Protesterar mot rivning av en ny moské

I Kinesiska  staden Weizhou , är en konflikt mellan myndigheterna och de i staden befintliga muhammedanerna under uppsegling. I en kampanj för att befria regionen från vad Peking anser vara en oroande trend av islamisering och arabisering, som det härskande kommunistpartiet ser som ett allvarligt problem, har myndigheterna beordrat att den nya mosken skall rivas.

Enligt ett meddelande som sägs ha utfärdats av Weizhou-regeringen den 3 augusti har moskens ledningsgrupp fått en tidsfrist inom vilken mosken skall vara borta. Att den skall rivas beror enligt myndigheterna på att den byggts utan erforderliga tillstånd.

Obekräftade uppgifter gör gällande att en kompromisslösning kan bli att myndigheterna nöjer sig med att ta bort de 8 lök kupolerna på byggnaden.

SouthChinaMorningPost

5 thoughts on “Protesterar mot rivning av en ny moské

 1. Det ända stället jag såg ett fåtal muslimska hucklen va på ön Hainan. Muslimer hålls kort, Däremot är det alltid mycket folk i de Buddistiska templen både gamla och unga som be och tänder rökelse.

 2. De rödas kamrater i Kina har visst en annan syn på vissa saker.
  Inget daltande där inte.
  Undrar om nu EU ska kräva ett embargo mot Kina?
  Skulle inte tro det.

 3. var någon stans i världen där Muslimer befinner sig uppstår
  det inte konflikter? Tror inte den platsen finns?

 4. Om det kan trösta mussarna, så de inte behöver känna sig så kränkta, kristna kyrkor rivs åxå i Kina om de står ivägen eller inte följt någon liten/stor regel

Kommentera