Elva förslag på åtgärder mot gängen och hur många är några få som förstör för alla andra?


BROTTSLIGHET. Efter bilbränder, skottlossningar, mord, misshandel, våldtäkter, narkotikahandel och en massa annat hörs från politiker, journalister, polisen och andra tyckare att det bara är ett fåtal som förstör för den stora majoriteten. 

-Pettersson undrar hur många några få är? Själv kan jag några ord som ett par, vissa, somliga, inte många, en del men inga ord som förklarar hur några få kan elda upp 3.967 bilar under ett år vilket Brå påstår skedde år 2017.

Inte borde några få kunna elda upp 150 bilar på en natt på 6-7 orter samma natt.

Det värsta är hur kan ”några få” tillåtas förstöra den humanitära stormakten Sverige? Borde inte Sveriges poliskår som består av 20.000 poliser klara av några få?

Vet ni förresten om att sedan 2015 så har 3000 poliser slutat trots alla löften om satsningar och statushöjningar av yrket. 3000 är fler än några få, vet du det Stefan?

Jan Kallberg, professor i statsvetenskap och säkerhetsforskare, verksam i USA har några idéer om hur gängen ska knäckas i en artikel på SVT. 

Karlberg ger nio åtgärder som effektivt skulle ta bort gängen från svenska städer:

1. Erbjud 50.000 kronor kontant till dem som anonymt anmäler illegalt vapeninnehav och detta leder till dom. Då är det slutviftat med vapen från BMW. Det bryter upp lojaliteten.

2. I USA säger man ”follow the money” – öka samkörning och kontroll av offentliga register för gängmedlemmarnas närstående för att lokalisera var de parkerat vinsterna från kriminell verksamhet. Nyttja Skatteverket till att få fram svar, eventuellt sköntaxera och utmät – och var beredd att utmäta tillgångar i utlandet.

3. Samordna mellan a-kassa, Försäkringskassan, kommun och andra myndigheter att fastställd kriminell inkomst avbryter bidragsutbetalningar. Sammanför samboende som falskeligen separerat i folkbokföringen och nyttja den taxerade kriminella inkomsten för att omvärdera bidrag.

4. Öka avståndet mellan hemorten och fängelsevistelsen även om det skulle innebära byggande av en riksanstalt i Karesuando. Idag kan fängslade gängmedlemmar behålla sin status när deras wannabes och flickvänner kan komma och gå på frekventa besök. Fängslad gängmedlem går från megastar till förlorare.

5. Tillåt inga personliga kläder, skor, accessoarer eller smycken som kan indikera status i fängelsemiljö utan fokusera på fängelseuniformer designade som albanskt 60-talsmode med texten ”Tillhör Statsverket”. Låter löjligt – men du blir förvånad hur det stör gängmedlemmar eftersom de nekas visa status.

6. Brottsverktyg, oavsett art, i de kriminella nätverkens verksamhet förverkas och säljs av staten till förmån för Brottsofferfonden. Vare sig det är bilar, bostadsrätter, mobiltelefoner eller datorer. Förstahandskontrakt på lägenheter överförs till kommunens bostadskö.

7. Avskaffa förtidsfrigivning för alla utom förstagångsdömda som uppför sig väl. Inse att det kan handla om förvaring.

8. Ett trendbrott – tillåt åklagare erbjuda straffrabatt för gängmedlemmar som vittnar mot andra kriminella.

9. Ytterligare ett trendbrott – tillåt polisen att göra brottsprovokation.

Endast genom att slå sönder de kriminella gängens affärsmodell och undergräva status kan man komma tillrätta med problemet.

Allt annat är bara fagert tal.

-Pettersson vill gärna lägga till punkt 10, obligatorisk utvisning vid grövre brott och 11, gör det möjligt att återkalla medborgarskap, permanenta uppehållstillstånd samt utvisa hela familjer.

Karlbergs förslag om att bygga en riksanstalt i Karesuando skippar vi, och outsourcar verksamheten till lämpliga länder som vill tjäna några extra biståndskronor exempelvis Eritrea, Somalia, Bulgarien med flera länder kan vara lämpliga att ta hand om ”svenska” fångar…

Tror ni sjuklövern är det rätta att ta tag i problemenså rösta på dem, annars fundera över alternativen…

Stöd bloggen…

Det är fullständigt ointressant att statsminister Löfven med flera säger att gängen ska knäckas när de bara flummar på, eller säger ut med de papperslösa nära de några veckor senare ger 9000 afghaner möjlighet att stanna…


27 responses to “Elva förslag på åtgärder mot gängen och hur många är några få som förstör för alla andra?

 • Argus

  Varför bygga i Karesuando när vi kan bygga på Svalbard? Vi kan säkert få Maersk att börja frakta fängelsekontainrar dit.

  Gilla

 • malkolm.

  Varför skjuter man dom inte i benen.
  Det har väl ingen dött av.

  Gilla

 • micaelsblogspot

  Utmärkt text.
  Rebloggar på micaelsblogspot.

  Gilla

 • ladulaas

  Utmärkta förslag. Sannolikt skulle det ha en utomordentligt hämmande effekt på gängkriminaliteten. Framförallt Pettersson tillät skulle ge resultat.

  Har SD något sådant i sitt program?

  Gilla

 • ruben

  Perfekt, kör järnet på de punkterna. Men Sveriges regering i nuvarande form vill inte lösa problemen. Problemen används av 7-klövern för att bevara sina eventuella väljare.

  Gilla

 • Lena

  Har en god vän på besök som ville titta på Aktuellt ikväll klockan 21.
  Jag kände mig tvingad att göra detsamma, tittar vanligtvis ALDRIG på svensk tv, vilken katastrof när svenska intagningspoäng diskuterades, nu har jag mycket erfarenhet från undervisning i andra länder, om inget radikalt görs här och nu i svensk undervisning så ………lägg ner svenska skolan i Sverige, förresten lägg ner Sverige, landet är en stor skam !

  Skräpfolk får komma till tals, ut med politruckerna !

  Gilla

 • Ama

  Har alltid frågat mig varför myndigheter inte kan ”samköra”
  Pettersson punkt 10 och 11 är oerhört viktiga och ditt kommer vi….
  SD2018

  Gilla

  • Argus

   Den personliga integriteten säger politikerna. Att man sedan importerat okända individer i gross och parti och därför massövervakar hela befolkningen är uppenbarligen en helt annan sak ”för att man inte pekar ut en viss grupp”. Om de är kloka så är det måttligt.

   Gilla

 • Kåre

  utvisning efter riktigt hårt straff (inget sandlådestraff)
  för det dessa individer vill åstadkomma, är att skapa kaos och helvete i deras förorter för ta över helt, straffa ut svenskarna och de invandrare som vill göra rätt och förtjäna en plats i vårt samhälle. de vet att de blir inget till straff utan gulli gull gull.

  Gilla

 • Benke

  Jag har en bergsäker åtgärd. Släpp inte in några fler och släng ut dom som inte hör hemma här.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Värdegrund från MENA är allt som behövs, sedan är ”det nya” Sverige berikat med kulturexplosioner för all framtid. Jag uppmanar alla politiker som bidragit till detta, att bosätta sig i områdena och omfamna verkligheten.

  Gilla

 • Grune

  Man undrar ju varför man påstår att man skall utvisa dessa amöbor för, när man inte gör det.
  Mängder av de som är utvisade fortsätter sin kriminella bana här i Sverige.
  Det finns svårt kriminella som dömts till utvisning både 5 och 6 gånger men ändå jobbar i Sverige som ligaledare med stora inkomster och noll kronor i skatt..
  Nej det ända rätta är att transportera dom direkt till Nord eller Sydpolen.

  Gilla

 • Nisse

  Dom flesta förslag på hur man ska kunna stoppa dessa bilbränder är bara trams. Dessa bilbränder ska ses som en aktion i en krigszon, och då är det full eldgivning som gäller. Nationella Insatsstyrkan har tunga vapen och prickskyttar. Den vanliga polisen har också tillgång till MP5 automatvapen, en kula från den, en bilbrännare mindre.

  Kostnaderna för dessa bilbränder kommer att läggas på alla bilägares försäkringar, spelar ingen roll om du bor i Jokkmokk, du får vara med och betala ändå.

  Efter skogsbränderna så kommer nu detta med alla dessa bilbränder, Sverige är nu riktigt utskämt och förlöjligat i hela världen.

  Vore jag ung och skulle bilda familj och skaffa barn så skulle jag flytta direkt från Sverige, Polen eller Ungern verkar vara bra länder.

  Blir det ingen ändring efter valet om en månad så är det kört med Sverige, kronan rasar ännu mer och bostadskrachen slår till med full effekt.

  Gilla

 • putte

  Ta till storsläggan direkt , sätt gärningsmännen i fängelse på direkten , sedan ta och utvisa deras anhöriga såsom syskon och föräldrar ja även mormor och morfar Och det ska ske samma dag som den gripne sätter sin fot på fängelsemark , det skulle kanske få dom till att hålla efter sina telningar lite bättre .

  Gilla

  • lasse51

   Hur kan du kalla det för att ta till storsläggan, ett par år på hotell så är dom ute och kan göra om samma sak igen. Ta och vakna upp.

   Riktiga livtidstraff där dom aldrig kommer ut är det enda som är ett alternativ, det andra alternativet är dödsstraff för riktigt grova brott.

   Mina exempel är att riktigt ta till storsläggan.

   Gilla

 • Kattsand

  Varför väntar han sig att nuvarande regering skulle vilja göra något åt de kriminella gängen och bilbränderna överhuvud taget?
  Sverige är och har länge varit brottslingarnas paradis, det blir ingen ändring på det med nuvarande regim….

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vilken regim skulle kunna göra något annat ?
   Hoppas och tro kan man alltid göra men ingen av dagens välgödda och verklighetsfrämmande politiker från vänster till höger kan, vill, vågar eller kommer att göra ett dyft åt Sveriges idag kriminella anarkisamhälle skapat efter 40 år av okontrollerad massinvandring, det skulle bli krig mellan dagens tungr kriminella gäng som indirekt redan styr Sverige och det s.k svenska rättssamhället och detta vet självklart alla politiker även J.Å och hans SD så någon uppgörelse lär det inte bli i det naiva konflikträdda Folkhemmet, så mångkulturen lär ta över landet utan motstånd.

   Gilla

 • emma

  Utvisning för gängkriminella, inklusive 7klövern! Och sluta för f-n att importera nya!

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Ja med de 11 förslagen kunde vi vända eländet. Tyvärr skulle ”eliten” sparka bakut
  De vill ”vårda” busarna till ett enormt pris
  Folket betalar. Arma land

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det finns bara en 100% effektiv metod att få slut detta och andra grottbeteende i dagens Sverige !
  En återgång till ett homogent kristet och tryggt icke mångkulturellt Folkhem som en gång existerade och som man haft turen att uppleva.

  Gilla

 • ossie

  Exportera dom tillbaka till Sahara eller Djungeln.

  Gilla

 • Lukas

  Man kan också tänka sig att ett fängesletsraff skall innebära att individen sköter sig och tar emot relevant vård. Eftersom det troligen inte går att tvinga någon till skötsamhet så skall straffet naturligtvis inte räknas som påbörjat fören internen sköter sig, om internen sedan får för sig att missköta sig annulleras den tid han skött sig. Med andra ord det fodras hundraprocentig skötsel från den dag fången anser sig vilja följa regler till han kommer ut. Det kan nog tämja en del av de kriminella.

  Sedan skal naturligtvis sådant som gym, videokanaler, tv spel, lyxmat och liknande bort.

  Gilla

 • X

  I SVT? Du milde, det vänder verkligen nu…

  Gilla

 • age

  Det finns ju effektiva sätt, billiga osh som dessutom avslutar problemet i steg tills det når Löwens
  ”Trygga Sverige”.

  En fast aställd prickskytt vid varje stor parkering en tid framöver.

  En sådan hade kunnat ”döma” många samtidigt.

  Jo! Det är medkänsla som talar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: