DN:s chefredaktör: Det pågår ett krig mot journalistiken

MEDIA. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski påstår att det pågår ett krig mot journalistiken och det har han fullständigt rätt i. 

I veckan deltog 100-tals tidningar i USA, i ett historiskt upprop mot president Donald Trumps återkommande attacker på nyhetsmedier.

I en stark kommentar skrev tidningen Topeka Capital-Journal: ”Att inte bevaka Trump hårdhänt skulle ha varit tjänstefel. Vi vet att detta inte alltid är en populär hållning, men det gör inte tidningar till någons fiende. Vi är inte skilda från allmänheten. Vi är allmänheten. Vi lever och bor och verkar i Topeka och omgivande områden. Vi går till restauranger och skickar våra barn till skolan. Vi kör samma vägar, träffar samma läkare. Vi är inte folkets fiende. Vi är folket.”

Tyvärr så frågar sig inte Peter Wolodarski och andra medier varför Trump och andra är griniga på medierna.

Vi ska veta att Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski öppet sagt att DN under hans ledning inte är intresserade av fakta utan ”Vi kommer att satsa mer på denna typ av agendasättande journalistik som får oss att både tänka och känna…”

Alltså, herr Wolodarski och andra bedriver politisk journalistik, det som kallas propaganda och inte opartisk nyhetsförmedling. Det är klart att folk blir förbannade, ni är inte folket Peter.

Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Sakuppgifter ska kontrolleras och läsaren/mottagaren ska ges möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.

Det är inget jag själv hittat på utan Journalistförbundets egna regler. Ändå förekommer något som kallas agendasättande journalistik, varför gör du inget åt det herr Wolodarski?

Trump har rätt, DN och andra skildrar inte hans politik och gärningar opartiskt, DN skildrar inget opartiskt, DN bedriver politisk propaganda mot åsikter och yttrandefriheten…

Stöd bloggen…

11 thoughts on “DN:s chefredaktör: Det pågår ett krig mot journalistiken

 1. För Wolodarski m.fl. PK-fantaster är det ett krig som pågår så fort någon har fräckheten att ifrågasätta en journalist. Journalister – detta skrå som ingen granskar och som gärna klappar sig själva på axeln och dunkar varandra i ryggen har haft fribrev på tok för länge.
  Jag är tacksam för social medier och det PK-folket kallar ”alternativ media”.

 2. Hade de hjärntvättade väljarna slutat köpa PK medier hade dessa försvunnit snabbare än en höna skiter.

 3. Peter Wolodarski jobbade han inte som en minigobbels på folkpartiets informatiionsministerium innan han blev chefredaktör på DN. Gobbles och Wolodarski är lika spetsnästa båda två också.

 4. Stark är den som står emot hjärntvätten, den som blundar för vilseledningen av de onda och falska medierna i form av nyheter från radio-tv och prassliga tidningar ….

 5. Huva…huva…naturligtvis ska man inte kritisera vad media håller på med.

  Media har ju ”ensamrätt” på rätt tyckande.

  Eller hur, agendajournalist Peter Wolodarski ?

 6. Journalister och främst svenska sådana är fiender till folket. Dom hänger ut vanliga svenskar som är oskyldiga. Metoo bland annat.
  Mig hängde dom ut där att jag hae skrivit på mitt företags hemsida att ”alla som arbetar i bolaget talar flytande svenska” detta fick Senska Dagbladet att se rött. Dom ringde mig och frågade vad jag menade med detta…?
  IDIOTER är journalisternas förnamn. PUCKO är deras efternamn.

 7. DN, SvD, GP, mfl är privata företag som skriver vad de vill i sina tidningar. Tycker ni innehållet är dåligt, köp inte skiten.
  Det finns ingen lag som tvingar dem att skriva artiklar på ena eller andra sättet. De ger heller ingen objektiv samhällsinformation, som många är förvillade att tro.
  Marknaden fungerar så att produkter som inte går att sälja försvinner. Återigen, köp inte skiten.

 8. Vilken journalistik då, kallas det journalistik det Svenska
  så kallade journalister håller på med, att hjälpa makten med
  sin sjuka politik? Att förtiga utländsk relaterad brottslighet men
  framhäva både med namn o Bild när det är Svenska brottslingar?
  Att jobba mot sina läsare genom att spekulera i om det är
  Sverigedemokrater o Nordisk motståndsrörelse som ligger bakom
  dom sinnesslöa bilbränderna, trots att gripna odågor med Arabiska
  namn konstaterats av polisen, nej Svenska så kallade journalister
  är inga journalister, dom är folkförrädare. Välj bort Svensk Media!

 9. Om journalisterna höll sig till sanningen så skulle dom inte angripas så hårt.
  Ett dåligt exempel är bilbränderna i Sydsverige.
  Det skrivs att ett antal MÄN har gripits för detta terroristangrepp.
  När det står att det är MÄN så kan man vara helt övertygad om att det rör sig om invandrare, för om det varit Svenskar så hade deras namn med vidhängande bild varit publicerade.
  Varför är det så hemligt om det rör sig om invandrarbrott???

Kommentera