Vägen till Canossa är lång och förödmjukande men enda chansen för S

INVANDRING. Gå till Canossa betyder ’att förödmjuka sig’. Man kan också tala om en canossavandring. Bakgrunden är att en tysk kejsare år 1077 var tvungen att vandra barfota till Canossa för att förmå påven att upphäva den bannlysning som drabbat honom.

Handlingskraft består i att ställa sig på det svenska folkets sida i invandringspolitiken, i stället för att följa ledarskribenter och asylaktivister i spåren. Bild Charlotte Pardi

Historiskt sett finns det inget mer framgångsrikt socialdemokratiskt parti än svenska. Det tyska är det första och störst, och andra har haft strålade perioder. Men inga andra socialdemokratiska partier har varit så dominerande i ett samhälle så länge och med lika stor påverkan som de svenska socialdemokraterna.

På en resa i Sverige kan du se den socialdemokratiska framgången överallt. Även de minsta städerna har ett ”Folkets Hus”, som ägs av arbetarnas organisationer. När du kommer till Stockholm med tåg, kommer du att välkomnas av den stora displayen för landets största dagstidningen, det socialdemokratiska Aftonbladet. Redaktionen finns i Klara-området som tidigare var slum som helt byggdes bort årtiondena efter kriget. Från Centralstationen, ta tunnelbanan till någon av de hundratals stationerna i den svenska huvudstaden, och i många av dem du kan uppleva miljonprogrammet som den legendariske statsministern Tage Erlander byggde i stället för slumområdena. En miljon hem byggdes på tio år i förorter som Tensta, Rinkeby och Husby, var och en har fler invånare än en genomsnittlig dansk stad.

Sverige, har på gott och ont formats av socialdemokratiska värderingar. När de danska socialdemokraterna fått mer än 45 % av rösterna har de svenska uppnått samma resultat i 16 val.

Men partiets makt har försvagats sedan riksdagsvalet 2006. Den tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt var den första icke-socialdemokrat som satt kvar efter omval.

Men den största förändringen har skett från att Sverigedemokraterna gått från en rörelse i marginalen som kan bli störst i valet den 9 september.

Från den danska sidan av Öresund är orsaken uppenbar: Den mycket liberala flykting- och invandringspolitik, som har varit en stor del av den svenska självbilden från höger till vänster i riksdagen. En självinsikt, som 2014 formulerades av statsminister Fredrik Reinfeldt Politiken: ”Vad betyder ordet ’tillräckligt’? Är Sverige fylld? Är Norden fylld? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner personer som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden. Jag skulle rekommendera andra att göra det. Det finns oändliga fält och skogar. Det finns så mycket utrymme som du kan tänka dig. De som hävdar att landet är fylld, måste visa att det är fullt” 

Två år tidigare hade han frågat de moderata väljarna om de vill acceptera fler flyktingar. 57 procent var emot och 12 procent var för.

Samma konflikt mellan ledning och väljare hade socialdemokraterna. Gräsrötterna säger en sak, ledningen gör en annan.

Läs vidare på Weekendavisen.dk…

…som avslutar med att dagens svenska socialdemokrater måste visa samma kraft som sina föregångare, som byggde folkhemmet, som byggde en miljon hem, som byggde ett socialdemokratisk idealsamhälle som beundrades av forskare över hela världen.

Det är inte lätt, vägen till Canossa är lång, stenig och förödmjukande…

-Pettersson har fritt översatt delar av socialdemokraten Kaare Dybvads artikel, men tvivlar på att dagens sossar har modet, kunskapen och viljan att göra några riktiga förändringar, de drömmer fortfarande om sin storhetstid och vägrar att gå folket till mötes i invandringspolitiken, de kryper för ledarskribenter, journalister och asylaktivister och så länge de fortsätter med det kommer Sverigedemokraterna att växa…

Stöd bloggen…

7 thoughts on “Vägen till Canossa är lång och förödmjukande men enda chansen för S

 1. Ja trots deras smutsiga historia, har det funnits perioder där
  dom gjort bra saker, och perioder där det funnits fog för att
  kalla sig arbetarparti, detta är dock en missvisande beteckning
  idag när dom blivit högdjurens parti, o arbetarnas fiender.

 2. Branting, Hansson och Erlander var bra för Sverige och svenskarna. Sedan kom 68-vänstern och Palme och sedan dess är inget sig likt.

  Det var inte bara Sverige som ramlade ner i den kulturmarxistiska gropen, stora delar av det då fria Europa var drabbade under många år. De enda delar som klarade sig var Östeuropa som redan var kommunistiskt och därför inte behövdes först brytas ner. Därför står de paradoxalt bättre emot globalisterna då samhällets hörnpelare och normer är opåverkade.

  Jag har ett rätt så libertarianskt synsätt som jag tror att många tidiga socialdemokrater också hade. Det var Gustav Möller som myntade uttrycket ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Vissa saker görs bäst gemensamt antingen för att det är rationellare eller för att det kräver tvångsåtgärder.

  Privatiseringen av Bilprovningen är ett hål-i-huvudet-beslut. Det blev varken bättre eller billigare. Den fria etableringen av vårdcentraler är däremot bra. Min egen erfarenhet är mycket positiv och en bieffekt är att vi ser slöseriet i det offentliga som går under vänsterbenämningen ”vinster i välfärden” vilket är helt fel då det är landstingens orimliga kostnadsläge som är orsaken.

  ”Some regard private enterprise as if it were a predatory tiger to be shot. Others look upon it as a cow that they can milk. Only a handful see it for what it really is–the strong horse that pulls the whole cart.” (Sir Winston Churchill)

 3. Sossarna och moderaterna förtjänar en riktig käftsmäll, under 10% och tok- o hittepåpartiet MP ut ur riksdagen. Kommunisterna kommer snart nog att vara där de skall vara 5%. Sorgligt att KD inte förstår att värna om familjepolitiken. Inte ett ord och vad har de då att tillföra. Landsbygden borde värna om det gamla Bondeförbundet och kasta ut Stureplansmaffian. Folkpartiet vilka är de, behövs de, spela in en cd, skolan skolan skolan som kan mala Björklunds mantra.
  DÖ partierna=quislingar

 4. Många av dagens Socialdemokrater påstår att dom tillhör arbetarklassen trots att dom inte gör det – kanske deras förfäder gjorde det – kroppsarbetade.

  • Många av dagens ”socialdemokrater” är marxister och marxistiskt teori delar upp världen i arbetare och kapitalister. Så i deras eget universum är de arbetarklass.

 5. ” Men inga andra socialdemokratiska partier har varit så dominerande i ett samhälle så länge och med lika stor påverkan som de svenska socialdemokraterna ”.

  Frågan är bara VARFÖR???

Kommentera