En sosse som påstår sig tillhöra arbetarklassen…

VALET 2018. Annika Strandhäll är född 1975 i Göteborg och uppvuxen i Bergsjön. Annika Strandhäll studerade vid Bergsjöskolan. Efter gymnasiet läste hon kurser i psykologi och sociologi på Göteborgs universitet. Därefter arbetade hon med arbetsmarknadsprojekt i Göteborgs stad. Hon engagerade sig i slutet av 1990-talet i det fackliga arbetet och blev 1999 styrelseledamot i SKTF Göteborg. År 2005 övertog hon ordförandeskapet för Göteborgsavdelningen och 2008 blev hon andre vice förbundsordförande för SKTF. Under åren 2007-2008 bedrev hon studier i bland annat arbets- och organisationspsykologi vid Göteborgs universitet. Hon valdes den 14 juni 2011 till ny förbundsordförande för SKTF, som senare bytte namn till Vision.

Strandhäll utsågs den 3 oktober 2014 till statsråd och chef för Socialdepartementet med ansvar för socialförsäkringsfrågorna i Regeringen Löfven.

Den 1 augusti 2018 meddelade Strandhäll och Socialdemokraterna att de efter riksdagsvalet 2018 önskar utreda möjligheten att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige och att Socialdepartementet ska få anslag till detta.

Ovanstående enligt Wikipedia. 

År 2012 köpte familjen Strandhäll i villa på Värmdö för 5,8 miljoner kronor, huset har en bostadsyta på 116 kvadratmeter stort och är i Lantmäteriets register klassat som helårsbostad.

År 2016, efter fyra år bodde dock Strandhäll i  en lägenhet på 100 kvadrat hon hyrde av fackförbundet Vision på Östermalm. Numera är Annika dock skriven på Värmdö, om hon har lägenheten kvar vet jag inte…

Nu till saken, Annika Strandhälls föräldrar var möjligen arbetarklass, det är troligt med tanke på uppväxtorten. Men Annika är inte arbetarklass även om hon tydligen tror det.

Annika tjänar 136.000 kronor per månad, plus andra förmåner.

-Pettersson har inget emot att folk som gjort en klassresa tjänar pengar, inte ens att de som varit arbetare gör det efter ett hårt arbetsliv.

Men den som gör klassresan genom SSU och/eller facket för att hamna i S-toppen räknar jag inte dit. De tillhör adeln, sosse-adeln.

Vad jag kan se har minister Strandhäll (S) aldrig haft ett arbete som ger henne rätt att kalla sig arbetarklass?

Twitter

Om Annika Strandhäll på bloggen… 

Tror ni dessa ”arbetare” är de rätta att förbättra livet för dem som arbetar röstar ni naturligtvis på socialdemokraterna den 9 september. Annars får ni fundera på alternativen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “En sosse som påstår sig tillhöra arbetarklassen…

 1. Att ha föräldrar som var arbetare innebär inte att man är arbetarklass.
  Vilket f.ö. är svårt att förstå, varför stoltsera med det?

  De som fått det bäst i Sverige under S styre är invandrare och höginkomsttagare.

 2. Jag undrar hur många poäng lyckades lyckades hon skrapa ihop under sina universitetsstudier. Jag förstår att studiekraven är olika när man läser kurser i sociologi, eller om man läser till civ. ing. Men ändå måste det finns vissa krav för också för sociologi.

 3. Många av dom som söker till psykologi ämnen på universitet och högskolor, har själva problem med det. Bara konstaterar, inget annat.

 4. Det verkar som om Annika Strandhäll ändå skäms över att hennes föräldrar var arbetare, eftersom hon är så noga med att poängtera att hon inte gör det.

 5. Angiven klasstillhörighet i förening med ett omfattande och politiskt korrekt curriculum vitae förmår emellertid inte förta det faktum att slutbetyget ändock kommer an på en människas sinnelag, moral och hederlighet.
  Andreas, inte imponerad.

 6. Det är väldigt populärt här att tycka synd om fattigpensionärerna.
  Men det är ju faktiskt de som har röstat på dessa sossar i alla tider, och faktiskt t.o.m idag fortsätter att göra det.
  Klarar de inte av ens denna självhjälp, att se vilka som de bör rösta på utan bara tanklöst gör som de alltid gjort… Jag tycker det är för jävligt att vi ens har fattiga pensionärer men om de inte ens har förstånd att nyttja rösträtten så förtjänar de inte min ömkan.

  • Hur vet du det? Det kanske istället är de som med fastighets och lägenhetsinnehav som hela tiden röstat på dem som med invandringen gynnat deras ökande rikedom. Sen har ju den växande hopen av importerade socialfall spätt på väljarskaran.

 7. S är det parti som SD vill ta röster ifrån.
  Skrämmseltaktik, men SD röstar oftast med de borgerliga, och de borgerliga röstar för de besuttnas behov.
  Och tro inget annat, kristna, rika och SD det är drömmen för en småskuren skara.

  • Vilka är då dessa besuttna och varför känna avund mot de som har mer i plånboken?
   Du glömde förresten ”vita” i din sista mening, men det är väl vad du syftar på naturligtvis.

   • Det är ju en massaa massa röster från invandrare, på socialdemokratetna.Tyvärr!!

 8. Föräldrarna var antagligen vad som räknades som arbetarklass eller lägre medelklass och hon lär komma från ett område i Göteborg som på den tiden var som de flesta likadan men nu är ett s.k. utanförskapsområde. Men hon kanske är anfäktad av arbetarklassromantik.

 9. En tvättäkta ”tryffel sosse”. Gått i partiets lära, och det är inte mycket att skryta med, totalt frånvarande när det gäller att se vanliga medborgare, en totalt snedvriden världsbild, van att tjäna 136.000 i månaden, vilken jävla skymf, vilken annan arbetare gör det. De borde få leva på vad en fattig pensionär får i månaden, inte en krona mer.

 10. Ja snacka om falsk marknadsföring, att hon liksom partiet räknar sig till arbetarklassen är en grov förolämpning mot dem som verkligen tillhör den, ungefär som att SVT påstår att dom är opolitiska, när dom i själva verket kunde marknadsföra sig som rödgröna kanalen.

  Vill man träffa på den verkliga arbetarklassen kan man söka dem bland fattigpensionärerna, dom som idag får vända på varenda krona , som får
  utelämna medicin, låta tänderna ruttna för att dom inte har råd?
  Detta är kontentan av socialistiskt styre? Fy fan!

 11. Den människan skulle aldrig nedvärdera sig till att jobba ihop med riktiga arbetare. Snickarna, rörmokarna, betongarbetarna, verkstadsarbetarna m.fl.

  Hon ska knipa sin lilla målade mun.

 12. Patetiskt, dagens illröda hycklande och totalt verklighetsfrämmande sossar kan inte stava till ordet arbete !
  Lätt att få otrevliga tankar när man ser och hör Lövet, Strandhäll och de övriga välgödda clowner i dagens riksdag stå i talarstolen och blåljuga folket rakt i ansiktet.

  • Undrar om anhöriga till dom som Avlidit i Cancer köerna
   håller med fröken Strandhäll om hennes skryt.?
   Men som alla figurer som bara sysslat med politik sen
   dom slutat grundskolan lever i en annan verklighet än
   vad vanliga människor gör.

   Hur ska denna dam kunna sätta sig in i hur till exempel
   en gammal kvinna som får åtta tusen i månaden att dra
   sig fram på, och fröken Strandhälls 120 -130 tusen i
   månaden ???
   Så det är inte konstigt att grodorna hoppar jämfota ur
   munnen på henne!

 13. Jag skäms för att du kallar dig arbetarklass, socialdemokrat Annika Strandhäll.

  Jag vet vilka som tillhör arbetarklassen. Du är bara företrädare för ett politiskt parti. Det är skillnad det.

  En som tillhör arbetarklassen skulle aldrig ens komma på tanken att göra inskränkningar i demokratin. Som du var med och gjorde genom DÖ.

 14. Annika Strandhäll är, mig veterligen, den enda nu levande minister som öppet vill verka för kraftiga begränsningar i den allmänna rösträtten. Undrar om den groteska importen av valboskap, får skriva kontrakt med såssarna i samband med PUT ?

 15. Såssepolitiker inom sjuklövern!
  Landsförrädare! Tillsammans med övriga sjuklövern!
  Nepotism/svågerpolitik!

 16. Om någon av dessa karriärister någonsin har varit ”arbetarklass” så har de glömt det för länge sen. Pinsamma svikare är vad dom är.

Kommentera