes, varav merparten utanför Europa.
  • Gällande överfallsvåldtäkter var 110 av 129 dömda födda utomlands – 97 av dem utanför Europa.
  • I gruppvåldtäktsfall var 70 av 94 dömda födda utanför Europa.

Siffrorna gäller enbart dömda gärningsmän och ”Uppdrag granskning” poängterar att dessa endast utgör en liten del av alla som anmälts för våldtäkt: ”Därför kan man inte dra slutsatser om ALLA våldtäktsmän.”

Jerzy Sarnecki medverkar i programmet, i 40 år har han suttit i TV och snackat om socioekonomiska effekter och förnekat faktumet, nu låter det annorlunda – Det kan man väl säga är delvis mitt eget och mina kollegers fel. Vi borde ha forskat på det här betydligt mer intensivt, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, till Uppdrag granskning.

-Pettersson ser att SVT vill släta över siffrorna ”Därför kan man inte dra slutsatser om ALLA våldtäktsmän.” Då ska vi komma ihåg att SVT bara tar upp utlandsfödda, hade de tagit med andra generationens invandrare så hade siffrorna blivit mycket värre.

Räknar vi utländsk härkomst, vilket SVT inte gör är det:

  • 84 % av alla grova våldtäkter. Svenskar på fjärde plats efter afghaner, irakier och somalier.
  • 95,6 % av alla överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.
  • 90 % av alla gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst.
  • 100 % av alla som påpekat detta i åratal har av SVT och andra medier kallats rasister m.m.
  • 100 % garanti på att SVT och andra medier kommer inte att be om ursäkt.

En av de kvinnor som i programmet berättar om sin tragiska upplevelse är den kvinna som i Strängnäs utsattes för två våldtäkter samma kväll. I samband med dessa arrangerade vänsternätverket Tillsammans för Strängnäs en manifestation….mot rasism, inte till stöd för den våldtagna kvinnan.

”Uppdrag granskning” sänds i SVT1 onsdag 20.00 och går även att se på SVT Play.

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “SVT: våldtäktsmännen är invandrare

  1. HÄR I FRANKRIKE I BORDEAUX är invandringen i toppen av all brottslighet, attacker på gatorna, våldtäkter, narkotikahandel, prostitution, stöld av katalysatorer, bluff om sociala rättigheter, övergrepp i fängelse av tillsynsmän, voldans privata hem…. .ET

  2. Vad sägs om Jerzy Sarnecki som satt i SV:s Morgonprogram och som vill stoppa programmet.

    F T nämner:

    ”Jerzy Sarnecki: Kvällens Uppdrag granskning borde stoppas”

    Kvällens avsnitt av SVT:s ”Uppdrag granskning” bygger på ”en gammal högerextrem konspirationsteori” och borde inte sändas. Det anser Jerzy Sarnecki, som själv förekommer i programmet.

    – Det är ett inte särskilt bra program som aldrig borde sändas, säger Jerzy Sarnecki till SVT:s Morgonstudion.

    Han fortsätter:

    – Programmet bygger på en gammal högerextrem konspirationsteori som går ut på att främmande män kommer till Sverige och våldtar svenska kvinnor och att etablissemanget, pk-eliten, försöker dölja detta.
    http://www.friatider.se/jerzy-sarnecki-kv-llens-uppdrag-granskning-borde-stoppas

  3. Sarnecki säger inget annorlunda nu än tidigare.
    Han säger bara att han och hans kollegor borde ha forskat mer om överrepresentationen i våldtäkter.

    Programmet sänds i kväll för den som vill titta.

    • 87 tänker så länge det inte drabbar mig själv eller mina anhöriga behöver jag inte bry mig.

  4. Blir det 100% om man räknar med de som är födda i Sverige med utlandsfödda föräldrar???

  5. Bra av SVT att våga släppa detta så nära inpå valet. Synd att pensionären Sarnecki (som vanligt) måste vara med och tjattra. Det måste finnas andra kriminologer än en gubbe på över 70 år att ha med i programmet. Själv verkar han ju inte ha förstånd att tacka nej till medverkan och hänvisa till någon yngre förmåga. Inget om om pensionärer i övrigt!

  6. Såg just Snicke Snacki sitta och bortförklara allt. Att överhuvudtaget släppa fram den notoriske lögnare är skandalöst. Annars förvånande att SVT släpper fram denna sanning som ju varit känt i åratal. Speciellt som det snart är val. Borde gynna SD.

Kommentera