Skyttedal (KD): Rödgrönas politik är genusflum

VALET 2018. Jämställdhet för de rödgröna är samma sak som att sträva efter en total upplösning av könen, skriver kommunalrådet Sara Skyttedal (KD) i en debattartikel i Dagens Samhälle. Hon kommenterar regeringens nya läroplan för förskolor som ska arbeta med ”normkritiska perspektiv”.

Skyttedal frågar sig om det egentligen ens är ett problem om en flicka vill leka med en docka och menar att den rödgröna regeringen går över politikens gränser när han tar ideologin in i småbarns vardag på förskolan.

”Alltför mycket av vad regeringen kallar jämställdhetspolitik är egentligen genusflum och riktar sig enbart till en liten kvinnoelit. Vi behöver en jämställdhetspolitik som förbättrar för vanliga kvinnor i deras vardag.”

Skyttedal vill i stället satsa på en jämställdhetspolitik som fokuserar på att till exempel få ner ohälsotalen bland kvinnor, minska barngrupperna i förskolan och säkerställa att det finns bra förlossningsvård i hela landet.

-Pettersson har noterat att flickor och pojkar ska bli barn och elever. Bland annat ska det framgå att könsneutrala begrepp som ”barn” och ”elever” ska användas – istället för ”flickor” och ”pojkar” – om det inte är ”motiverat för att påvisa ojämlikheter mellan kvinnor och män”.

Det är ofattbart att Kristdemokraterna inte är ett större parti, de är klart vettigast bland sjuklövern och borde vara störst i Alliansen. Är det namnet som skrämmer?

Sverige behöver inte mer genusflum och kärringar av alla kön, vi behöver fler kvinnor och män.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

17 thoughts on “Skyttedal (KD): Rödgrönas politik är genusflum

 1. Hela konceptet med genuspolitik är att göra än fler kärringar av svenska män. Som om det inte räckte redan, sen när övervägande är ängsliga och mesiga i klänningar, överlåts landet till de män som kommit hit på våran bekostnad, det är agendan för genuspolitik.

 2. Har aldrig förstått varför inte Sara blev partiledare när KD bytte? Krisen för KD hade nog inte funnits nu i så fall. Sara är en frisk fläkt med vettiga åsikter och hon törs framföra dem.

 3. ”Det är ofattbart att Kristdemokraterna inte är ett större parti”.

  Visst är det så. Men KD har sig självt att skylla. De har länge kört ihop med ultraliberalerna i M, L och C. Sverige behöver ett kristet parti, som tar sin tro och sitt land på allvar och inte kompromissar med perversa flum-politiker.

  Senast när anarkist-duon Fredrik Reinfeldt & Anders Borg tog över Moderaterna, borde KD ha brutit samarbetet. Men partiledningen under Göran Hägglund sålde sig för 3 ministerposter.

  Genom att partiet helt fräckt har svikit sina värderingar och sina väljare går partiet troligen under efter valet.

  • Så sant så, se bara på Tyskland där unionen av de kristna systerpartierna CSU och CDU varit ungefär lika stor som Socialdemokraterna sedan krigsslutet.

 4. Om Sara tar Ebbas plats, så klarar KD troligtvis riksdagsspärren, utan stödröster, trots den korta tiden som är kvar till valet. Deppa inte om ni åker ur, Sara, det finns ett parti som kommer uppskatta dig på riktigt.

 5. Inget konstigt alls, tycker Mia o Feministregeringen o hela 7 klövern med Södertörns högskola i spetsen, besöker alla Moskéer redan nu på fredag och drar sitt genusflum där. Jag önskar stort lycka till, det behöver Ni, o skit i oss vanliga skatteslavar.

   • När vi nu är inne på lite annorlunda varelser,såg jag just på RBB,ett avsnitt från en sammankomst,för löst frigående svårt mentalt sjuka,vilka samlats för firade av ”freden på vår jord”… 😉
    Runt en eld dansades och talades tungomål,av de närvarande marknadsgyklarna,medicinmän,häxor och trollen.
    Alla led tydligt av olika svåra psykiska sjukdomar,och uppfattade ”festen”,som årets höjdpunkt.
    Vardagligen lever dessa fritt ute i samhälle,bland oss mera normala !!
    Något jag i mitt långa liv trott (för dem),vara resan med kvasten på skärtorsdagen !

 6. Det finns få ord/meningar som få håret att resa sig på mig ”Genus, allas lika värde,HBTQ, Hen, Muslim, Islam. de ge mig frossa

 7. Nog för att man kan kalla en pojke för en pojke och en flicka för en flicka i beskrivande eller förklarande syfte, men jag tror faktiskt också att man inte ska dela upp barnen efter kön i onödan, som när man säger “goddag pojkar och flickor” istället för “goddag barn”; detta för att undvika att barnen identifierar sig sjukligt mycket med sitt kön, vilket är själva grunden till identitetspolitik.

 8. Ja Sara din röst behövs i vårt arma land som till stor del består av snöpta politiker som låter sig styras av genusförblindande gaphalsar som i brist på något vettigt kommer med det ena stolliga påståendet efter det andra .

Kommentera