SVT och miljön


Tittar ni på SVT:s nyhetssändningar har ni de senaste veckorna matats med miljö- och väderfrågor. Miljön har seglat upp som väljarnas näst viktigaste fråga, enligt Demoskop.

Detta kommer att gynna Centerpartiet och Miljöpartiet i valet. Kanske det därför finns skäl för SVT att veva miljö genom hela nyhetssändningarna?

Enligt Demoskops opinionschef kommer detta inte leda till en flytt mellan blocken, utan C och Mp kan istället komma att locka väljare från övriga partier i det egna blocket. Läser man artikeln i Expressen, handlar den nästan uteslutande om miljön och svar om denna från Centerpartiets och Miljöpartiets representanter.

Miljön är viktig, men inte den viktigaste frågan för väljarna.

Enligt Demoskop är invandringen den överlägset viktigaste frågan och dess betydelse har ökat den senaste månaden. 23 % av väljarna tycker invandringen är den viktigaste frågan, följt av miljön på 16%.

C och Mp har ett järngrepp om miljön, men invandrings- och integrationsfrågor ägs av Sverigedemokraterna. Ser man till de olika ämnena visar det något intressant. Regeringspartierna äger bara fyra av tolv ämnen. Den s.k. ”oppositionen” äger sex stycken och den riktiga oppositionen två. Det borde innebära att Moderaterna kan peta både C och L i en eventuell regering och ändå vara ett parti som äger fler frågor än motståndarna och kliver man upp ur sandlådan, borstar av sig sanden och uppträder som vuxna, skulle M med hjälp av SD äga 58% av väljarnas viktigaste frågor.

Nu fungerar inte politik på det sättet, åtminstone inte i ett Sverige där det är viktigare att motarbeta än att samarbeta.

Expressen

 


12 responses to “SVT och miljön

 • KENT

  Hade journalisterna fått bestämma så hade MP och FI haft egen majoritet.
  Det märks också i ”nyhetsutbudet” som blir mycket klimatalarmism nu inför valet. Bara för att man säger sig vara för miljön så behöver man inte ha kunskap om lösningarna.
  MP den nya tidens Jehovas Vittnen.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Jag brukar glo svt tv4 mest för att sitta o sucka eller nästan gapskratta.
  Senaste tiden inför valet har jag på allvar undrat om inte dessa kanaler är mp:s alldeles egna propagandakanaler inför valet.
  Med tanke på att de flesta sk. ”Journalister” är miöjöpartister/stockholmare utan någon som helst verklighetsförankring så förstår man lätt.

  Gilla

 • Macke

  Nina har gjort polisanmälan mot SVT för hets mot folkgrupp.

  Samnytt tog upp om SVT:s reportage om det grundstötta fartyget.

  ”SVT kopplar brott till etnicitet – ”inte ovanligt att det är ryssar”

  Samnyrr skriver bl.a. följande:

  ”Något senare i samma inslag intervjuas Mikael Huss från Sjöbefälsföreningen om händelsen och återigen poängteras, både av honom och av SVT:s reporter, att mannen är ryss och att brottet dessutom kan knytas till den ryska kulturen.

  SVT har i andra sammanhang gått i bräschen för att den pressetiska regeln om att inte framhäva en gärningspersons nationalitet eller etnicitet ska tolkas mycket strikt och uppger exempelvis aldrig sådana uppgifter i rapportering om brottslighet i så kallade ”utsatta områden”.

  SVT har också markerat starkt mot att göra generaliserande kopplingar mellan nationalitet/etnicitet/kultur och brottslighet. I ett uppmärksammat inslag gick SVT ut och klargjorde att man tog bestämt avstånd från ett uttalande dagen innan då den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Mattias Karlsson varnat för potentiella terrorister i asylströmmarna till Sverige.”

  Nina har gjort en polisanmälan ang. deras inslag..

  ”Anmäler SVT – sprider hets mot folkgrupp”

  Gilla

 • Tony

  Jag har med en dåres envishet försökt förmå MP att svara om
  dom är medvetna om hur mycket skit det släpps ut i luften vid en bilbrand, men det sker flera tusen sådana om året, men MP tiger som muren.
  Och jag förstår varför!

  Undrar om SPECIALLISTERNA I MP kan förklara varför det är mycket mindre Åska idag än på 50-60 talet? Efter varje varm dag blev det nästan alltid Åska på Kvällen eller natten ? Jo det vare varma o soliga dagar även då! Kan det bero På växthuseffekten? Fast den fanns ju inte då?

  Gilla

 • Tony

  Tänker folket efter vad som rapas upp i skitmedia??
  Ifall man lyfter fram något i SVT, så vet jag att det är fejkat
  för att passa viss inriktning, det är sorgligt, men så är det.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Miljön är en mycket viktig fråga. Precis som alla andra samhällsfrågor.

  Det är då klokt att inse, att alla dessa frågor tillsammans, bildar en helhet för ett fungerande och hållbart samhälle.

  Alla är vi beroende av ett bra ”samhällsklimat”, där miljön, migration och integration, sysselsättning, vård och omsorg, skola och utbildning, försvar och beredskap m.m. ingår.

  Varför medias agendajournalistik, allt för ofta, då ”kör ihop” väder med klimatförändringar i sin rapportering, är väldigt oansvarslöst och olyckligt. Det tjänar ingen på. Skapar bara mer oro hos människor.

  Det stora miljöproblemet med världens allt för snabba befolkningsökning och de resurser den kräver,samt tar ut på vårt gemensamma jordklot. Den aspekten är tydligen inte alls lika intressant, att ta in i debatten om mänsklig påverkan, på naturen och miljön.

  Sedan är man väl lite trött på medias okunnighet och enfald, att hänvisa till vissa politiska partier. Beroende på vilken enskild samhällsfråga man rapporterar om. Det blir ju lite skevt och ”favoriserande” för de partierna.

  Vilket innebär att en stor del av allmänheten ”köper” den indelningen.

  Alla Sveriges partier bryr sig om ”samhällsklimatet”, där miljön och naturen ingår. På det ena eller andra sättet. Man har bara olika sätt att se på dem och förståndiga lösningar, kan det naturligtvis finnas fler av.

  Gilla

 • PeterM

  Föra sommaren var kall och då påstods det bero på VÄDRET.
  I år är det KLIMATET som gör att vi får en härlig sommar.
  Hoppas väljarna inser att Miljöfascistpartiet eller Centerdårarna inte hör hemma i ett modernt Sverige.

  Gilla

 • Robert N.

  Enligt våra större tidningar och SVT samt TV4, så är domedagen nära.
  Helvetets skärseldar väntar.
  Om vi inte slutar köra bil och låter bli att äta kött. Högre kollekt – förlåt skatter – ska också rädda oss från jordens undergång.

  Värmen kan slå rekord enligt dem.
  Återigen tar man ut rekord i förväg.
  Riksdagsvalet närmar sig och en ”smutsig” kampanj för att rädda MP och gynna C tar sig alltmer bisarra uttryck.
  Det gäller tydligen att trumma i väljarna om att ”Jorden håller på att brinna upp” som vår vice statsminister, svamlade om i SVT.

  Vad som är märkligt är att inte en massa värmerekord slås efter 14 veckor med mer eller mindre klarblå himmel och konstant högtryck.
  Temperaturen har inte varit i närheten av det Svenska rekordet som är
  38 grader och uppnåddes 1933 i Uppsala och senast 1947 i Målilla.

  Klimathotarna påstår ju att CO2 och dess ”backradiation” styr allt väder och då borde denna sommar ha varit ett ypperligt tillfälle att krossa +38 graders-rekorden.

  Gilla

 • Henrik Karlson

  Trodde de flesta slutat titta på svt. Trots att jag ska tvingas betala för skiten nästa år, så finns ej intresset att börja titta.
  Hur kommer det funka nästa år?
  Kommer de skicka en tv till mig?

  Gilla

 • Pettersson

  SVT rapporterade igår om torka i Australien eftersom det passar i deras Agenda för att rädda Miljöpartiet och skrämma folk.

  I stora delar av Australien har det i vinter (vår sommar) varit kallare och mycket kallare än normalt, detta har jag inte sett något om i SVT.

  Gilla

 • Björn

  Precis vad jag tänkt så många gånger. SVT kör detta stenhårt för att fostra tittarna och hjälpa MP. Det är så genomskinligt så det finns inte.
  Att förra sommaren var blöt och kall har jag sett dem nämna en enda gång. Klimatet skulle alltså ha förändrats från förra sommaren till denna?
  Knappast troligt eller?
  Invandringen är fortsatt den viktigaste frågan för väljarna och de som tycker detta har ökat med 3 % sedan Demoskops senaste mätning.

  Liked by 1 person

 • Kalasbetalaren

  Här kan man se hur något som kallar sig faktakollen sprider lögner och propaganda med en massa snömos om vem som betalar vad!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polsk-tv-sprider-falska-nyheter-om-sverige-efter-skogsbranderna

  Nu kan jag ha fel, men ett brandbekämpningsplan kostar 100 miljoner och bara Migrationsverket hade en budget på 59 MILJARDER 2016!

  ”Myndighetens kostnader för 2016 uppgick till cirka 59 miljarder kronor. I siffran ingår bland annat ersättningar till asylsökande, kommuner och landsting (32,7 miljarder kronor), bostäder för asylsökande (7,0 miljarder kronor), ersättningar för ensamkommande barn (6,1 miljarder kronor) och schablonersättningar (5,2 miljarder kronor). I siffran ingår även kostnader för Migrationsverkets personal, lokaler och driftskostnader med mera, vilka uppgick till närmare 13 miljarder kronor.”

  Många brandflyg blir det! Men det ”fascistiska” Polen sprider lögner!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: