Stäng

Kriget har kommit till Göteborg och Trollhättan

BROTTSLIGHET. Bilbränder har satts igång i Frölunda och i Hjällbo. Det har också varit explosioner på Frölunda torg. 

Runt 80 bilar har bränts i Göteborg. Enligt uppgifter ska flera ungdomar ha setts springa från platsen. Samtidigt brinner fordon på flera andra platser i staden.
Det brinner bilar och bildäck i Eriksbo, Hjällbo och Frölunda, samt i Trollhättan säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. Det har även kastats sten på blåljuspersonal.

Ett vittne såg bilar sprängas: ”En bil sprängdes, det var helt galet. Jag var rädd.”

– Pettersson undrar om det inte är eldningsförbud i Göteborg  men det struntar invandrargängen i.

Följande står på polisens sida:

Brand Göteborg Frölunda Torg Sjukhus 21.02
Brand Göteborg Hjällbo 21.00
Brand Trollhättan Kronogården 21.15
Brand Falkenberg 21.32
Brand Malmö 22.35 – bilbränder
Brand Malmö 22.33 – bilbränder
Brand Malmö 21.09 – eldar skola
Brand Lysekil 21.02 (21.11) – ”ungdomar eldar däck” + moped
Brand Helsingborg 23.19 – bilbränder
Brand Göteborg Gårdsten 22.40 (+Tynnered) – bilbränder

Frölunda – 6-8 maskerade ungdomar eldar och kastar sten
Nordost – 8-10 ungdomar kastar sten och eldar
Trollhättan – cirka 30-40 ungdomar kastar sten och eldar

Det har också brunnit i Stockholm, Uppsala och på fler ställen.

”Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsperson, vi har valt att observera och dokumentera”

Twitter

 

-Pettersson noterar att svenskarna ska integreras i det nya Sverige, för det gamla kommer aldrig tillbaka som Mona Sahlin sa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

50 reaktioner på “Kriget har kommit till Göteborg och Trollhättan

 1. Är alla blinda i Sverige.Finns inga vittnen ? Klockan är 21.00 och folk är ute och glor.
  Nu har polisen fått tag i de småpojkar som ha varit ovarsamma med tändstickor.De lär få en klapp på axeln och ett tackbrev av Annie Lööf samt en inbjudan till att få en praktikplats hos polisen!

 2. Extremhögern ligger förmodligen bakom.
  enl. vänsterns Daniel Riazat.

  Daniel Riazat @DanielRiazat
  ”Nattens händelser med maskerade män som brände ett stort antal bilar med 1 månad kvar till valet var välorganiserat. Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”

  ”V-riksdagsledamot kopplar bränderna till extremhögern”

  Nu menar Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat att extremhögern kan ligga bakom attackerna
  ”Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”, skriver han på Twitter.

  Expressen har tagit kontakt med Vänstern presstjänst
  ”Vänsterpartiets presstjänst avböjer kommentarer”

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/v-riksdagsledamot-kopplar-branderna-till-extremhogern/

 3. vissa svartmålar Sverige genom att säga att vi har en onormalt hög kriminalitet här säger MP.s språkrör Isabella Lövin som inte alls håller med om den saken. (Agenda).
  Hallå Isabella, Kom in i verkligheten.
  SD 2018.

 4. Det återstår att se om väljarna tar till sig något av allt negativt som invandringen för med sig när man väljer parti eller detta är glömt om ett par dagar. Eftersom flertalet svenskar har ett mycket kort minne är mina förhoppningar om en markant förändring i valet till mer Sverige och svenskvänlig politik små tom väldigt små.

 5. Ute i Europa följer man ju sedan år tillbaka med häpnad,hur gamla hederliga Sverige,förvandlats till ett helvete. I dag finns i flesta länderna stora reportage om tillståndet i Absurdien.Ett exempel är BZ från Berlin.Kunde även lagt in från Frankrike,Österrike och Spanien liknande:
  https://www.bz-berlin.de/panorama/goeteborg-jugendliche-zuenden-in-schweden-88-autos-an
  Lägg märke till hur deras läsare betygsätter händelsen. En tröst är att hela 129 hitintills uttrycker sitt medlidande.

 6. Miljövänner, tänk på följande när ni ska rösta!

  När en bil brinner så brinner oljor och plaster och gummi. Vad innebär detta för miljön??? Inget bra kan jag lova. Massor av ämnen som inte är nyttiga för varken djur eller människor.

  Vilka har bidragit till invandringsvågen till Sverige de senare åren? Jo MP som i alla väder vurmar för miljön. Men tydligen älskar en skön brasa så här i augusti. Men bilar är ju inte orsak till sämre miljö inte enligt Lövin med sin gamla skitiga dieselpickup.

  Slutsats?
  SD 2018 i ett försök att rädda Sverige

 7. Om någon sätter eld på mina saker, då åker jag hem til dom och brinner ned allt dom har. Möjligt jag är gammaldags men det funkar. Du brinner min bil, jag brinner din bil, ditt hus och allt du äger. Rätt ska vara rätt.

 8. Fattar inte hur folk kan gå rundt och brinna bilar en hel afton, och sen sejer polisen ”nej, vi har inte tagit någon”. Har polisen tittat rundt sej? Alt ni behöver gjöra är att stoppa dom, dom går rundt i gatorna, det är inte svårt. Ni har all möjlig elektronik, hundar, vapen, med mer, men ni klarar inte stoppa skit som går rundt i gatorna? Va fan ska vi med er då??

  1. Förmodligen tillhör bilbrännarna den nya adeln, för vilket allt är tillåtet. Ett av nyadelns nöjen som man inte får förhindra.

 9. Det vimlar av vapen, som används dagligen i brott mot allmänheten eller dödsskjutningar av kriminella gäng, men därifrån hör man aldrig om några vapenbeslag. Jag känner det, som att myndigheter envisas med att mörka de verkligt akuta farorna och vill till varje pris ändra fokus för allmänheten. Jag har aldrig begripit varför. De här attackerna kan vara inledande tester på större auktioner med okänt syfte. Jag förstår inte varför det inte betraktas, som fientligt uppsåt mot nationen och skall då besvaras med militära motåtgärder. Man blir mäktigt trött på regering och vänsterns importerade skyddslingar. Varför tillåter allmänheten och myndigheter att Sverige slås i spillror av importerade bidragstagare? Ska Sveriges dagliga sysselsättning och mänskliga resurser i huvudsak användas till problemlösning, brottsutredningar, reparationer och uppstädning efter dysfunktionella importerade bidragstagare? Kommer detta att klaras upp? Knappast. Partierna måste sluta ducka. De kan börja med att trycka om sina valaffischer och göra om sina valfilmer och deviser. Det finns bara en stor fråga, som dominerar alla andra frågor. Den ansvarslösa invandringen.

 10. Enligt Jonas Sjöstedt tillhör väl detta även åsiktsfriheten, vill man
  elda upp bilar och förstöra möten så tillhör detta åsiktsfriheten,
  Ge Jonas Sjöstedt och hans superlöjliga parti en rejäl käftsmäll vid valet,
  dessa marodörer har inte i riksdagen o göra Demokratiföraktet hos dem är lika pompöst som hos NMR. dom skiter i allt sådant som andra får rätta sig efter .

 11. Lägg bilderna på minnet och plocka fram dem när Stefan Löfven står och skryter om lag o ordning, tänk att det inte finns en enda miljöparasit som kommenterar alla dessa bilbränder som släpper ut mer skit i luften än hundratals flygplan.

  Men då ser man inte till hon utsläpps Mormor Lövin och Frigolit som annars står o mässar om Miljön, antagligen bara ringer dom till TV och säger dom ska komma. MP har väl klippkort där!

  Rösta bort dom infantila dårarna, för landets skull!

  SVT som ser Nordiska motstånds rörelsen över allt, som
  någon slags fobi, Men att vänsterslödder dagligen saboterar SD s valmöte ja se det har den stora egenmäktiga TV kanalen missat.
  Hur kan det va? JO därför Att ”Den oberoende”??? SVT består intill 100% av just vänstervridna typer.

 12. och från svensk kultur kommer bara barbariet enligt landsförrädare Reinfeldt. Var är alla dialogpoliser med sin halalfika? , har de semester eller bygger de fritidsgårdar.

 13. Nyhetsprogrammen på både ettan och fyran avsatte hela en en minut var på detta helvete som Lövens änglar ställt till med utan att nämna att det var muslimer som gjort detta vilket är uppenbart eftersom dom står för 99% av all brottslighet i Sverige idag.

  1. Det är bättre betalt med ”skottpengar” på politiker. Lösa ”skott” ges i denna blogg, skarpa avlämnas på stämman den 9 september …

 14. Nu när valstugorna har öppnat så borde alla MÄNNISKOR i Sverige gå till sossarnas stuga och tala om för dom som står där att dom måste vara beredda på att packa sina väskor nu när dom hamnar under 4% gränsen.
  Rösta rätt, rösta SD

  1. Jag var inne i närmaste stad igår. Tomt vid L:s valstuga på torget, mycket runt M:s och knökfullt vid SD:s.

 15. Jag önskade att man kunde öppna luckan bak på militärens transportplan när man flög. Då hade man kunnat lasta in alla dessa muslimer i ett sådant och flyga ut över Atlanten och stiga rakt upp och öppna luckan och tippa av dem.

 16. Tusen tack för massimporten av MENA-individer sjuklövern! Importerar man mellanösterns så får man mellanöstern. Tack för ert förräderi sjuklövern!
  Det absolut värsta brott man kan utföra, förhoppningsvis blir ni straffade.
  Rättsväsendet skiter garanterat i detta utan fortsätter jaga fulla Svenskar, en löningshelg, i krogkön för de är inte kapabla att lösa allvarliga brott. Betydligt enklare att jaga fortkörare m fl
  Fy S@t@n hur Absurdistan har blivit!

 17. Jag antar det hela beror på brister i genuspedagogiken. Dessutom har det alltid sett ut så här. Att det kommer till vår kännedom nu beror på fake news-attacker från Ryssland.

  Och, låt oss för jösse namn inte glömma Trump.
  Trump. Trump. Trump. Trump. Trump. Trump.

 18. Den härliga och ständiga svenska tryggheten bara växer i Lövens heligt mångkulturella Sverige !
  Tur att man inte bor i något annat otryggt land.

 19. Var är polisen ???? ,,, Man ser i GT hur blattarna kastar bangers för att hålla folk borta och dom kan i lugn och ro tända eld på bilarna och småspringa därifrån. 🙁 Och detta är på flera ställen i Frölunda.

  1. Den politiskt totalt styrda svenska dialogpolisen hukar sig någonstans eller förbereder för korvgrillning !

   1. Det dj—ga är att dom har order från dom styrande att inte
    störa dessa Marodörer på sina små nöjen, här ser man att
    det ingår globallisternas program att med små lågintensiva
    sabotageprogram omdana landet till en mellan östern stat.

    Men vad skiter Svensken i det, så länge rätt par får varandra i Bonde söker fru, eller i ett annat skitprogram?

 20. Kan det vara en gemensam aktion månne som går en löpeld genom landet.

  ”Bilbränder även i Malmö”

  Två bilar har börjat brinna på Hasselgatan i Malmö, enligt polisen. Bränderna rapporterades vara släckta strax innan 23 på kvällen.

  Larmet kom till polisen 22.23 om att en bil brann på Rolfsgatan. Kort senare kom ett nytt larm om att två bilar även brann på Hasselgatan. Det här kort efter att maskerade män hade rapporterats tända eld på ett flertal bilar i Göteborg under måndagskvällen.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/bilbrander-aven-i-malmo

 21. De blev upprörda när polisen tog 100kilo kokain i beslag. Finns det någon som tror det är svenskar som tänt på? Haha…

 22. I Trollhättan har de ”bara” tänt eld på lastpallar och däck.

  ”Bilbränder på Frölunda torg och i Hjällbo”

  Flera bilar brinner både på Frölunda torg och i Hjällbo i Göteborg.
  Under måndagskvällen kom larm om bilbränder på Frölunda torg, vid Norra dragspelsgatan och i Hjällbo.

  – Vi har fått en massa larm om bilar som brinner, det är svårt att en uppfattning om hur många det handlar om men minst 15, säger Martin Olsson som är larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

  De första larmen började komma in strax innan klockan 21 på måndagskvällen. Förutom i Hjällbo och Frölunda ska bränder även ha anlagts i Trollhättan, men där handlar det enligt polisen om lastpallar och däck som satts i brand.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bilbrander-pa-frolunda-torg

 23. I centrala Norrköping vid Sankt Persgatan brand det i ett stort källargarage.
  Ett 50 tal bilar är drabbade.
  Två bilar blev totalförstörda och brann helt upp.
  De övriga har rökskador med varierande rökskador.

  Filminslag finns i reportaget.

  ”Boende i huset: ”Det känns lite olustigt”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/christer

 24. Vi Svenskar får böter om vi grillar i trädgården på grund av brandrisken. De är tydligen bättre att skapa flera bilbränder direkt för nöjes skull.
  barbeque = kriminellt..,,, carbeque = En ny Svensk tradition.

 25. Koranen 8:60
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  Men ingen vet om det är muslimer som
  terroriserar i Göteborg.

 26. Hade nu inte mupparna haft fullt upp med att förbjuda sugrör, så hade dom säkert satt ned foten och pekat med hela handen, i form av ett HANDHJÄRTA.

 27. Sverige har ju aldrig varit tryggare enligt Sarnecki, Schyffert, Betnér m.fl. så det är nog bara fake news att bilar brinner och sprängs i Göteborg och om det INTE är fake news är det säkert SD:s fel att det är kravaller i dessa invandrartäta områden.
  Arma människor som tvingas bo i dessa getton.

  1. Det är synd om MÄNNISKAN att löven och hans rövargäng 7-klövern har satt dessa amöbor på dom.

 28. Mångkulturen lyser upp i Götet,och fler Ghetto-orter lär taga efter…
  Annat än töntiga inhemska,som dansar kring en majstång i Dalarna !
  Någon som vet vad muslimerna nu firar,är det kanske Allans namnsdag ?

  1. Kal och Ada de håller nog reda på sin lille gosse Osbon.

   En Stockholmare träffade Kal och sa:
   – När vi i Stockholm talar om er göteborgare så kallar vi er för Kålle. Vad kallar ni oss för när ni talar om oss?
   Kal:
   – Vi talar aldrig om er.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: