Stäng

Fem bilar grillades i Rinkeby i natt

BROTTSLIGHET. Fem bilar brann i natt i Rinkeby. Enligt polisen fanns det spridningsrisk till andra fordon. Larmet kom till polisen klockan 03.20 natten till måndag. Brandkåren kunde tillslut släckte de brinnande bilarna, men innan dess var det spridningsrisk enligt polisen.

Steget efter

Branden skedde på en parkering i Rinkeby. Ingen misstänkt har ännu gripits.

– Nu kommer vi hålla förhör med de vittnen som ringde in om branden och göra en teknisk undersökning, säger Anders Bryngelsson på Stockholmpolisens ledningscentral.

Anmälan är skriven som ”grov skadegörelse” och ingen är gripen.

Mitti

Om Rinkeby på bloggen…

-Pettersson menar att denna ”grova skadegörelse” borde klassas som terrorbrott. När ett brott begås och brottet medför en skada på staten och att gärningsmannen har haft ett uppsåt att göra det för att till exempel injaga frukta hos befolkningen eller en viss befolkningsgrupp eller påverka myndigheternas beslutsfattande på något sätt, är det ett terrorbrott.

Det är precis det som sker när det kastas sten och bilar grillas, det är en skada på samhället för att skrämma befolkningen i området och säga åt myndigheter att de ska hålla sig bort eller vad tycker du Anders Lindberg på Aftonbladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 reaktioner på “Fem bilar grillades i Rinkeby i natt

 1. Det är bara att kolla i kameror vilka som gjorde detta. Oj, glömde att det var förbjudet att sätta upp kameror till dessa utanförskapsområden.

 2. Självantändande bilar eller har SD, AFS eller några andra s.k högerpopulistiska busar lekt med elden igen ?

 3. Apropå ”utmaningarna” med en ökande befolkning…………….

  Vid halvårsskiftet 2018 var Sveriges folkmängd 10 171 524 personer. Det var 51 282 personer fler än vid årsskiftet 31 december 2017.

  Invandring var den starkast bidragande förklaringen, men den var lägre än de två föregående årens ovanligt stora ökningar.

  Invandringsöverskottet stod för fyra femtedelar av folkökningen. Jämfört med första halvåret 2017 har invandringen minskat med knappt 4 procent.

  Syrien är fortfarande det vanligaste födelselandet med 8 199 personer, trots en minskning med 34 procent eller 4 281 personer jämfört med förra året.

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/statistiknyhet/befolkningsstatistik-1a-halvaret-2018/

 4. Bert Karlsson ifrågasatte vissa spekulationer om vem som ligger bakom den senaste tidens grova terrorism och varför inte pressen namnger dessa personer.
  Så länge dom inte vill göra detta s är jag övertygad om att det är sosseregeringen som har iscensatt dessa terrordåd.

 5. Om inte det är bilar som brinner, så är det våra barn som misshandlas och gruppvåldtas.

  VAL 2018…för STOPP AV IDIOTIN !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: