SD-ledaren: Inte orolig för värmen en enskild sommar

VALET 2018. SD-ledaren Jimmie Åkesson fick ge sin syn på klimatfrågan när han frågades ut i Sveriges Radios P1 Morgon. – Jag är inte orolig efter vädret en enskild sommar. Däremot är det ett faktum att det sker klimatförändringar, säger Åkesson. En del av det beror på mänsklig påverkan.

Åkesson får svara på att han och Sverigedemokraterna kallade Parisavtalet ”orimligt”.
– Vi röstade mot Sveriges ratificering i riksdagen. Vi var oroliga att Sverige skulle få ett oproportionerligt ansvar, säger han och betonar att länder som Polen och Bulgarien kan fortsätta med sina utsläpp.

– Jag förnekar inte att det finns klimatförändringar. Däremot tror jag inte att subventioner av elcyklar och kurser för att dämpa klimatångest är effektiva miljöåtgärder.

Sverige har varit världsledande inom kärnforskning – men så är det inte längre, säger Åkesson. Han vill att partiet satsar mer på Kärnkraften.

Märkligt är att Sveriges Radio fokuserar på klimatet och svenskhet, knappast något om krisberedskap och väldigt lite om vården.

-Pettersson hörde i natt på Sveriges Radio att programledaren intervjuade en svensk kvinna som bodde i Texas, USA. Hon sa att sommaren varit fantastisk, inte alls så varmt som vanligt så hon hade kunnat ägna sig åt inomhusaktiviteter med barnen.

Som vanligt är kyla väder och värme klimat…

Stöd bloggen…

10 thoughts on “SD-ledaren: Inte orolig för värmen en enskild sommar

 1. För 12000 år sedan var Sverige täckt av ett 2 km tjockt istäcke. Det smälte bort…

  ”Korrekta” temperaturmätningar med kvicksilver började människan med i mitten på 1700-talet – precis då en liten istid avslutats och en varmare klimatcykel inletts – inte konstigt att temperaturen gått upp en aning.

  Koldioxid är den gas som gör liv på planeten möjligt. Utan koldioxid skulle planeten vara död bortsett från bakterier. Koldioxid är en spårgas, en benämning som refererar till det faktum att det finns så otroligt lite av gasen i atmosfären. Ju mer koldioxid – desto mer liv på jorden, vilket är dåligt (?)

  Av jordens 4,5 miljarder år har vi korrekta satellitmätningar av istäckena vid Antarktis & Arktis sedan 1979, dvs 39 år.

  All klimatforskning baseras på datormodeller som kraftigt överdriver koldioxidens inverkan. Att modellera en hel planets klimatsystem är omöjligt.

  Solen – som helt styr klimatet – nämns aldrig i media som en faktor. Värmen vi haft i sommar har ju en källa och den källan är solen – inte koldioxid från människans aktiviteter.

  IPCC baserar/baserade sina rapporter från forskning främst vid East Anglia universitetet, vars e-post läcktes till wikileaks. Där framkom det tydligt hur forskningen manipulerats å det grövsta för att resultaten skulle lira med politikernas mål och inte med verkligheten. Detta nämns aldrig i media.

  Sverige är utan tvekan det mest miljövänliga landet i hela världen – och det land med högst skattetryck. Att vi ska beskattas till döds för att ”rädda” klimatet är helt absurt när det bor mer än dubbelt så mycket människor i Peking än vad det gör i hela Sverige, och i Peking existerar inte miljöfrågor överhuvud taget.

  Jobba med verkliga miljöproblem. Att människan skulle ha mer makt över klimatet än Solen är så sjukt att jag snart tror att hela världen blivit tokig.

 2. Och detta hade en Expressen journalist så svårt att begripa, hon har väl slickat i sig allt som Johan Rockström( som inte är forskare utan Agronom) sagt, det är märkligt hur vissa människor som inte har kunskapen, men ändå uttalar sig i allt som rör klimatet.
  .
  Vi behöver inte gå längre tillbaks än till 2003 för att finna, en inte
  lika varm sommar som i år men nästan, och ingen av klimatalarmisterna tycks komma ihåg att vi förra sommaren hade en kall och mycket regnig sommar.

 3. Och varför talar man inte om bilbränderna i samband med klimatförändringarna. Hallå MIP vad säger ni, ni har ju tagit hit dessa bilbrännarentreprenörer.

 4. Reinfeldt: jag flygspanade över Sverige (för Irans räkning) och såg massa snö; jag behöver öppna era plånböcker över FN:s svarta hål.

 5. Klimatet är jag inte ett dugg orolig för. De som oroar mig mest är de som varken syns eller hörs men som är förödande för Svenskarnas liv.
  De är dags att vakna nu och fokusera på den verkliga faran istället för att lägga energi på alla påhittade villospår som lyfts upp i MSM medierna.

  https://m.facebook.com/groups/172097776866442/permalink/309199713156247/

  https://mobile.twitter.com/katjanouch/status/1029992546745962497

 6. SVT Aktuellt igår var det debatt mellan SD:s presschef Henrik Vinge och Ung Vänsters ordförande Henrik Malmrot.
  Ung Vänstern har inte samma syn på mötesfrihet.
  Enl dem är det helt ok att störa ut med demonstrationsrätten.
  När Henrik Vinge avbryter i en replik Ung Vänsterns ordförande Henrik Malmrot då blir han själv upprörd.
  Då begär han själv att få prata till punkt:
  ”- Nu pratar jag, då vill jag inte bli avbruten.”

  ”Ung Vänster stör ut SD’s torgmöten – Debatt mellan Henrik Malmrot (V) och Henrik Vinge (SD)”

  • Malmrots köttiga ansikte påminner om mongot Futemeh Khurvari (!). Två fulingar ! Löfvén, ful som stryk, älskar dem som om de vore egna barn – ett möjligt scenario …..

 7. Jag vill minnas att vikingarna bedrev jordbruk på Grönland. Än är det långt kvar till det blir så varmt igen.

 8. Nu är det kallare i Sverige så vi får hoppas att intresset för miljöpartiet avtar med att temperaturen sjunker.

Kommentera