Stäng

Arbetet mot våldsbejakande extremism – ”osäkerhet på alla nivåer”

TERRORISM. Arbetet mot våldsbejakande extremism präglas av osäkerhet och handlingsförlamning där få verkar veta vad som gäller eller vad de ska göra. Det visar en ny utredning som egentligen varit inriktad på andra frågor men som fick svårt att utföra sitt grunduppdrag.

De fick i uppdrag att kartlägga de lokala informationsbehoven i arbetet mot terrorism men upptäckte istället en verksamhet som inte fungerade. Nämligen arbetet mot våldsbejakande extremism som initierades 2014 med Mona Sahlin som samordnare men som efter en hel del turbulens flyttades till Brottsförebyggande rådet i vintras.

”Uppdraget att kartlägga behovet av informationsutbyte och förbättrade möjligheter till detta har försvårats av ett antal faktorer”, konstateras i en ny utredning som helt enkelt inte kom någonstans med sitt uppdrag. Istället visade det sig att det fanns stora problem ute i kommunerna där fotarbetet ska utföras för att hitta och hjälpa individerna som är i farozonen.

Läs vidare på Dagens Juridik…

-Pettersson sammanfattar: Arbetet mot terrorism fungerar inte och ingen kan vara förvånad. Med Ansvariga som Alice Bah Kuhnke, Mona Sahlin julmustexperten Anna Carlstedt inser alla att regeringen inte tar problemen på allvar.

Tillsättandet av en person som varit ordförande i IOGT/NTO och Röda Korset samt skrivit en bok om julmustens historia som inte kan ett dugg om extremister som nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism är inte seriöst.

Nya felaktiga och flata riktlinjer mot våldsbejakande extremism

Hur seriös är Sverige i sin kamp mot islamisk terrorism och extremism?

”Islam vårt största utländska hot” – Jimmie Åkesson

Stöd bloggen…

10 reaktioner på “Arbetet mot våldsbejakande extremism – ”osäkerhet på alla nivåer”

 1. Socialdemokrater- svälj stoltheten och låt den ende svensk med rätt kompetens, Magnus Ranstorp, utses till nationell samordnare för arbetet mot våldsbejakande extremism, dessutom internationellt erkänd! Han brukar bl a uttala sig i tv i våra grannländer och är opolitisk. Nog med Mona Sahlin, Bah Kuhnke och nuvarande julmustforskaren på denna viktiga post! Vad väntar ni på?

 2. I Kriminalparadiset Sverige har vi till dags dato endast erfarit arbetet FÖR våldsbejakande extremism.
  Andreas.

 3. Sossarnas flathet mot extrem islam beror troligen på deras förbindelser med muslimska brödraskapet.

 4. Det är en stor gåta att vänsterfeministerna vill leva med islam. För oss gubbar spelar det inte så stor roll, tvätta fötterna fem gånger om dag och be, ha många fruar som man kan bestämma slaviskt över. Men för kvinnorna blir det nitlotternas nitlott. Skyla hela kroppen i tyg, inte prata med andra män, inte bada, flytta hem till köket från karriären, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag bara säger välkomna vänsterfeminister in i patriarkerna värld utan återvändo.
  Det finns en film om precis detta när Iran blev muslimskt.

  1. Om ingen är överbevisad nu om att miljöpartiet består av ett gäng verklighetsfrånvända knäppskallar så måste man säga att de är bortom all räddning.

   1. Typiskt MP men i det här fallet var det tydligen fake news. Ber om ursäkt för det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: