EU oförmöget att neutralisera USA:s sanktioner mot Iran


av Soeren Kern  •  9 augusti, 2018

 • ”Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA.” – USA:s president Donald J. Trump.

 • ”EU kräver att dess största företag riskerar hela kakan för några extra smulor.” – Samuel Jackisch, Brysselkorrespondent för den tyska statliga tv-kanalen ARD.
 • ”Böterna ligger på flera miljarder nuförtiden, så det är helt enkelt inte värt att risken för en liten affär och för att kanske göra en europeisk regering nöjd.” – En investeringsbankir som citerats av Reuters.

EU har tillkännagivit en ny reglering som riktar sig mot att skydda europeiska företag från effekterna av USA:s sanktioner mot Iran. Åtgärden, som har mottagits med skepticism av europeiska affärsmedier, kommer troligtvis inte vara framgångsrik: den bygger på att europeiska företag ska riskera sina affärsintressen i den amerikanska marknaden till fördel för den mycket mindre iranska marknaden.

Den så kallade ”stadgan om blockader” som trädde i kraft den 7 augusti, samma dag som den första omgången av amerikanska sanktioner mot Iran officiellt föll på plats igen. Dessa sanktioner riktar sig mot Irans köp av amerikanska dollar – huvudvalutan för internationella ekonomiska transaktioner och oljeaffärer – såväl som bil-, civilflygs-, kol-, industriella mjukvaror-, och metallsektorerna. En andra, tyngre omgång av sanktioner som riktar sig mot Irans oljeexport, träder i kraft den 5 november.

Läs vidare


6 responses to “EU oförmöget att neutralisera USA:s sanktioner mot Iran

 • tikamax

  President Trumph – I just LOVE YOU!

  Gilla

 • Valter

  Han står fast vid principer och genomför det han lovar, det är raka motsatsen vad man upplever i Sverige. Inte konstigt att alla politiker och media hackar på honom. Han retar gallfeber på dessa, för att han vågar vara hederlig, och skiter fullständigt i journalisters försök att styra honom.

  Gilla

 • Carl ska tro

  Bra jobbat Trump !

  Gilla

 • RäddSomFan

  Donald J. Trump går från klarhet till klarhet!.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Det borde då gälla även Sverige. Det vore ju trist, vi exporterade varor för 90 miljarder till USA 2017. Hur vapenexporten till tveksamma länder såg ut vågar jag inte tänka på, men Saudi och IS hälsar och tackar!

  Gilla

 • Balder

  President Trump wins…. again!
  Eu non-elected ‘scumbags’ loose… again!
  Good. Another nail in the Eu coffin… again!
  GOOD… again!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: