Helsingborg Pride portar varumärken och uniformer


PRIDE. I helgen är det prideparad i Helsingborg – och i den tillåts varken varumärken eller uniformer. – Det handlar lite om att vi vill, en dag om året, en prideparad om året, att hbtq-personer ska få ta plats i Helsingborg. Och då vill vi inte att partier eller företag till exempel tar fokus från den kampen, utan då vill vi ha fokus på att det här är hbtq-personers kamp för att få ta plats i den här staden, säger Camilla Bergvall som är en av arrangörerna av Helsingborg Pride.

Konceptet i Helsingborg, där alla ska gå tillsammans och ingen får ha till exempel uniform, är unikt. Camilla Bergvall har inte hört talas om någon annan parad som gjort på samma sätt tidigare. Reaktionerna har varit blandade.

På Helsingborg Pride ser man fram emot att testa en parad utan loggor och uniformer. Camilla Bergvall förstår invändningen, men menar att räddningstjänsten har många egna plattformar för att föra ut sitt budskap.

Sveriges Radio

-Pettersson tycker det är riktigt, Pride ska vara ett individuellt ställningstagande, och inte tryckas ned i halsen från myndigheter med skattepengar…

Försvaret och Överbefälhavaren på Stockholm Pride…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Helsingborg Pride portar varumärken och uniformer

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vad det i själva verket handlar om, vilket sannolikt icke undgått någon härstädes närvarande upplyst själ, är HBTQ-organisationens besatta strävanden att utmanövrera allt som ens minner om heteronormativa relationer och traditionella familjekonstellationer – förbund som i en inte alltför avlägsen förflutenhet bildade samhällets fundament och stod som garant för ett sunt ideal med sexualmoraliska fostringsambitioner, folkhälsa, rättsmedvetande och psykiskt välbefinnande.

  Den nya världsordningens demonregissörer månde jubla vid åsynen av dessa perverterade exhibitionisters stoltserande med sina sjuka lidelser, och betrakta de psykiatriska gruppfallstudierna med illa dold förtjusning. Den bockfotade boskapen reagerar exakt som planerat och känner inga begränsningar då det handlar om att vältra sig offentligt i det psykotiska träck de producerar.

  Då skam definieras som stolthet och paraderande skräckexempel på mänsklig förnedring åtnjuter status som föredöme, har samhället fallit!
  Andreas.

  Gilla

 • Björn Backengård

  UTMÄRKT BRA HELSINGBORG!

  Principen bör föras vidare till andra demonstrationer och möten i viktiga frågor.

  Det finns tyvärr ”vänster”-organisationer som anstränger sig för att i en demonstration eller vid ett möte få in reklam för den egna organisationen med plakat och banderoller.

  Vi måste också räkna med att det i vissa ”vänster”-organisationer finns skumma krafter som vill skada genom att försöka PÅVERKA DET INTRYCK åskådare till en demonstration eller deltagare i ett möte får.

  Varje reklam för en organisation kan med fördel bytas mot ytterligare betoning av mötets eller demonstrationens GEMENSAMMA BUDSKAP.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Camilla Bergvall resonerar klokt och förståndigt, för Helsingborg Pride.

  Att Stockholm Prides ledning, skulle kunna tänka till, är väl för mycket begärt.

  Hoppas att fler Pride-organisationer anammar detta, för sina kommande evenemang.

  Gilla

 • Argus

  Grundlagen förbjuder myndigheter att vara partiska och det medför att ingen i uniform får medverka i politiska spektakel.

  Gilla

  • Joy

   Men gärna i religiösa sammanhang då muslimer får bära sin religiösa uniform, slöja och helskägg till uniformen. Det är en ren skam för landet.

   Gilla

 • Tony

  Det är ingen risk att Putin ens skulle tänka på att invadera landet,
  när han ser vilka jävla Töntar Som Svenska försvaret består av, ligger han säkert dubbel av skrattkramp, att han ens skulle vilja beblanda sina soldater med dessa Hens är inte tänkbart. Man har ju trott i flera år att detta landet nått botten dyn, men troligen är här bottenlöst, Arma Land!

  Gilla

  • Kallle7

   Planen Ryssland har för Sverige går förståeligt nog ut på att först lägga en matta av kärnvapenbrisader. Och sedan ev gå in med sina trupper..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: