Stäng

Norsk politiker: glad att vi inte har det svenska tillståndet

INVANDRING. Sylvi Listhaug, är en norsk politiker för Fremskrittspartiet. Hon var fram till mars 2018 invandrings- och integrationsminister i Norge. 

Sylvi Listhaug (Frp) attackerar Sveriges statsminister Stefan Löfven för den svenska invandringspolitiken. Listhaug hävdar att det är Frps vinst att det inte är så illa i Norge.

Listhaug, som pratade under Frps fest på Arendalsuka, pratade om de över 100 bilarna som eldades upp av maskerade ungdomar i flera svenska städer natten till tisdag.

Listhaug berättar om läget i Sverige: ”Sedan förra året har vi fått rapporter om mord på öppen gata, okontrollerbar gängbrottslighet och handgranater som kastas mot polisstationer”, säger Listhaug.

Hon påminde om när hon besökte Rinkeby förra hösten för att lära av vad hon kallar ”svenska förhållanden” . Här anklagades hon för flera svenska politiker att störa den svenska politiken och visste inte vad hon pratade om.

– Kommunstyrelsens ordförande i Stockholms kommun, socialdemokraten Karin Wanngård kritiserade besöket och menade att Listhaug skulle be Rinkebys invånare om ursäkt.

”Låt mig göra det tydligt. Frp och jag är inte skyldig Sverige eller Stockholm någon ursäkt. Men Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt och alla andra politiskt korrekta politiker, som genom årtionden har lett en huvudlös invandringspolitik är skyldiga det svenska  folket en ursäkt”

Läs mer på VG.no…

Om Sylvi Listhaug på bloggen…

Om Karin Wanngård på bloggen…

Stöd bloggen…

17 reaktioner på “Norsk politiker: glad att vi inte har det svenska tillståndet

 1. Klart intressant, det borde relativt enkelt gå att ta reda på hur det egentligen ligger till. Och vem som far med osanning, eller överdriver.

 2. Svenskan Karin Wanngård sparkar sig rätt ordentligt på smalbenet när hon dillar om Rinkeby. Sossarna dillar faktiskt om allt utan att inse att de skadar sig själva. Att de skadar folket är bortom deras samvete.
  Dickheads !

 3. Ja det är märkligt hur och när Svensken protesterar, att hela landet är på
  väg käpprätt åt h–vete får inte Svensken att reagera, men för
  att ta ett närliggande exempel, Bergstaten vill provborra för gruvdrift
  på Österlen i Skåne, Och vips så strömmar folk till, över partigränser och bland Grevar o Baroner och protesterar? Men när problemen är ännu större, då tittar man hellre på TV s såpor?? Ja underligt?

  ( Jag vill inte heller ha gruvor på Österlen vill jag tillägga!)

 4. Sylvi Listhaug har i dagarna blivit utsedd som ”nestleder” i Fremskrittspartiet (Frp) i Norge efter Per Sandberg (Frp) som fick avgå som Fiskeriminister i norges minoritetsregering mellan Höyre (~ moderater), Frp (~ sverigedemokrater) och Venstre (~ liberaler).

  Det finns nog ingen kvinnlig politiker i Sverige som matchar Sylvi Listhaugs klartänkthet. Hon säger rakt ut vad som gäller, och det ”elsker” man i Norge.

 5. Den här s.k. människan Karin Wanngård vet inte vad hon pratar om.
  Hon pratar säkert om en helt annan stadsdel än Rinkeby.

 6. Rätt till 100% !!! Synd att vi bara har ett fåtal politiker med något i skallen !! Rädda Sverige SD 2018

 7. Ja hon har helt rätt, Sju klöverns politiker är alla ansvariga,
  plus dom som röstat fram dem, så förbannat dumt som politikerna agerat med helt fria insläpp av kreti o pleti utan kontroll ger resultat att människor som inte borde satt sin fot i landet kommit in, med känt resultat
  i fem döda i terrorattentat tiotusentals bilbränder ,skolbränder asylförläggningar polisbilar O.S.V.
  Den Naivitet politikerna visat upp borde vara åtalbar, det är inte att
  ta ansvar att låta folk drälla in över gränserna utan kontroll?

  Det enda glädjande i sammanhanget är att dom andra Nordiska
  länderna inte förfallit såsom Sverige gjort, utan tänker på sin egen befolkning i första hand, det har inte Sveriges uppblåsta politiker gjort.

  1. Sveriges uppblåsta politiker tänker bara på sina plånböcker och att dom skall bli så feta som möjligt. Den SVENSKA befolkningen ägnas inte en tanke.

  2. Tony; helt rätt !!
   Säger bara HEJA NORGE ! å även
   HEJA FINLAND !
   Nu är det försent för 7klövern att öppna ögonen !

 8. ”Snömos”, svepande formuleringar och floskler!
  Inte undra på att Sverige går käpprätt åt helvete med den typen av politiker!

 9. Alldeles rätt uppfattat, de tror att svenska folket stillatigande skall se på när dessa pajasar som kallar sig politiker för 7-klövern. De har utan att fråga mig tagit mina pengar. Låt dessa PK och de kommunistiska gaphalsarna bekosta alla de kostnader för de som klivit in i Sverige och tror att det är kosta gratis. Vill de överklaga de beslut, låt dem göra det med egna pengar eller stick hem till era odugliga länder.

  1. När svensken aldrig protesterar ute på gator kommer det bara bli värre! I andra länder går man ur huse och skriker ut sin ilska, så att de ansvariga tvingas att ta del av folkets vrede! Varför vill ingen göra något.jag har försökt starta en demonstration men inte en enda ställer upp! Vi MÅSTE ORGANISERA oss! En enmansshow ger ingen effekt.

   1. Om vi organiserar oss då vaknar nog polisen och burar in oss för förargelseväckande beteende och säkert rasism också. Det är bara kommunister andra rödingar och mussar som får ockupera gatorna skrika skräna och bruka våld.

   2. Ja,du har rätt Maya. Svenskarna är så bekväma och lama. På t ex Island hade detta aldrig fått hända. Jag skäms över tafattheten som ligger som en våt filt över Sverige. Poliser är som mjuka teddybjörnar när det handlar om utländska kriminella men om jag som är” helsvensk” råkar köra bil utan bilbälte en kort sträcka direkt efter ett stopp på en bensinstation och inte hann sätta på mig det så är polisen stenhårda med böter. Sånt är sjukt. Arma,arma Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: