“vad det än var, inte var det Sverige. Den utvecklingen vill vi inte ha i Japan”.

INVANDRING. I Japan har regeringen nu öppnat dörren för ökad arbetskraftsinvandring. Pensionsavgångarna kommer att öka dramatiskt de närmaste åren och det råder redan skriande brist på arbetskraft i många sektorer.

 

Men det är långt ifrån alla som välkomnar nyordningen. En del håller upp Sverige som ett varnande exempel på hur illa det kan gå.

– Titta på hur det har gått för Sverige så får ni en bra bild hur det blir när man öppnar landet för invandring. Sverige och Japan har ungefär samma grundförutsättningar – hög bruttonationalprodukt och fria, demokratiska samhällen.

Nationalekonomen Takaaki Mitsuhashi gör en liten konstpaus innan han fortsätter, men seminariedeltagarna i Tokyo vet ungefär vad som ska komma: – Utlänningarna – främst från Afrika och Mellanöstern – har bosatt sig i stadsdelar som de sedan helt tagit över, förklarar Mitsuhashi. Polisen vågar inte ens åka dit.

Själv har Takaaki Mitsuhashi varit i Stockholmsförorten Husby. Ett besök som han beskriver med orden “vad det än var, inte var det Sverige. Den utvecklingen vill vi inte ha i Japan”.

Läs mer på Svenska Yle…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on ““vad det än var, inte var det Sverige. Den utvecklingen vill vi inte ha i Japan”.

 1. Har inte 40 år av total okontrollerad massinvandring blivit en svensk SUCCÉ ?
  Tycker det låter så från ett visst håll.

  • Flyktingar skall rädda välfärden, sade politiker i Sverige länge.Nu med fakta i handen vet vi inte hur vi kan rädda välfärden på grund av flyktingar ,sade den eminenta skribenten /journalisten från Rumänien Alice Teodorescu.

  • Svenska unga borde ta chansen och åka dit. Det finns mycket obehagligt där, mycket kvinnoförtryck och en obehaglig kult av sexuell dragning till mycket unga flickor, men det finns mycket spännande också. Deras badkultur är fantastisk! Men arbetskulturen är intressant, om än hård ibland.

   Så välutbildade unga, de kommer att få en rivstart på karriären, om Japan vill ha dem.

 2. Apropå Sverige, ”Korv Kiosk” och sossarnas valfilm……..

  ” I Socialdemokraternas valfilm köper statsminister Stefan Löfven en kokt korv ur en korvkiosk som har inspirerats av den klassiska korvkiosken i Majorna.

  Kiosken i filmen är uppbyggd och filmen är inspelad i Stockholm men har samma särskrivna skylt, ”Korv Kiosk”, som den i Majorna.

  – Jävla stockholmare säger jag. Det är vår skylt och vår kiosk, säger Maria Hahne som arbetat i korvkiosken i sexton år.”

  http://www.gp.se/nyheter/göteborg/klassiska-korvkiosken-kopierad-av-socialdemokraterna-1.7630973

Kommentera