Ragnarök är nära, så rädda Miljöpartiet…

VÄDER OCH KLIMAT. Värmerekorden i Sverige är satta den 9 juli 1933 i Ultuna, Uppland och den 29 juni 1947 i Målilla, Småland. Efter tre månaders klarblå himmel och högtryck, samt hjälp från all CO2 borde denna sommar ha varit ett ypperligt tillfälle att beviset CO2s påstådda värmande verkan, men det har inte blivit något rekord. 

Värmerekorden för de olika månaderna är spridda jämt, från maj månads värmerekord satt 1892, februari 1961, december 1977 och 2015.

Enligt våra medier ska det nästan dagligen slås rekord de kommande dagarna, domedagen är nära, det är märkligt att inte fler rekord slås nu när världen enligt media och politiker håller på att gå under.

Riksdagsvalet närmar sig och det pågår en kampanj, rädda Miljöpartiet, och att trumma i väljarna om att ”Jorden håller på att brinna upp” som vår vice statsminister, Isabella Lövin svamlade om i SVT.

Trots att “Jorden håller på att brinna upp” minskar skogsbränderna. I en rapport från MSB – Göteborgs Universitet så minskar både antalet bränder och bränd yta jämfört med 70-talet.

Även i Medelhavsområdet minskar bränderna även om det inte låter så i media.

Även globalt minskar förlusterna som beror på väderkatastrofer. Roger Pielke Jr har sammanställt förlusterna i procent av GDP (gross domestic product) sedan 1990 och konstaterar att det skett en klar minskning:

Pär Holmgren, under många år chef på SVT:s väderredaktion och som numera jobbar för försäkringsbolaget Länsförsäkringar som naturskadespecialist, vill säkert inte låtsas om detta, eftersom siffrorna inte direkt gynnar försäljningen av försäkringar med höga premier.

Läs gärna mer på Klimatupplysningen…

Nåväl, Pettersson är varken väder eller klimatspecialist, men jag vet att även om alarmisterna har rätt, vilket jag inte tror, så hjälper det inte klimatet även om vi stänger hela Sverige, inte ens symboliskt, för världen bryr sig inte om Sverige.

Jag minns i varje fall förra sommaren…Närmaste busshållplats ligger 9 km bort och där går bussen inte speciellt ofta, några gånger om dagen så idag ska jag tanka dieselbilen, som miljömupparna hatar nu men som rekommenderades när den var ny år 2012…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Ragnarök är nära, så rädda Miljöpartiet…

 1. Köp en skattesubventionerad El-cykel annars brinner jorden upp, hälsar vice statsministern.

 2. MSB-rapporten gäller torka och skogsbränder i Sverige. Där framgår att den brända skogsarealen har minskat, men jag kan inte läsa att någon hänsyn har tagits till det faktum att både arealen och volymen av skog samtidigt har ökat markant under perioden. Om det funnes mer skog, borde den brända ytan öka i motsvarande grad. Men det gör den inte, utan minskar istället. Det gäller också i Europa som Pettersson visar.
  Eftersom en större skog binder mer koldioxid än en mindre, och den brinner mer sällan, kan dessa fakta bara vara dubbelt positiva för klimatet.

  Skogen i Sverige breder ut sig allt mer, med cirka 0,4% per år. Idag består 69% av landytan av skogsmark, medan den år 1920 var 33%. Se https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svensk-skog-breder-ut-sig-allt-mer

  Också virkesförråden har ökat betydligt. Se https://pub.epsilon.slu.se/13442/1/skogsdata2016.pdf

  Lövin håller inte på att brinna upp – inte Jorden.

 3. Det ovanliga med denna sommar är väl att temperaturen varit så hög under en så lång tid. Ingen i detta land har väl varit med en så lång och ihållande värmeperiod tidigare.
  Sedan får man väl se hur det utvecklar sig i framtiden.

  Forskare kan inte säga något bestämt efter en enskild sommar.

 4. Sverige har blivit ett fint land att styra!

  Gammelmedia vill så gärna ha folkutbyte och klimatförändringar att inget av detta granskas!

  All inkompetens och alla följder av besparingarna kan skyllas på klimatförändringarna och media jublar!

  Nu står tågen stilla på grund av solkurvor, vilka beror på gamla banor och eftersatt underhåll men politikerna kommer undan med att skylla på klimatet!

 5. Vad är värsta miljöboven i Sverige????
  Bilbränderna!!!
  Då brinner oljor, plast, gummi och det är inte några “snälla” saker.
  Och vilka är det som eldar upp bilar???
  Vilka har tagit hit bilbrännarna???

  Fick vi bort bilbränderna minskade vi miljöproblemen avsevärt i Sverige!!!

 6. Plocka bort det skadliga Miljöpartiet, dom har inte i en Svensk regering att göra, deras hjärnor verkar också ha brunnit.

 7. Nej det är nog med skattehöjningar nu. MP går bärsärk mot svenska folket och alla i 7-klövern följer med i djävulsdansen. Sverige kan inte leva på symbolpolitik, som kostar mycket skatt och ger liten eller ingen effekt. Miljöskatterna skall förmodligen fylla hål i finanserna, som Migrationsverket skapar. Dessutom har vi tagit in flyktingar, som varje vecka eldar upp bilar när de inte använder dem i kriminella ärenden. Hur stor miljöförstörelse är inte det?

 8. Med Mps förflyttning av menabefolkningen till Sverige så står vi redan på tröskeln till ragnarök. Får dom fortsätta att styra efter valet så är vi där.

 9. Så trött på dessa domedagsprofeter. Klimatforskare är bara ute efter att skrämma upp folk så de kan pressa ut större anslag så de kan leva ännu flottare än idag.

Kommentera