Tyskland : återsändande av flyktingar till Spanien – skenet bedrar


På sin höjd kommer någon enstaka person skickas tillbaka, varför?

https://www.handelsblatt.com/politik/international/fluechtlingspolitik-deutschland-darf-asylbewerber-nach-spanien-zurueckschicken/22768612.html

”Bislang sind Zurückweisungen an der Grenze nur möglich, wenn jemand ohne die notwendigen Einreisedokumente über einen sicheren Nachbarstaat einreist und keinen Asylantrag in Deutschland stellen will. Wenn er jedoch Asyl begehrt, war die Einreise bisher möglich, selbst wenn er dies bereits in einem anderen Land getan hat. Dies ändert sich jetzt bei einem in Spanien gestellten Asylantrag.”

Svenska:

Hittills var avvisningar vid gränsen endast möjlig om någon utan nödvändiga inresedokument via ett säkert grannland reste in i landet och inte vill ansöka om asyl i Tyskland. När dock personen valde att söka asyl, var en inresa hittils möjlig även om personen redan hade lämnat in en ansökan i ett annat land. Detta förändras nu för asylansökningar som lämnats in i Spanien.

Min kommentar:

I slutändan innebär denna s.k. nya överenskommelse på sin höjd att någon enstaka person skickas tillbaka. De som har varit så urbota dumma nog att lämna in en asylansökan  i Spanien (eller något annat land), inget tvingar dem till det, när de egentligen vill till Tyskland (eller Sverige).

Efter det att Italien med Salvini har försökt stoppa upp inflödet över Medelhavet, via i första hand Libyen, och nu i stället den nya socialistiska regeringen i Spanien öppnat upp sina hamnar borde Spanien allena bära bördan av sitt egna beslut men det är inte resp. kommer inte att vara fallet.

För min del, inget spanskt vin, inga spanienresor, …


7 responses to “Tyskland : återsändande av flyktingar till Spanien – skenet bedrar

 • Björn

  Det är som i Sverige. En massa ursäkter och undantag för att slippa verkställa helt nödvändiga utvisningar.

  Gilla

 • Lukas

  Dom bär bara ris åt sin egen rygg, naturligtvis kommer det ett bakslag för socialisterna. Man kunde tro att de skulle vara så pass smarta att de noterat vad som hänt i andra länder som försökt sig på massimport.

  Nu är det dock som så, nästan ett axiom att socialister är inte smarta och ett bevis på det är att de förstört alla länder de regerat.

  Liked by 1 person

 • Lokalinvånare

  Samma Spanien som slog ner de moderna hårt arbetande Katalonier som ville ha självständighet från socislistiska Spanien? Hoppas de slår tillbaka och bryter sig ut innan sossarna äter upp alla deras pengar och strösslar över bidragsinvasionen.

  Gilla

  • Sven78

   Ingen av dessa berikningar kommar stanna länge i Spanien.

   Gilla

  • odalkvinnan

   Det var ett bråk mot PP och Rajoy och mot kungen. Idag är det mycket problem i Barcelona som har den största andelen migranter i Spanien.
   Det var ingen befrielserörelse. Katalan talas av hälften, det är socialisterna som ska bli ”fria”. I veckan vägrade de att vara med kungen då han hedrade offren från terrorattacken förra året. Det är en barnslighet som överträffar flaggviftande partiledare. i Sverige.
   Sanchez, Socialist fick makten pga en misstroendeomröstning och han fick ta med samtliga partier vilket innebar en handfull mycket extrema.
   Sedan tog han och en partikamrat mot båten Aquarius som Italien vägrade. Nu kommer Open Arms med flera in med afrikanska män. Pressen kritiserar Sanchez bidrag till migrantkollapsen idag!
   Barcelona har stora problem med illegala gatuförsäljarna, afrikanerna. De spöade upp en turist. Båtarna väller in, de hoppar staketen. Det är ett lämmeltåg.
   Rajoy stod emot och nu rasar det. Salvini skrev att Sanchez välkomnar människosmugglingen i sin politik.
   Katalonien har aldrig varit ”fritt”. De har drivit en skicklig politik, Pujol som började en korruptionshärva i miljardformat. Mas efter samma sak. Nu förskingring av allmänna medel, det är korruption på hög nivå. Hela kulturkomplexet med biljetter-korrupt. Colau, borgmästaren i B. undersöks nu igen, sitter på två stolar, falsk.
   Teorin är att de hade bråttom att försöka genomföra republik, de som stöder är Ryssland Venezuela och Nordkorea.

   Gilla

 • Sven78

  Humbug, det hela. Dessutom, Spanien borde ställas inför rätta för högförräderi.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det håller på mot dem i Katalonien då de förskingrat statliga medel till sin egen kampanj. De brände papper på gården då Guardia Civil kom. Det är mycket material. Fördelen är att det är en öppen debatt-skillnad mot Sverige
   Intressant att följa. Korruptionen är mycket utbredd.
   Barcelona har problem nu med droger. Folk ledsnar på afrikaner-morer-som har gatuförsäljning med 2000 efter huvudgatan. De spöar upp turister. Drogerna med hela hus som krackelerar, folk har svårt att bo.
   Det visar att B. och Katalonien inte klarar sig själva, det var ingen bra tanke i praktiken.De frågade Balearerna som sa nej, Valencia där flera pratar Katalan än i Katalonien sa nej. Franska delen sa nej. EU sa nej. DE måste tänka med plånboken och inte med ett rött hjärta-de är arga på allt till höger om socialism.
   De har mycket industrier och huvudkontoren har flyttat, det drabbar de nu. Om bilindustrin drar är de slut. Det är lite riskabelt, de måste skaffa eget monetärt system, införa peson haha.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: