Antalet anlagda skolbränder ökar kraftigt – Sverige är ”bäst” i världen


BROTTSLIGHET. Svenska skolor brinner. Antalet bränder ökar och allt fler av bränderna är anlagda. ”Det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Enligt de uppgifter vi fått har Sverige den största andelen anlagda skolbränder i världen”, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare Brandskyddsföreningen.

Allt fler svenska skolor brinner. 2017 brann 667 svenska skolor, av dem var 429 anlagda. Och antalet anlagda skolbränder har ökat med nästan 50 procent de senaste två åren. Kostnaden beräknas årligen till uppåt en miljard kronor. Det visar en ny kartläggning från Brandskyddsföreningen, som nu uppmanar landets riksdags- och kommunpolitiker att agera för att vända utvecklingen.

”Sifforna är oroväckande. Tyvärr verkar det här betraktas som normalt”, säger Anders Bergqvist.

Han menar att bränderna är ett symtom på ett större samhällsproblem.

Det här är en indikator på att ungdomar inte respekterar skolan och att man känner att man inte passar in.

Brandskyddsföreningen…

-Pettersson säger att slutsatsen är helt riktig ”man känner att man inte passar in”, frågan är varför politiker importerar människor som inte trivs och inte passar in i vårt land, och även om miljöpartiet säger att det beror på klimatet så skulle jag inte ta det för säkert.

Nåväl, tycker ni skolorna ska fortsätta brinna så rösta på sjuklövern, annars fundera över alternativen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “Antalet anlagda skolbränder ökar kraftigt – Sverige är ”bäst” i världen

 • Hanna

  Tyvärr priset vi betalar för vårt politiskt korrekta samhälle där halva befolkningen lever med skygglappar och anmäler övriga som vågar ifrågasätta till deras arbetsgivare, DO, media, hänger ut på Facebook slutar göra affärer med osv..,,

  Gilla

 • S Eriksson

  Ungdomar? Är det inte högerextrema eller SD anhängare? Obs ironi

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ironi ?
   Klart att det är högerextrema som leker med tändstickor vem/vilka skulle det annars vara i dagens heligt mångkulturella Sverige, har någon hört talas om något annat från 7 klövern och PK-media ?

   Gilla

 • Linga

  Jag säger det igen nu när Löfven legitimerat att svära i media. Jag är djävligt trött på muslimdjävlar. Skick hem dom jävlarna till mellanösternhelvetet.

  Gilla

 • Valter

  Löfven säger sig vara stolt över den kreativa befolkningen som flyttat hit. Dom ger byggjobb och mycket sysselsättning för brandmännen, polis och bilindustrin och alla andra som domstol och Mig. Sveriges arbetslöshet sjunker liksom kronan. BNP stiger, om man inte tittar per capita. Den humanitära stormakten slår till och visar sig återigen vara bäst i världen och den feministiska regeringen får jätte mycket cred av Soros. Hjulen snurrar på, bara att öka lite till på skatterna, så ror vi snart hem det, med fyra år till. Morgan hälsar också.

  Gilla

 • Bosse S

  Förvånansvärt många skolor som självantänder.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Apropå skolbränder så rekommenderar jag Magnus Sandelin ”extremister”
  I kapitlet ”om att anlägga mordbrand mot kapitalismen” beskrivs hur AFA använder bränder på bl.a skolor för att knäcka kommunernas ekonomi varpå det kommer att bli anarki och vänstern kan ta makten

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Känns skönt att alltid bo i världens bästa land !
  Tillhör skol och bilbränder de världsberömda svenska modellerna som enligt politikerna hela världen är så avundsjuka på ?

  Gilla

 • Kent

  Sverige leder i mycket. Måste imponera på andra länder och få dom att känna en bottenlös avundsjuka.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Jag har oftast tv på när jag meckar i garaget,idag var någon smörja med paskalido om slöjor ,hbtq,värdegrund,allas lika värde osv och annat pk trams.Vakna svenskar, dags att säga ifrån i september.Rösta bort allt svammlande och lögner som PK står för.

  Gilla

 • Gringo

  Inte mycket att vara stolta över, krävs en enorm resa för att få Sverige på rätt sida igen. Vi kan tacka 7-klövern, PK och journalisterna till att vi har den bilden vi har av Sverige. Blir så när ingen vågar ta tag i problemen och när svenska folket inte får prata om problemen. Blir det ingen ändring då går flyttlasset ifrån Sverige.

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag har prenumererat på F&S sen jag var 18,har alltid varit nyfiken på att få en nyanserad vetenskaplig bild av allting, numera 67 år, men det är väl ingenting som PK, 7-klövern, Fi , Metoo o Mia är intresserad av. Ni som skyller allt på SD, FÖR ALLT, HAR INTE ALLA HÄSTAR I STALLET. Vi får gratulera till att vi är bäst på att vara sämst i världen, våldtäkter, bilbränder, klimatet, mm, mm, vill du att vi skall vara det så rösta PK, annars SD.
  Förbjud sugrör i plast! Det räddar världen, tror du på det så rösta PK.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: