Jan Björklund (L): Utvisa de som begår hedersbrott


BROTTSLIGHET. Liberalernas partiledare Jan Björklund håller klockan 13 sitt andra sommartal under valrörelsen vid Kockum fritid i Malmö. Under talet lägger han fram ett förslag om att personer som inte har svenskt medborgarskap ska utvisas som de begår ett brott med hedersmotiv , skriver Expressen. 

Sitt första tal höll Björklund på Södermalm i Stockholm i onsdags. Då presenterade han en satsning med 3,1 miljarder på 18.000 lärarassistenter.

I Malmö tar han även upp frågan om förslagen på ett svenskt utträde ur EU.  – Nationalismen i Sverige visar sig i att både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna vill se ett Swexit, säger Björklund och tillägger senare:
– Sverige tjänar på det europeiska samarbetet.

-Pettersson undrar vad Björklund menar? Naturligtvis ska alla grova brottslingar utvisas och inte bara de som begår hedersbrott…

Liberalernas pressmeddelande om förslaget


20 responses to “Jan Björklund (L): Utvisa de som begår hedersbrott

 • Bodil

  Stackars Björklund, han kämpar in i det sista med mera floskler.
  Han tror att folket går på bluffen.
  Han tänker inte göra något mer denna gången än förra.
  Det vet vi, av erfarenhet.
  Björklund har passerat ”bäst före” och börjar bli orolig.

  Gilla

 • Sea Gull

  Uppvaknandet/ erkännandet tog tydligen mer än tjugo år! Vem larmade först?? Ganska säker på att det var bl.a. poliser? Var fastnade kunskapen och varför?

  Gilla

 • Sixten

  Som om det skulle räcka, löjligt.

  Gilla

 • Sixten

  Liberalt valfläsk, lika falskt som sirenernas locktoner.
  Undvik!

  Gilla

 • Luttrad

  Men om de lovar studera får de väl vara kvar?

  Gilla

 • Mike E

  Sverige är Europas mest FN-dyrkande land så det kommer aldrig att ske. Det kommer alltid att finnas någon FN-konvention som stoppar utvisning.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Här har L helt rätt. Dom har ingen som helst rätt att stanna i vårt land.

  Gilla

  • Grune

   Hela felet är bara att de som begår hedersbrott i Sverige är försumbart få om man ställer det i relation till övriga grova brott som invandrare begår här, så mitt förslag är UTVISA ALLA INVANDRARE SOM BEGÅR BROTT I SVERIGE. Kosta inte på dom dyra fängelsestraff utan se till att dom hänvisas utanför våra gränser omedelbart.

   Gilla

 • Arbetarpolitik

  Ja liberalerna har en politik som inte gynnar de lågbetalda , men här har de rätt de som begår ”hedersbrott” skall utvisas.

  Gilla

 • centurion

  Nu gläfser han. Varför fixade han inte till allt när han hade chansen. På 8 år under Reinfeldts regim borde väl åtminstone något kunnat bli gjort. Inte ens skolan tog han hand om, trots sitt ämbete. I stället står han och gör sig viktig nu, när allt borde ha varit fridens und fröjdens efter hans ”insatser”. Skäms på sig ; Sitta och sova på jobbet i ÅTTA år ! Självklart ska dårarna ut och inga nya ska in. Det kunde även jag räkna ut. Sluta gläfs !!!

  Gilla

 • Punto

  Bengt Westerbergs valfläsk för mer än trettio år sedan i den valspurten har ännu inte verkställts. Man kan inte lita på Liberalerna.

  Gilla

 • Carl ska tro

  Va fan ,är han ett skämt.Snälla sluta rösta på det partiet .
  Glöm inte att partiet kallas likpartiet.knulla lik är ok där.

  Gilla

 • Hanna

  Hatbrott mot svenskar också då, typ rån samt numera ökande rån i syfte att kränka???

  (eller gällde det bara muslimers våld mot kvinnliga släktingar..?)

  Gilla

 • Macke

  Bara valfläsk, samt Majoren Janne Björklund är villig att bilda regering med S – MP.
  Men efter att de har fått dubbla medborgarskap, då är det minsann inte frågan om vare sig indraget medborgarskap och utvisning med rött kort.

  Gilla

 • Blodsven

  Major Fåntratt vet att valet närmar sig och inbillar sig att han kan få några röster på att sno lite av SD:s politik som han hånat i åratal. Fy fan för dessa små skitnödiga pajaser som hellre hyllar pridesnusket än att få ordning på vårt trasiga land, vilket de inte ens begriper. att de är tillsatta för…

  Gilla

 • Linga

  Löjligt. Han hade chansen när han satt i regeringen, men gjorde ingenting, utan kallade bara människor rasister som sa så då.
  Hoppas de hamnar under 4%, så vi slipper dom.

  Gilla

 • Janne

  Det finns ABSOLUT INGET som kan benämnas som ”hedersbrott”, utan det är ännu en påhittad och helt värdelös konstruktion av skamligt våld begånget mot den egna familjen!
  Och syftet med benämningen är enbart att försköna, förleda och försöka inbilla oss att ”hedersvåld” är något mycket finare, ädlare och angenämare våld än när Kalle slår Kerstin på käften i fyllan och villan! ”hedersvåld” är något mycket primitivt och vidrig form av våld som borde bestraffas avsevärt mycket hårdare än annat våld.

  Gilla

  • Joy

   Hedersrelaterat våld var den tidigare benämningen och det handlar om att människor anses behöva straffas och dödas för brott mot hedern. Svårare än så är inte begreppet! Men det är vidrigt och en typ av våld vi inte sett maken till i Sverige någonsin, även historiskt.

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Heja, Janne!
   Aftonens bästa kommentar – alldeles utmärkt jämförelse.
   A 🙂

   Gilla

  • Grune

   Jag begriper inte hur man kan koppla ihop orden HEDER och MORD.
   Jag ser inget hedersamt i att mörda någon.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: