SD eller AfS?

VALET 2018. Det diskuteras en hel del på bloggen om alternativ till sjuklövern. De partier som nämns är Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, men glöm inte bort att titta på Medborgerlig samling

Nåväl, är man invandringskritisk och lyssnar på debatten är det ingen tvekan om att AfS är rätt parti om inte om funnits.

För mig är AfS ett gäng oprövade kort, de talar bra, har fina slogans och valbroschyrer, men tyvärr tror jag inte de har den minsta lilla chans att påverka politiken om de inte får 51 procent av rösterna och jag tror inte AfS kommer in i riksdagen.

De påminner lite om Islamska staten i sin inställning, totalt kompromisslösa och det fungerar inte. De som vill påverka måste vara beredda att kompromissa och jag tvivlar på att en del av AfS förslag är lagliga och att ändra lagar tar tid, om man inte har tänkt sig att lämna det demokratiska systemet som mupparna i Nordiska motståndsrörelsen. Läs vad Alternativ för Sverige vill.

Sverigedemokraterna verkar ha blivit vekare, är toppstyrt och har en del skitstövlar i programmet men läser man partiprogrammet har inte mycket ändrats i sak. Ju fler röster, desto tuffare politik.

Sverigedemokraterna vill fortfarande lämna EU, men vill ha alternativen klara först och det verkar klokt. Sverigedemokraterna, Danskt Folkeparti och Sannfinländarna föreslår ett gemensamt nordiskt lagråd.

Sverigedemokraterna motsätter sig inte invandring men menar att invandringen måste hållas på en sådan nivå och vara av en sådan karaktär att den inte utgör ett hot mot vår nationella identitet eller mot vårt lands välfärd och trygghet. Invandring ska inte användas som ett substitut till riktig flyktinghjälp. Reglerna för anhöriginvandring måste vara utformade på ett sådant sätt att de inte bidrar till att skapa ökad segregation eller andra sociala och ekonomiska problem. Att av ekonomiska skäl tvingas stanna i ett land där man inte trivs och inte vill leva är destruktivt för såväl landet som för den enskilde individen. Ett aktivt och generöst stöd skall därför ges till de invandrare som önskar återvända till sina hemländer.

 • Sd:s politik
 • Stoppa massinvandringen
 • Fokus på gemenskap och nej till mångkulturalism
 • Gästarbetarsystem inom specialist- och bristyrken
 • Använd temporära uppehållstillstånd istället för permanenta
 • Försörjningskrav för att ta in anhöriga
 • Ett generöst återvandringsbidrag

-Pettersson personliga uppfattning är att i teorin är AfS bättre men vill man ha en chans till förändring så gäller SD…

Nåväl, rösta efter övertygelse, men framförallt rösta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

30 thoughts on “SD eller AfS?

 1. AfS lovar att ställa Fredrik Reinfeldt inför riksrätt. Det är JUST DETTA TÄNK vi behöver rösta in i riksdagen.
  SD:s politik räcker inte. Det räcker inte på långa vägar.

 2. Ser gärna att AFS kommer in i Riksdagen, men inte på SD s bekostnad, det finns andra partier , dom som är skyldiga till nedmonteringen av Sverige att sno röster ifrån.

 3. Jag röstar naturligtvis AFS eftersom SD vill fortsätta med invandringen och inte har någon återvandring. Att de heller inte vill lämna EU längre samt vill gå med i NATO är naturligtvis vedervärdigt det med…

   • Det är så AFS-anhängare arbetar. Med rena löner, lösryckta och obevisade påståenden om SDs ondska och svek mot svenska folket så försöker man sno SDs väljare.

 4. Vi måste enas under ett kort!
  Oavsett vad vi tycker o tänker.
  Men jag tror man får ta de lilla lugna.
  Eventuellt får Svensken ta tillbaka makten med våld. Kanske.
  Jag är inte den som är den men… tålamodet tryter.

 5. Tänk efter. Tänk logiskt i detta val. Inte efter vad vill för inget kommer att hämda om du röstar afs i år.
  ….. troligen blir det nåt liknande DÖ konstallation..
  Vad ska afs göra. ……
  Rösta det minst dåliga tycker jag. SD. MÅSTE.

 6. Let’s Face It

  AfS behövs i riksdagen. Dels för att agera blåslampa på SD, dels för att röra till det rejält för 7-klövern.

  Dock måste partiet mogna, visa helheten och inte kaxigt tro att deras politik kommer att få gensvar.
  Det tog SD 22 år att komma in i Riksdagen och än idag står de utanför alla samarbeten, även om övriga partier tvingats förhålla sig till partiet.

  Att därför tro att AfS ska rusa in i Riksdagen på knappt ett år och få gehör på en gång är och förblir naivt.

  Kommer de in på 4% kan de förvisso agera aggressivt i talarstolen, men kommer att tvingas genomlida samma behandling som SD tvingats till i åtta år. Får AfS 3,5% är detta röster som förmodligen skulle gått till SD och som skulle kunna betyda ganska mycket när regeringsalternativen börjar utkristallisera sig.

  Nej, det blir SD i år. Sköter man korten rätt blir det SD även 2022, men visar AfS att man är mogna, att man visar upp en bredare politik och lägger de mest radikala idéerna på hyllan, kan partiet vara ett alternativ 2022.

  • Skillnaden är nu att när SD kom in i riksdagen så fanns det inget alternativ till de andra partierna, Det finns det i dag.
   Att AFS och SD står nära varandra i invandrarfrågorna och krigar med varandra om rösterna gynnar inget av dessa partier.
   Jag tror att SD och AFS har samma åsikt om invandrarfrågorna men att SD är ett parti som har mycket mer erfarenhet av andra frågor inom politiken som AFS kommer att skaffa sig om några år, därför röstar jag på SD.

  • Instämmer, SD börjar vika ner sig i för partiet och Sverige viktiga frågor för att försöka blidka 7 klövern vilket inte kommer att fungera dessa partier kommer aldrig att ge SD något politiskt utrymme !
   AFS behövs som i riksdagen från 2018 precis som SD gjorde 2010.

 7. Varför fråga sig, SD eller AfS?
  SD och AfS, ger oss två alternativ till sjuklövern.
  Jag är för patrioternas enhet, inte splittring.

 8. Både MED och Afs borde komma in i Riksdagen. Det enda riktiga är att rösta på MED eller Afs på kommunalvalsedeln. Min uppfattning är att både MED och Afs har några mycket starka personligheter i ett antal få kommuner. I kommunfullmäktige och i nämnder kan de skaffa både erfarenhet och god renomme.

  Visst vill jag se exempelvis Katerina Janoch, MED i riksdagen, men 4 % är en omöjlighet för vart och ett av nykomlingarna . Eller? 4 % skulle ge 14 mandat till Afs respektive MED och frågan är om de har de goda, de tuffa som kan föra SD närmare målet enligt den politik som Pettersson redogör för SD.

  För mig gällee SD på riksdagsvalsedeln. Om jag bodde i Staffanstorp hade jag röstat på deras starke kommunalråd, Sonnesson. Han säger och gör, trots att han är moderat, vad SD kommer att göra om de får inflytande under nästa mandatperiod.

  • Vad står dessa två partier i sjukvårdsfrågor t.ex.
   Vad vet dom om försvaret, skolan,äldrevården och andra frågor inom politiken förutom invandring.
   Det tog lång tid för SD att etablera sig inom alla grenar i politiken och det kommer det att göra för AFS också.
   Det är förhastat att vända sig till AFS på en enda fråga och försvåra för SD som har samma fråga uppe.
   AFS har ingen möjlighet att bilda regering men om AFS anhängare och SD anhängare hjälps åt att driva fram SD så har vi tillsammans en stor möjlighet till detta och det vinner både AFS och SD på.

   • Ett tips är att läsa partiprogram och då kanske få lite hum om var partierna står och tycker i vissa frågor !
    Att politiker inte följer eller driver igenom sitt partiprogram är ju en annan sak.

 9. Jag står inte så långt från Pettersson, när det gäller det kommande valet, egentligen. Däremot har jag en lite annan vinkling.

  Det viktigaste nu tycker jag är att få in Alternativ för Sverige i Riksdagen. Om SD-ledningen vore klok – och fortfarande seriös när det gäller invandringen och nationalstaten Sverige – så skulle den inse att det vore en stor fördel om det funnes ett uppstickarparti, som kan säga det som SD inte kan säga i debatterna, eftersom SD’s samarbete med de andra stora partierna skulle kunna störas, om SD sade det. Med AfS där skulle fokus i Riksdagen påtagligt förskjutas även till SD’s profilfrågor och bort från det perversa trams, som kännetecknar 7-klövern.

  Invandringsfrågan är vad svenskarna prioriterar idag och SD borde därför lägga krut på den under resten av valrörelsen. T.o.m. invandrare, välanpassade sådana, börjar förstå att de invandrare som nu väller in ganska snart kommer att krossa det svenska samhället, om den tillåts fortsätta som den nu gör.

  SD ensamt verkar sakna kraften att driva invandrarfrågan, så att vi får en påtaglig kursomläggning och då är vi riktigt illa ute. Så, om AfS INTE kommer in i Riksdagen, så är är det nog dags att överväga att sälja bostaden och lämna landet – jag kommer då börja fundera på saken.

  • Afs visst vi sympatiserar mer med afs än med sd.
   Men kom igen… vi har inget annat val i judt detta valet.
   Låt afs växa om inte sd levererar.
   Svensken har ett berömt tålamod i omvärlden..
   Inget händer om du röstar afs eller annat ändå. Sd känner folk till.
   Tror dock antidemokratiska dudtememet med blocköverdkridamden…. typ DÖ. Kommer att prägla hyckleridemikratin i Sverige.
   Därav mitt förta inlägg om NMR.

   Diktatur kan väl bemötas av en annan diktatur likväl?

   • En sak är ju i alla fall säkert och det är att 7-klövern kommer att fortsätta att regera eftersom AFS och SD skall utmana varandra om rösterna.
    AFS kommer att se till att SD inte har en chans att stoppa invandringseländet.
    Det enda raka är att AFS bidar sin tid och låter SD sköta politiken eftersom SD har andra frågor i sitt program än invandring och det har inte AFS.

  • AFS vore kanske något om dom hade haft ett partiprogram.
   Dom har ju bara fokuserat på en sak och det är invandringen.
   Dom har inga synpunkter på någon annan politik.

   • Det finns ett partiprogram på AFS hemsida att läsa om man vill och där står vad partiet tycker och vill göra inom alla samhällsområden !

 10. Synd att nmr är antidemokratiska nassar för snart lär endast våld lösa problemen i Sverige.
  Så långt har det snart gått.

 11. Jag röstar på min övertygelse och innan var det SD, men ju mer tiden går närmar jag mig AFS allt mer. Det som jag tycker är bäst är att de vill gå ur EU, för de vill jag med. Det andra alternativet som vill gå ur EU stavas V och det är absolut inte aktuella.

 12. lagligt kan allt vara t.o.m. folkmord var lagligt när nationalSocialdemokraterna bestämde på 40-talet i Tyskland. Ryssland och Turkiet är med i Europakonventionen dvs en atrapp för rättvisa eftersom bl.a. tagit Krim med krig, och mördar o fängslar obegränsat fel osv.
  ÖB som sjunger i pride parad är väl kriminellt i många länder?

 13. Jag röstade på SD 1994, de hade inte en chans att komma in. Jag röstade på SD 1998, de hade inte en chans att komma in. Likadant 2002 och 2006. Men jag röstade hela tiden efter min övertygelse och SD kom in 2010. Under alla år har jag haft samma uppfattning om invandringen men nu är det AfS som har en politik som ligger i linje med vad jag tycker. De som tycker AfS har bästa politiken men ändå tänker rösta på SD sviker Sverige, svenskarna men framför allt sig själva.
  Vill du kunna se dig själv i spegeln varje morgon efter valet så röstar du efter övertygelse !!

 14. Sverige har blivit ett så korrupt land. Ingen makt utgår ifrån folket. De finns bara två stora partier att rösta på i praktiken varav de ena är SD och de andra är globalisternas (DÖ). AFS och Medborglig samling är två partier med ett bra partiprogram så de vore ett politiskt självmord för SD att inte bilda en Svensk vänlig allians med dessa partier.

 15. Jag är mer optimistisk om AfS chanser (se bland annat senaste Yougov + att de ska ha 50 torgmöten på mindre än en månad) , men låt oss för en stund köpa att du får rätt. 1 % och 2,5 % ger valsedlar respektive partistöd. Ju fler röster oavsett om de klarar gränser eller inte desto större chans de får synas i media, påverka debatt, metapolitiskt, påverka SD, synen på SD och chansen att växa.

  Metapolitiskt och långsiktigt är en röst på AfS mer värdefull. Direkt samarbete med regeringen får varken SD eller AfS efter valet. Men ett stort AfS gör att SD normaliseras vilket gör att SD kan ta röster lättare från 7k och kanske få visst samarbete. AfS och SD påverkat debatten och klimatet på olika sätt, kompletterar varandra och lockar olika väljare.

  7k kommer långsamt fortsätta tappa väljare och SD kan inte ha en politik som attraherar alla dessa. De kommer inte ens på lång sikt ensamma får majoritet. Behövs troligtvis mer än ett alternativ på sikt, men första steget är att göra AFS stort och helst att de kommer in. Till 2022 finns kanske utrymme för ytterligare alternativ. SD behöver konkurrens och vid svackor behövs fler än ett nationalistiskt parti välja mellan.

  Om AfS får många röster skyndar vi på utvecklingen betydligt mer än några procentenhetera skillnad för SD.

 16. Kör med SD detta val. Kom ihåg att SD har byggt upp det här under ett par år. AfS har inte en chans att få 4% eller mer

Kommentera