Stäng

Sverige får ny myndighet för psykologiskt försvar

FÖRSVAR. Regeringen har fattat beslut om en ny myndighet för psykologiskt försvar. Beslutet är en del av ett paket som enligt regeringen ska stärka Sveriges förmåga att hantera kriser och krig.
En särskild utredare ska nu analysera hur den nya myndigheten ska fungera och tanken är att den ska vara på plats 1 januari 2021.

I paketet ingår också bland annat att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) får tydligare ansvar för planering och samordning för det civila försvaret.

– Sverige får genom dagens beslut möjlighet till en förbättrad förmåga att hantera situationer med höjd beredskap och ytterst i krig, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) i pressmeddelandet.

-Pettersson undrar om regeringen skämtar med oss. Vi har mängder med myndigheter i landet, hur många råder det delade meningar om men 448 är en siffra som nämns på Wikipedia. 

Många av dessa myndigheter fungerar bristfälligt om man är snäll. Vad tror regeringen kan bli bättre med ännu en myndighet mer än att några avdankade politiker får välavlönade toppjobb.

Sverige är i kris, men vi kan när som helst hamna i en akut och allvarlig kris. Vi har unikt låg livsmedelssäkerhet och är beroende av att importera mat, vår militära försvarsförmåga är usel, den civila beredskapen är bräcklig, det såg vi vid sommarens skogsbränder och hur klarar vi ett terrordåd eller en stor olycka med hundratals döda och skadade?

Polisen går på knäna, är de förberedda på våldsamma samordnade upplopp i våra förorter?

Vi behöver ingen ny myndighet, vi behöver färre myndigheter och att de som finns fungerar. Vad ska den nya myndigheten göra som inte Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skulle kunna klara av. MSB arbetar redan med psykologiskt försvar, vet inte regeringen det? 

Steget efter…

 

13 reaktioner på “Sverige får ny myndighet för psykologiskt försvar

 1. Hur kan sossarna sitta och bestämma vad som kommer att ske efter den 9/9-2018 när dom inte har någon chans att bilda regering då????????

 2. Detta förbannade landet har fler myndigheter än vad länder med
  50 miljoner människor har, och ändå tillsätts här nya varje år?
  Har lillfjanten åstadkommit något annat än att ordna nya myndigheter och tillsätta nya utredningar??
  Men i Sverige kan vem som helst bli vad som helst under
  förutsättning att personen är Sosse med partibok, det är
  Morgan Johansson ett tydligt bevis på!

  1. Varför skall man ha en ny myndighet för når ingen av de man redan har fungerar. Det kostar bara ytterligare några miljoner av fattigpensionärernas pengar till ingen nytta.

 3. Det har skapats ett antal myndigheter under mandatperioden. Jag antar att regeringen insett att de annars blir permanent arbetslösa om de inte själva kan ordna reträttplatser. Det går nästan inre en vecka utan att jag av en slump får nys om ett drönarnästa utan verkligt syfte.

  På samma vis som det är på tiden att repatriera dem som slunkit in är det dags att hemförlova drönarna.

 4. Ngn svåger eller kusin till Eliasson får blir säkert gruppchef för den planerade myndigheten. Hoppas Jimmie vinner valet med 51% !

  1. Vi alla jobbar på det…
   Det räcker att prata med alla om verkligheten och om vanföreställningar som folket lever i..
   Vi måste få folk ur den masspsykos skapad av globalisterna.. Klimatlarm , rasism ,nazism..osv..
   SD2018

 5. Den 10:e september kommer många yrvakna föredettingar att vara i behov av en reträttpost. Detta har man redan insett. Bäst att kratta vägen med nya hittepå-jobb. Svenne betalar. Eller är det möjligen på det viset att bekantingen Danne sitter löst igen.

 6. Igår meddelades att Umeå universitet fått 25 miljoner kronor av MSB för att ”bygga upp” kunskap för att kunna förebygga och hantera kriser!!!!

  Man kan undra vad MSB själv baserat sin hittillsvarande verksamhet på för för grund.

  Självfallet kommer detta bra att bli akademisk teoretisk pappersmassa när egotrippade doktorander ”har fått kunskap”.

  Det är nog snarare på den låga praktiska nivån som det skulle kunna utvecklas någon egentlig effekt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: