SVT 1, klockan 20 i kväll. Valdebatt om gängkriminaliet


VALET 2018. I bostadsområden med hög kriminalitet är det framför allt kvinnor som känner sig otrygga. Det visar en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå, och följden blir att få vågar säga ifrån eller vittna.

Stadsdelarna Rosengård och Kroksbäck i Malmö tillhör de områden där de boende har kriminalitet in på knuten och det sätter sina spår, rapporterar  SVT. 

Twitter

Igår satt Mourtada Youssef, som har ett förflutet i Malmös undre värld, i SVT Skåne och trodde att hårdare straff inte hjälper mot gängkriminaliteten i Malmö.

-Pettersson tror inte ett dugg på herr Youssef, utan tycker att vi ska utvisa så många kriminella det går, resten ska vi låsa in med rejäla straff, max enligt lagen och inte mini- eller under minimistraff som nu.

Får vi bort de 200 som påstås vara yrkes/gängkriminella från gatorna så blir Malmö en betydligt bättre stad att bo i och vi kommer att stoppa nyrekryteringen av kriminella. Alternativet, en klapp på huvudet och lite samtal har vi provat tillräckligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


27 responses to “SVT 1, klockan 20 i kväll. Valdebatt om gängkriminaliet

 • Stenbock

  I detta sammanhang ett bra tips till de som önska få 1.650:-tillbaka,för en satsad 1.000:-lapp…. På Unibet läste jag att detta drömodds betalar de,för att SD får över 22,5 % vid valet ! Rena skänken från ovan….

  Gilla

 • Wally Walrus

  Kastade en snabb blick på eländet på STV-play ( vem orkar se hela skiten?) men det var som vanligt the usual suspects som var inbjudna. Mongot Johansson, en moderat och alla andra som i högsta grad varit inblandad i skapandet av eländet plus några andra skumma individer.
  Debatt á la SVT med andra ord.
  Tråkigt att Anne Lundberg nedlåter sig att deltaga i sånt här spektakel.

  Gilla

 • Torleif

  ”Debatten” var som man kunde tänka sig: som vanligt, tråkig och helt meningslös.

  Gilla

 • centurion

  1) Varför är problemen alltid någon annans fel ?
  2) Måste man vara en lögnhals för att kunna bli politiker -eller- Blir man en lögnhals av att vara politiker ?
  3) Är det problemen och dess lösningar som får en politiker att ticka -eller- är det bara makten som hägrar ?
  4)Varför tror man att problemet blir löst bara genom att skjuta till en massa av våra skattepengar, när man samtidigt glömmer att aktivera huv´et ?
  5) Varför fortsätter man att upprepa gamla misstag, när man är väl medveten om utfallet ?

  Gilla

 • Klasseman

  Pengar till polisen, pengar hit och dit men någon ska förhelvete betala!
  Diskutera grundproblemet istället för massa skitprat

  Gilla

 • Lena

  Mogge snackar strunt………vi svenskar har ju enligt sossarna bara fått in forskare, ingenjörer , läkare och annat av värde………sossarna och moderaterna försvinn !

  Gilla

 • Lena

  Klyftor i samhället har alltid funnits och det var aldrig ett skäl till att bli kriminell.
  Det kunde eventuellt bidra till att de som inte var så priviligerade ville anstränga sig, kan kallas en ”morot ”.

  Gilla

 • Lena

  Återvandring och totalt stopp för invandring. Kännbara straff inga förbaskade svenska fängelsehotell, låt de odla sin egen mat eller så minskar de dramatiskt i vikt.
  De skall göra sin plikt i samhället eller så dra långt härifrån, ta aldrig emot någon utan ett godkänt ID och de ni har släppt in de skall ut !
  Straffa hela familjen om en blir kriminell, straffet är …….utvisning för hela klanen !

  Gilla

 • Hanna

  ”Gängkriminalitet” okänt före massinvandringen. Nu ett stående inslag i varje nyhetssändning. Vad skulle valdebatten kunnat handla om om inte de här små myspellarna sökt sin flykt till vårt lilla avlägsna paradis?

  Gilla

  • Mia

   Inte helt okänt.
   Då tänker jag på MC-gängen som härjade under flera år, Hells Angels och Bandidos.

   Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    Du skriver MC-gäng i förfluten form ..
    Dessa finns kvar än idag,men med annan sammansättning av nationellt ursprung,än tidigare. Åker ofta förbi deras lokal,och kan intyga,att de MC´s och lyxbilar som ståt parkerade utanför,knappast tillhör några vanliga skatteslavar,
    Fortfarande styr de i konkurrens med ” berikare-band”, bl.a. landets knarkhandel.

    Gilla

 • Barracuda

  Aha, gängkriminaliteten befinner sig fortfarande i debattstadium ……

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   På en mängd förekomna anledningar och efter flera decenniers facit i hand, kan man med största fog ställa sig frågan om det överhuvudtaget existerar någon seriös ansats att stävja den utbredda och kontinuerligt ökande vardagsterrorism vi erfar –
   ett multietniskt kaostillstånd där den importerade våldskriminaliteten tillåts sätta agendan och där såväl ordningsmakt som rättsväsende beordrats kapitulera inför ett alltmer hotfullt anarkistiskt scenario med tydliga islamistiska förtecken.
   Andreas.

   Gilla

 • Lena

  Varför görs det så fint med planteringar och gångvägar i dessa områden ?
  I andra Västeuropeiska länder så bryr sig ingen längre, gör ett besök i norra Marseille, låt dem bo så som de har prioriterat.

  Gilla

 • centurion

  SVT har sedan länge, spelat ut sin roll som public service. De har istället blivit regeringens förlängda arm såsom propaganda-organ. Och Stefan´s ministrar är tillsatta som politruker, där partiet går före allt annat. SVT tackar ödmjukast för sin roll i den tragi-komiska parodin och bjuder igen med att aldrig ställa några besvärande frågor till juntans ledarskikt. Inte undra på att vi befinner oss i fritt fall.

  Gilla

 • Billy Boy

  Oberoende och neutrala SVT:

  Bild från Steget efter

  Gilla

 • NisseBerra

  Hoppas man slipper höra (S) yra om att man ska bli ”tough on crime”, typ…. Man vill ju för fan spy bara man hör det.

  Gilla

 • Mia

  Jag håller med denne Youssef som tycker att man ska göra insatser när man ser att 12 – 13-åringar är på väg in i kriminalitet.
  Men just nu verkar partiledarna försöka överträffa varann i att ropa på strängare straff.

  Det ska bli intressant att titta på debatten i kväll.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   De som skall ta det största ansvaret för barnens uppfostran är de som har satt barnen till världen dvs föräldrarna. Inte med ett ord nämdes detta. Varför?

   Gilla

   • Mia

    Ja, men när föräldrarna brister måste samhället rycka in.

    En förälder kan vara psykisk sjuk, det kan förekomma missbruk, man kan bo extremt trångt så att barnen söker sig ut på gatan. och mycket annat.
    Och det är inte i de rika kvarteren eller villorna som brottslighet föds.

    Gilla

 • Linga

  Köp fängelseplatser i Ukraina för icke svenska medborgare.

  Gilla

 • Nicklas

  Mycke snack och lite verkstad lär det bli.

  Gilla

 • Grune

  Får SD vara med den här gången???

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den röda/gröna regeringen har 35, Alliansen 17 och SD har 2 stycken riksdagskandidater i årets val som som bor i s k stackars utsatta områden eller rättare sagt ghetton !
  Varför och vem som är förvånad ?
  Totalt verklighetsfrämmande politiker från dessa 8 partier pratar om utsatta områden och lovar från riksdagens trygga talarstol att de ska göra både det ena för och i Sverige, patetiskt man kan lika gärna tro på tomtar och troll är inte svårt att vara politiker i dumSverige med en naiv och lättlurad svensk väljarkår som alltid blint tror/trott på och litar på överhögheten.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Ska de ta in några plastelefanter som representerar SD igen?

  Gilla

 • Torleif

  SVT och debatt går inte riktigt ihop.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: