Allt verkar glömt och förlåtet på Aftonbladet

VALET 2018. Aftonbladet har lagt #metoo bakom sig och välkomnat förövarna tillbaka in i värmen, men det verkar vara i otakt. 

För er som inte minns så läs om Oisín Cantwell och de andra på bloggen. 

Nu skriver herr Cantwell i Aftonbladet om att bilbränderna och klimathotet har blivit behändiga redskap i en valrörelse som tycks bli svår att uthärda. Konspirationsteorier som passar den egna ideologiska tillhörigheten lanseras, dansar en stund i sociala medier och sjunker sedan likt slagrörda ugglor.

”Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”, twittrade vänsterpartisten Daniel Rizat.

Centerpartiets rättspolitiske talesperson Johan Hedin tog på Facebook ut svängarna ännu mer: ”Det kan bara finnas en agenda för detta beteende: de vill att valet ska handla om bilbränder. De vill underblåsa avsky och rädsla. De måste rimligen önska sprida bilden av ett laglöst Sverige i upplösning”.

Naturligtvis har Cantwell rätt, konspirationsteorierna göder misstro mot den parlamentariska demokratin och mot en av dess viktigaste beståndsdelar, journalistiken. Att ledande politiker lånar sig till att sprida detta gift är beklämmande.

-Pettersson noterar dock att krönikör Cantwell glömmer att nämna att sin chef på Aftonbladet, socialdemokraten och den politiske chefredaktören Anders Lindberg verkar tro på konspirationsteorierna. Så Cantwell, rensa i era egna led innan du skyller på andra…

Stöd bloggen…

16 thoughts on “Allt verkar glömt och förlåtet på Aftonbladet

  1. SD ökar med 71% i S- fästen i norr.
    Det är inte lätt för Aftonbladet samt svider rejält hur de skall kunna tackla, att SD ökar så det knakar i norra landet i deras mätningar.
    Sossar har tröttnat på gamla sossepartiet.
    Lyssna på filminslagen där en f.d.. sosse talar om att innan var de som valboskap.

    ”LULEÅ-SKELLEFTEÅ–UMEÅ–ÖSTERSUND. SD-ledaren Jimmie Åkesson är just nu på turné i norra Sverige, där hans parti ser ut att fördubbla sitt valresultat jämfört med 2014.

    Det visar en väljarundersökning från Aftonbladet/Inizio.

    De stora förlorarna är Socialdemokraterna som tappar mest till SD.

    – Jag kommer aldrig att rösta på S igen. Aldrig, säger Elisabeth Sundquist, 66.”

    ”Ökar med 71 procent i traditionella S-fästen”

    Efter en timme är Åkessons framträdande över.

    De unga antirasisterna vecklar ihop sin banderoll.

    Deras förhoppning om att SD ska försvinna ur Norrbotten kommer inte att besannas. Tvärtom, visar en undersökning från Aftonbladet/Inizio.

    I valet 2014 fick SD 9,9 procent av rösterna i de fyra nordligaste länen; Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

    En mätning i augusti i år visar att 16,9 procent av väljarna är redo att lägga sin röst på SD. Det är en ökning med 71 procent.

    Samtidigt tappar Socialdemokraterna mest av alla partier i en region där partiet traditionellt har varit starkt. S väntas få 33,4 procent av rösterna – jämfört med 44,8 för fyra år sedan.

    – S tappar mest av alla partier i norra Sverige. Och deras väljare går framförallt till SD, säger Karin Nelsson, opinionschef på Inizio.

    ”Sverigedemokraterna tar röster i Norrland: ”Aldrig tillbaka till S”
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1Abj6/sverigedemokraterna-tar-roster-i-norrland-aldrig-tillbaka-till-s

  2. Obunden liberal fascist borde väl Svd’s nytillskott kalla sig. Svd börjar alltmer aspirera på titeln demokratins dödgrävare.

  3. SVT gick visst på kors igår, kallade Anders L. mycket avskydd i många kretsar. Tanten Helle Klein fick spader. En sak kan Helle o jag vara överens om AL är inte älskad i alla läger.

    • Haha, ja, det var en i o f s gammal nyhet, men det var kul! Det är ju förhoppningsvis snart bara en liten svensk minoritet som gillar honom. Jag fick mig ett gott skratt när jag läste det!

      • Alltså, gammal som i att det är vi många som vetat länge. Men det är makalöst att det kom på SVT Aktuellt. Hur gick det till? 🙂

  4. Att de drev stadsteaterchefen Benny Fredriksson i döden skall aldrig glömmas. Inte heller Åsa Linderborg som låg bakom detta.
    Aftonbladet = Wall-Street ägd/styrd fascistmedia!

    Apropå fake-news…
    Farage talar om mediakulturen i Sverige;

    ”Sweden has got the most restrictive press in all the western world. It is very hard to get any objectivity from swedish press, and certainly no criticism in mainstream media of gouvernment policy” ”Sweden has changed more than any european country. What is going on now is a disaster. Mass arsons in a coordinated basis. Huge levels in the rise of sexual crimes. All of it caused by gouvernment policies. All of this have been caused by politicians… ”I fear for the future of swedish cities”

    ”Sverige har den mest restriktiva pressen i hela västvärlden. Det är väldigt svårt att få någon objektivitet från svensk press, och absolut ingen kritik i av regeringens politik i den etablerade median.” ” Sverige har förändrats mer än något europeiskt land. Vad som händer nu är en katastrof. Massor av mordbränder på ett samordnat sätt. Stora nivåer i ökningen av sexuella brott. Allt detta orsakat av regeringens politik. Allt detta orsakat av politiker… Jag fruktar för den framtida utvecklingen i svenska städer”

    Tack Gud för att verklighetsbaserade nyhetsförmedlare som Pettersons ännu tillåts verka i det här totalitärt styrda landet!

    https://youtu.be/2yleAhXDgNQ

  5. Den Absurdska lögn,skit och propagandapressen visar idag åter sitt rätta jag.
    I Aftonslasken lyder en av deras rubriker: ”Anklagas ha lämnat avföring i sängen” Deras devis ( Först med senaste nytt)
    I X-pressen som ligger på samma fekalie-nivå,får vi veta ” I detta val dör iden om svenska enigheten” Deras devis (Först på plats där det händer)
    Hittar ni andra liknande pedagogiskt bildade artiklar i by-pressen.så låt oss andra också få läsa dyngan !

  6. En av de mest osympatiska skribenter vi har i det här landet.
    Dessutom påminner han inte lite om Lasermannens fantombild.

    • Finns en anställd skribent i Bonnier-blaskorna Sydsvenskan/HD,vid namn Olle Lönnaeus som ligger på samma nivå,som Greider.
      Denne förklarar dagligen likt en predikant,hur saker och ting ligger till,för sin outbildade läsekrets !
      Nu inför valet har han mer att missionera om,än hans kolleger inom kyrkan vid påskhelgen !
      I dag har han knappat ner några rader under en rubrik som lyder:
      ”Därför lyfter Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson upp Malmö som ett Skräckexempel”…
      Finns det verkligen någon kvar i någon utkant,som inte redan väl känner till varför just Malmö,Rinkeby och Angered nu är bekanta runt hela klotet ? 😉
      https://hds.imgix.net/yE2tcYDcEdIcilmpLzeL1hb4_zI.png?w=400&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=400&auto=format&q=60
      Om det fungerar med bildöverföringen från HD,ser exemplet ut så här.

  7. Vad sägs om SVD:s nyrekryteringen som skall vara obunden konservativ..
    Som dessutom skall bevaka SD under valet.
    Tala om en ”omvänd” opartisk journalist.

    ”SvD-journalist deltog när extremvänstern förstörde Åkessons möte: ”Vi måste skrika så högt vi kan!”

    F T skriver bl.a. följande:

    Under valrörelsen 2014 skröt Ida Vanhainen om hur hon deltagit vid en ”ljudblockad” för att störa ett torgmöte med Jimmie Åkesson och ”krossa rasismen”. Nu har Vanhainen rekryterats som reporter på Svenska Dagbladet – där hon bland annat bevakar SD inför valet. Men till Fria Tider påstår hon idag att hon bara gick till mötet för att ”ta foton på folkmassan, privat”.

    När SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte Uppsala den 9 maj 2014 försenades hans torgmöte med över en timme på grund av skränande vänsterextremister.

    En av de vänsteraktivister som var på plats på Celsiustorget i Uppsala var Ida Vanhainen. Hon är idag nyvärvad politisk journalist på Svenska Dagbladet – en tidning som beskriver sig som ”obunden konservativ” men som på senare tid har fått kritik för sina vänsterextrema rekryteringar.
    http://www.friatider.se/svd-journalist-deltog-n-r-extremv-nstern-f-rst-rde-kessons-m-te-vi-m-ste-skrika-s-h-gt-vi-kan

    • De verkar leva i en förvissning att SD lever som nazister och utövar nazism som under andra världskriget. Medan den verkliga ’nazismen’, det verkliga hotet mot vårt land, importeras dagligen i massor. Hur mår folk egentligen?

      • När det Kalla kriget upphörde med Järnridåns fall då kom hotet ifrån islam.
        Innan låg de i dvala.
        Resultatet ser vi av idag.

  8. Ja det har väl insett att opinionen har svängt, ska de få lön och behålla jobben så är det bara att byta kurs. Inte för det spelar mig någon roll, jag läser inte PK-media än då så för mig får de gärna försvinna. Men jag kan tänka mig paniken, när de tror att de är världens bästa journalister men folket genomskådar dem och slutar läsa skiten. Som sagt vad tror gör man i kyrkan för det får prästen betalt för.

  9. Så Kantarellen är tillbaka dom kunde väl inte hitta nån värre så de fick ta tillbaka honom.

Kommentera