Ordförande vill göra hockeyn mindre macho…

SPORT. Ishockey är en lagsport som spelas på is. Den moderna ishockeyn anses ha uppkommit i slutet på 1800-talet, och har sedermera fått en världstäckande roll. 

Det fysiska spelet – närkampsspelet – med tillåtna tacklingar, knuffar, slag och ryck har en mycket viktig del i ishockeyn. Oftast sker närkamperna framför målen och längs sargen, främst i hörnen, där spelarna gräver och rycker, både med klubba och skridskor, för att försöka vinna pucken.

Det är en tuff sport och ska så vara, ojustheter bestraffas med utvisningar och matchstraff.

År 2015 valdes Anders Larsson till ordförande för Svenska ishockeyförbundet. Larsson talade då om att svensk iskockey skulle hålla toppklass internationellt, samt att de olika föreningarna skulle samarbeta.

– Ska vi lyckas i sträva mot visionen ”Svensk ishockey – världens bästa” och kunna mäta oss i världshockey tror jag det är väldigt viktigt att vi kan hålla ihop den svenska ishockeyrörelsen, från bredd till elit. Svenska ishockeyförbundets fokusområden kommande år kan sammanfattas i begreppen rekrytera, behålla och anläggningar, sade Anders Larsson i samband med att han valdes till ordförande.

Nu verkar herr Larsson dock ha kommit på andra tankar, i en interjvu i Dagens Nyheter, bakom betalvägg, vill han göra hockeyn mer jämställd och mindre manlig.

Ordförande Anders Larsson är öppet homosexuell och säger om detta: – Under mina år i förbundet har det aldrig varit en grej att jag lever med en man och inte med en kvinna. Alla pratar visserligen om en ordförande (ha,ha) men då har det varit om beslut jag har tagit eller saker jag har sagt.

– Jag brukar ibland säga att en homosexuell väljs till ordförande är väl ett tydligt tecken på att det inom svensk hockey inte spelar någon roll vem du lever med, fortsätter Larsson.

Larsson menar också att vissa ”väljer bort” ishockey på grund av att sporten skulle vara alldeles för ”macho”. – Jag tror tyvärr att det finns ett antal unga killar som väljer bort hockeyn eftersom man har bilden av det är en machosport. Därför är det viktigt hur vi uppträder och vilka budskap vi förmedlar, säger Larsson.

Sedan Larsson valdes till ordförande har Svenska ishockeyförbundet vidtagit flera åtgärder för att stävja ishockeyns manliga karaktär, – Det är enormt viktigt att vi låter alla vara med och inte låter machokulturen ta över, anser Hansson.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Ishockey är en sport för tuffa tjejer och killar, och alla kan inte passa för allt…

Larsson får leva med vem han vill för mig, men han kan hålla sitt privatliv privat och låta hockeyn vara för dem som gillar hårda tag och fysiskt spel annars får han börja tävla i melodifestivalen eller Prideparaden…

Bögar, flator och alla andra kön det verkar finnas borde ta och lugna ned sig. Snart är det perverst med heterosexuella familjer bestående av mamma, pappa och barn…

Steget Efter
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

31 thoughts on “Ordförande vill göra hockeyn mindre macho…

 1. Detta hopplöst odefinerbara värdegrundsbegrepp som smyger sig in som ett virus i snart sagt varje del av vår svenska tillvaro. Detta begrepp och den nya könsfilosofin är en vederstyggelse som snarast bör utrotas så att sunt förnuft kan få komma till tals igen.

 2. Jag läste nyligen att svensk damishockey är usel. Man har tillsatt någon krisgrupp. Tydligen vill ordföranden i Svenska Ishockeyförbundet att även Tre Kronor ska hamna i samma liga. Har man några åskådare och sponsorer kvar om ett år?

 3. Så jag ska höra på Anders Larsson, en litan kuksugare som er 85% kvinna?? Va fan vet han om någonting? Jag nekar lysnna på män som suger kuk. Har du hatt kuk i din kjäft så prata inte til mej.

  Med den ena handen tvingar dom skandinaviska menn att bli mer feminiserade och med andra handen importerar dom hundratusentals voldeliga araber och afrikaner som ser på kvinnor som ägendom och bögar som sopor.

  Och sen undrar dom varför skandinaviska män reagerer och blir arga…
  Hur dom klarar gå rundt hela dagen och inte få stryk, det fattar jag inte.

  • Personligen är jag en orubblig motståndare till de förvekligade ynkryggar som söker dränera de sista resterna av testosteron och deformera samtliga sportsmän till något slags effeminerade karikatyrer som diskuterar läppglans, heminredning och papiljotter i omklädningsrummet.

   Emellertid ser jag mig tvingad att anföra klander mot det språk Du genomgående nyttjat i kommentaren och erinra om det faktum att en dylik vokalbulär bör undvikas om man vill agera som en seriös debattör. Det finns ju synonymer att begagna sig av, ty den fullt normala och sunda machokulturen förtjänar att man försvarar den på ett hedervärt sätt.

   Vi är således tämligen överens i sak, medan formen lämnar en del övrigt att önska. Vidare förtjänar att påpekas att samtliga homosexuella inte är vad man brukar benämna fjollor –
   undertecknad må dock vara en av dessa, men har också vett att begripa att han inte platsar innanför sargen.
   Andreas 🙂

   • PS. Ber om överseende med det extra L som försmädligt smög sig in i ordet vokabulär.
    My sincere apologies 😉

 4. Sälj in detta till kanadensare, amerikanare, ryssar och finnar så får stollen se.

  Varför finns det svenskar som bara måste skämma ut oss?

  • Om detta kommer ut så kommer de andra länderna ställa till med HIV-tester innan turneringen och ozondesinficering mellan matcherna.

 5. Jag är gift med en fru – är vit och heterosexuell. Det är dock inget jag talar högt om, eftersom min läggning oftast inte kommer på tal.. det är liksom inget intressant att prata om det. Jag är den jag är ändå.

  Jag har heller aldrig känt att jag ”identifierar mig som man”. Jag identifierar mig som den person jag är och genom mina handlingar visar jag vem jag är som person. Vad jag har mellan benen har aldrig styrt vad jag sagt eller gjort – jag vill påstå att det är min hjärna som står för ca 100% av mina val och beslut. Jag gör sådant jag finner intressant och roligt – helt pga vad jag känner glädje och tillfredställelse i att göra – inte för att jag känner mig tvungen pga att ”jag är en man och då förväntas jag göra dittan och dattan”…
  Är det då fel att det mesta jag gillar är ”typiskt manligt”? Ska jag tvinga mig till att göra sådant jag inte vill bara för att ”det är så typiskt macho?”

  Dessutom vill jag påstå att Judas Priest sångare Rob Halford är ”jävligt macho”. Att han är homosexuell är inget man tänker på, lika lite som jag någonsin tänk på att Bruce Dickinson är hetero.. (Dock insinuerar Bruces efternamn att han både är homosexuell, pedofil och har läggning för incest.. om man säger det långsamt… höhö..)

  Ånej.. gjorde jag ett macho-skämt? 😱 sorry

 6. Sverige !!! Garanterat det land med mest dårar i !!! Det finns inga gränser på dumheter i detta land !!! –

 7. Om menn inte ska vara macho, då ender vi upp med kvinnor som beter sej som kvinnor, bögar som beter sej som kvinnor och menn som beter sej som kvinnor. Jag vil heller setta en kula i min skalle enn at leva i en så fasanfull mardröm. Mesiga, patetiska menn som beter sej kvinnor är det värsta jag vet.

 8. Ja, kvinnorna och bögarna jobbar stenhårt för att feminisera normala, svenska menn. Til det har jag bara en sak att seja; sug kuk i helvete idioter. Mej klarar ni faan inte att feminisera.Jag är inte en hund som kan läras upp att gjöra som ni forbannade svin sejer.

 9. Snyggt spel är toppen att se på. Fånerier med tacklingar och våld är bedrövligt. Det är inte sport, det är omoget och sorgligt. Gå ut och gör upp med knytnävarna på gården istället och spela snygg hockey. Rent spel!

  • Tacklingar är ju en del av hockeyn, annars kan vi ju lägga ner sporten, eller blir du tacklad hårt och kanske ojust så är det tillåtet att kasta klubban och handskarna och forma ett stort handhjärtan åt motståndaren……………!

 10. Personer som inte kan hålla sina sexuella begär privat borde steriliseras, både för andras och sitt eget bästa. Det kan inte vara lätt att gå omkring och tänka på sex hela tiden. Ingen bra ide att placera en sexmissbrukare som ordförande för en machosport. Han borde söka hjälp.

 11. Vilket intresse tror ordf i ishockey förbundet att befolkningen i Sverige har av att veta vem han knullar med i sitt hem. Tror han att det är något som de som inte har anammat folkrörelsen avvikande, funderar på hela dagarna. Han kanske är medlem i tok- o hittepå partiet MP och då gäller det att ändra på allt. Ishockey är väl det som spelare av bägge könen gillar, annars skulle de väl ägna sig åt något annat.

 12. Dom som väljer bort hockeyn får väl bli konståkare. Canadensarna skrattar nog hjrärtligt åt detta. Hockey och fotboll kommer nog aldrig att bli nån bögsport. Ännu har ingen ”kommit ut” ens efter karriärens slut.

 13. Tja, går vi genus och PK vägen med vår hockey, då är svensk hockey som bland de ledande i världen över. Hockey är en tuff kampsport och kan vi inte acepterar det så kommer Kanada och ryssland köra över oss i varje match. Vi för tävla mot exempelvis Egypten och Pakistan och andra framträdande nationer.

 14. Antagligen så får förbundet statsbidrag och då måste man hålla sig väl med nomeklaturan och bekänna sig till deras statsrelionen.

Kommentera