Drottning är död – Aretha Franklin blev 76 år


GOTT OCH BLANDAT. Sångerskan Aretha Franklin har dött. Hon blev 76 år gammal och har rankats som världens bästa sångerska

Aretha Franklin föddes 1942 i Memphis, Tennessee, USA. Hennes karriär tog fart under 60-talet. Under nära 40 år var hon den kvinnliga artist som haft flest placeringar på den amerikanska Hot 100-listan. Under sin karriär samlade hon på sig 18 Grammys och blev den första kvinna att väljas in Rock ‘n’ Roll Hall of Fame 1987.


14 responses to “Drottning är död – Aretha Franklin blev 76 år

 • Buhu

  Slapp av svenskar, ni har en drottning, hon heter Silvia. Aretha var en bomullsplockar från USA, vem fan bryr sej?? Det er så falskt att jag måste spy, folk som aldrig ens har mött kjärringen ska prata om hur fantastisk hon var och hur illa det är at hon är borta. Bu-hu.

  Slutar aldrig förvåna mej över detta fenomen, så fort folk dör så är dom så vansinnigt goda och snälla. Alla ska prata om vilken fantastisk människa det var. Jag tycker folk är rövhål oavsett om dom lever eller inte. Att dom dör gör ingen skillnad.

  Gilla

 • Tony

  Skottskador ger ökad kompetens säger Sydsvenskan?
  Då bör Chefs redaktör o journalister på den tidningen se upp,
  för där finns uppenbart ett kompetensunderskott på den tidningen?

  Gilla

 • ossie

  En fantastisk röst har tystnat.

  Gilla

  • Buhu

   Ja fan va illa det här är, verken du eller jag har någonsinne mött gumman, aldrig hatt någonting att gjöra med henne, men nå tycker jag vi ska setta oss ned och gråta och skrika och bete oss som idioter. Fan vilket tap, hur ska världen överleva detta? Bu-huuuuuuu.

   Gilla

 • S Eriksson

  Hon, Four tops och Sam Cooks tycker jag var nog bland det bästa som fanns i den stilen.

  Gilla

 • Gus

  I mitt tycke, en skrikhals. Men säkert en god och vän människa. RIP .

  Gilla

 • Johan

  RIP Aretha, tack för all musik, du blir saknad

  Gilla

 • ulsansblogg

  Vi som kommit upp i åldern tycker det är mycket tragiskt och saknar Aretha, men så är livet.Vi lever och vi avlider och vissa har haft förmågan att trollbinda en hel värld med sin sång.Att olika kända personer avlider kanske ger många en tankeställare att vi alla är dödliga oavsett ålder. Ta väl hand om er livet är en gåva.

  Gilla

  • Stenbock

   Instämmer med er båda tidigare… Har en gång i livet,haft nöjet få närvara vid en av hennes konserter.En upplevelse,som lever kvar i mitt minne.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: