15-åring i Stockholm rånad fyra gånger på två år

BROTTSLIGHET. Under förra året anmäldes 597 rån mot personer under 18 år i Stockholms län. Det är den högsta siffran sedan 2008, skriver Mitti.

Tidningen har pratat med en 15-årig kille som har blivit rånad fyra gånger på två år.
I hans fall, och i många andra fall, är det dyra märkesjackor som förövarna riktar in sig på. Enligt närpolisen Johan Berglund i Huddinge bär unga allt dyrare märkeskläder samtidigt som det finns en lättillgänglig andrahandsmarknad för stöldgodset. – Genom att sälja en märkesjacka på Instagram kan man omsätta bytet i pengar, säger han till tidningen.

Mitti skriver om fem unga som dömdes för en rånvåg i Nacka i vintras där straffen blev obefintliga och det ser som så ofta mörkt ut.

Bilden från Informationskriget.se

Titta på filmen från SVT2 som sändes i oktober år 1999. Inslagen är unika då beslutsfattarna på SVT valde att visa en del av verkligheten för TV-tittarna. Bo Holmström börjar inslaget med en del intressanta och givande ord, bl a följande: ”…-Det är invandrarungdomar som rånar svenska ungdomar…”

-Pettersson har noterat att redan 1965 skrevs det om nybyggt slum. 1999 var problemen väl kända men politikerna, samma då som nu kör på med samma politik och tror att mer av samma ska ge ett annorlunda resultat än det gjort de senaste 40 åren. Tror ni att det ska fungera så rösta på sjukklövern, annars får ni fundera på alternativen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “15-åring i Stockholm rånad fyra gånger på två år

  1. Jag inväntar den tid när vi kopplar det vi visuellt ser med hjärnkapacitet och handlar därefter.

  2. Vi hade några ministrar, som såg upp till den importerade kulturen. Den svenska kulturen är om inte barbarisk, så är den töntig. Vissa politiker och en hel del vänsteranhängare, som föraktar det svenska folket och dess kultur, blev valda av en obegriplig anledning och har banat väg för den utvecklingen. Det måste bli en förändring om det så tar 20 år.

  3. På tal om ohyra,
    hur många vet att det enl. EU-regler är OLAGLIGT att döda en geting, straffet är 5000 Euro för en vanlig geting och 50 000 Euro för en sällsynt art. ”Självförsvar” gäller för människor med intygad allergi.

    Jodå, det är SANT.

    • Oj, det visste jag inte. Men det finns ju knappt några, och det borde EU ta sig en titt på istället!

Kommentera