Regeringen beordrade asylprognos på en söndag

VALET 2018. Regeringen krävde att Migrationsverkets sista asylprognos före valet skulle släppas på en söndag. Valet av en helgdag har väckt frågor. Enligt Dagens Samhälle har det aldrig tidigare hänt att en prognos presenteras på en söndag.

Beslutet att släppa prognosen på en söndag kommer direkt från regeringen, enligt Migrationsverkets regleringsbrev från departementet som Expressen har tagit del av. Då Migrationsverket insåg att det planerade datumet inföll på en söndag erbjöd man sig att tidigarelägga släppet till fredagen.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson har reagerat på att asylprognosen publicerades på en söndag.
– Av en märklig slump släpptes prognosen en söndag mitt i semestern. Det kan man fundera på varför, sa han i Expressens och Dagens industris partiledardebatt i tisdags.

Sofia Arkelsten, Moderaternas ledamot i riksdagens utrikesutskott, frågar sig också varför regeringen skulle skrivit in söndagen i regleringsbrevet.

– Siffrorna finns ändå och nu bekräftar bara regeringen sin splittring och att de ännu en gång försöker mörka, säger hon till Expressen.

Migrationsverkets Verksamhets- och utgiftsprognos. Där räknar de med att antalet nya asylansökningar uppgår till 122 000 under perioden 2018-2021 följt av 181 000 nya anhöriginvandrare. Sammanlagt alltså 300 000 förväntade nya migranter. 

-Pettersson förstår regering. När Stefan Löfven pratar om stängda gränser och EU:s miniminivå så vill han inte att det ska synas hur mycket han ljuger…

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

Stöd bloggen…

12 thoughts on “Regeringen beordrade asylprognos på en söndag

 1. Nästa prognos kommer nog på Nyårsnatten när alla är i hatten?
  Tänk att det är ingen skam för ett gammalt arbetare parti att föra folket bakom ljuset?
  Sen varför kan dom inte förenas med familjen i deras hemländer? Det måste väl vara billigare att en person här reser hem än att 8-1o st ska resa hit och återförenas här? Javisst ja, försörjningen!

 2. Mia ! Hur var det nu med handbromsen ??? Du förnekade dessa siffror och skulle återkomma ??? Du som tycker att vi har tagit emot för många eller ???

  • Jag vet bara att det har beräknats komma 23.000 asylsökande under detta år, vilket är ganska mycket mindre än under 2015 då det kom 166.000.
   De många anhöriginvandrare som beräknas komma de närmaste åren är antagligen anhöriga till alla de som kommit tidigare år och nu har fått sina papper klara. För anhöriga till de asylsökande som kommit efter 2015 gäller strängare regler för att få komma.

   Min åsikt är att vi tidigare tagit emot så många att vi ska vara mycket återhållsamma i fortsättningen.
   Och den åsikten tror jag att jag delar med de flesta.

   • Mia ! Migrationsverkets Verksamhets- och utgiftsprognos. Där räknar de med att antalet nya asylansökningar uppgår till 122 000 under perioden 2018-2021 följt av 181 000 nya anhöriginvandrare. Sammanlagt alltså 300 000 förväntade nya migranter. Vad är det du inte begriper ??? Om det nu är prognoser från migrations verket och du tycker det har kommit hit för många och ingen klocka ringer i skallen på dig så måste det vara total hjärntvättning !!!!!

 3. Jag har sagt det förut och jag upprepar. Se till att Inga-Britt Ahlenius får i uppdrag att granska Migränverket. Då händer det grejer. Garanterat.

  • Hon är för noggrann och så är hon smart, då passar hon
   inte till att samarbeta med denna regering, här ska man ha
   samma kaliber som Dan Eliasson!

 4. Jag undrar fortfarande varför det blir uppståndelse om en Söndag????
  Är det någon annan skillnad på Söndag och vardag än att Söndag är en helgdag??????

 5. Den här och även tidigare borgerliga regeringar har aldrig gjord en konsekvensanalys för asylinvandringen.
  detta påtalade riksrevisionen vid flera tillfällen.
  Så lika bra kålsupare denna 7 klöver!

Kommentera