Språket som inkörsport


Alla partier är ense med experterna att språket är den enskilt viktigaste faktorn till integration.

I gårdagens Aktuellt debatterade Jimmie Åkesson och Annie Lööf migration. Integrationen var ett av ämnena som togs upp och här gav Annie Lööf dubbla budskap.

Så här ser det ut från Centerpartiet inför valet.

Hur kan Centerpartiet sprida valpropaganda på arabiska?

Annie Lööf fick frågan från Jimmie Åkesson, hur all denna valpropaganda på olika språk förbättrar integrationen och om det inte är bättre att skapa incitament för nyanlända att lära sig svenska?

Språket är viktigt medgav Lööf, men kontrade med att nyanlända har lättare att informeras om de politiska frågorna om de får läsa informationen på det egna språket.

Rent nonsens från Lööf. I det svenska valet får du bara rösta om du är svensk medborgare. Svensk medborgare kan du bli först efter fem år, men något enstaka undantagsfall. Är det inte rimligt att nyanlända lärt sig så pass bra svenska efter minst fem år i landet att de kan ta del av partiernas lockrop?

Det handlar givetvis om att smörja den allt större väljargrupp som nyanlända utgör och därför får de läsa information på det egna språket och kan därmed lägga undan kunskaperna i det svenska språket ett tag till.


15 responses to “Språket som inkörsport

 • xxx

  Before integration comes assimilation, which means that Swedes men take muslim wifes. The other way round the integration is not a possible process – this is not any langues question.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och så litet bacon på rasterna!

  Gilla

 • centurion

  Ett mycket billigt trick, från en ännu billigare lögnerska. Försöka med falska lockrop till den importerade fårskocken, genom att nyttja dylika krumelurer. Mussarna kommer att köra sitt eget race i det egna partiet. Patetiskt är bara förnamnet.

  Gilla

 • Thomas

  Den vidriga negerälskande smålandsjäntan som förstört landet för många generationer framåt.Hon borde staffkn*llas och låsas in i en cell med ensamkommande skäggbarn.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alla politiker från vänster till höger har alltid och kommer alltid att komna med dubbla budskap, problemet är att folket och väljarna är så naiva och lättlurade och vart 4:e år sväljer samma lögner med hull hår !

  Gilla

  • Grune

   Röstandet på partierna är ju inget annat än tradition. diskussionerna mellan deras väljare låter ju så här. ” Jag röstar på sossarna (eller något annat parti i 7-klövern) för det har alltid min familj gjort. Frågar man om det partiets politik så svarar man att den vet jag inget om.

   Gilla

 • Vakna Upp

  Antingen ska de assimileras eller så ska de lämna landet.
  Det finns inget alternativ, någonsin!!!!
  Det räcker inte med integration!

  Gilla

 • Björn

  Lite av Annie Lööfs specialgren är just dubbla budskap. Titta bara på ”gymnasielagen” som Lööf dömde ut totalt men som hennes skojarparti ändå röstade för.

  Gilla

  • Jag

   annie lööf är farlig, livsfarlig s k ”politiker” för oss Svenskar. hon tillsammans med centermuslimpartiet gör allt för att utrota/minimera oss Skattebetalare/Svenskar.
   En röst på annie är en röst på sjuklövern. En röst på annie är en röst på fortsatt vanstyre av Sverige.

   Gilla

  • Grune

   Annie säger att hon kan tänka sig att regera med SD men hon tänker aldrig tala med dom. Också dubbla budskap.

   Gilla

 • Lara79

  valpropaganda på arabiska, moskeer på frimärken, …

  Gilla

 • Punto

  I Bibeln står det: Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar.

  Inom Islam anses alla falska som efter Mohammed påstår sig vara profeter.

  Gilla

 • Lara79

  Att lära sig svenska är bara en ytterst liten del av den assimilation som måste vara kravet.
  IS aktivister, våldtäktsmän, bilbrännare, mördare och socialbidragssnyltare må tala svenska, deras assimilationsgrad är trots detta faktum noll.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: