Billström (M): Helt naturligt att föra samtal med SD

VALET 2018. En eventuell kommande M-ledd minoritetsregering kommer att behöva bygga tillfälliga majoriteter i riksdagen för att få igenom sin politik. Det arbetet har partiets gruppledare Tobias Billström redan påbörjat, berättar han i en intervju med Dagens Industri. 

Billström räknar med att det besvärliga parlamentariska läget kommer att göra överläggningar i utskotten avgörande, och här ser han det som helt naturligt att även samtala med SD.

– Parlamentarismen bygger på att väljarna väljer ett parlament och sedan får det parlamentet arbeta utifrån de givna förutsättningarna, säger Billström.

-Pettersson säger att det är givet, men Billströms partiledare och de övriga i Alliansen har lovat att inte samarbeta med SD, en har till och med lovat sina barn det.

Nåväl, ni minns väl socialdemokraten Ingela Thalén som yttrade det klassiska om vallöfte ”Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för.”

Efter valet kanske vi får höra att det är ingen samarbetar med SD, de samtalar bara om hur de ska rösta i riksdagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Billström (M): Helt naturligt att föra samtal med SD

 1. ”M är öppet för att bedriva samtal med SD i utskotten” vad är det för konstigt uttalande? Alla som sitter i ett utskott skall väl ha sin beskärda del av inflytande i en demokrati, det borde då vara naturligt att samtala med alla.

 2. Björklund gör vad som helst för att sitta kvar, även om det krävs att han säljer sin morsa.

 3. Det största problemet 7-klövern har efter valet är, vem av de maktgalna partiledarna i de 7 partierna skall bli partiledare i det nya partiet ??????
  De är ju lika dumma allihopa så det kommer att bli en strid på kniven.

 4. Det lutar åt att det blir en uppenbar sanning med två (2) partier i riksdagen efter valet. Sverigedemokraterna och en sammanslagning av alla de andra.
  De andra MÅSTE gå samman för att segra över SD.
  Denna parlamentariska katastrof gör bara att Sverige fortsätter att vara ett skrattframkallande samtalsämne på kalas i andra länder.

 5. Tycker T.B ja, men vad tycker nuvarande partiledaren U.K som skrek om öppna gränser och fri invandring när han var ledare för MUF ?

 6. Ja vill Moderaterna göra något för Sverige igen, så är det bra. Jag läste en obehaglig artikel på ledarsidorna, som sammanfattar många märkliga och hemliga samarbeten. https://ledarsidorna.se/2018/08/bade-socialdemokraterna-och-miljopartiet-har-uttalad-antisemitism-bland-fortroendevalda/
  Det borde vara en skam om Sveriges regering fortsatte sitt märkliga samarbete med antisemiter.
  Nu har vi på tok för många invandrare. De bryr sig inte ens att klara sin egen ekonomi, det skall myndigheterna ordna. Personalen räcker i vård, skola och polis om vi inte hade denna övermäktiga mängd av invandrare.

 7. Det börjar likna med de tio som sedan blev en.
  Majoren Janne Björklund kan tänka sig som Lööfskan att byta sida.
  Gå ihop med S – MP.
  Vad blir det sedan kvar av alliansen ifall KD ramlar under 4%.

  Svegot skriver

  ”Björklund vill samarbeta med S och MP”
  ”Sverigedemokraterna är inget alternativ”

  När Jan Björklund (L) gästade radioprogrammet P4 Extra här om dagen var han tydlig med att hans parti gott och väl kan samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet. Däremot stängde han återigen dörren för Sverigedemokraterna.

  VAL2018. Att politikerna i Sjuklövern verkar ha bestämt sig för att inte göra som i resten av Europa och åtminstone delvis respektera en stor del av väljarna var tydligt när Liberalernas partiledare gästade P4 Extra under tisdagen. Det blev också tydligt att hans parti utan tvekan passar in på benämningen vänsterliberalt. Bland annat sa Jan Björklund:

  – Om en av fem röstar på dem kommer de att få väldigt många mandat i riksdagen och på så sätt ett inflytande. Men vi kommer samarbete med de partier som står oss nära, och inte heller med Vänsterpartiet eftersom de står så långt ifrån oss.

  Vilka partier är det då som står Liberalerna nära? Alla utom SD och V. Det extremistiska Miljöpartiet anser Björklund stå Liberalerna nära och han ser inga problem att ingå ett samarbete med dem:

  – Hellre det än att vi tar in Sverigedemokraterna i samarbetet, det vore ett olyckligt steg att ta. Det kommer inte att ske med Liberalernas hjälp.
  https://svegot.se/2018/08/08/bjorklund-vill-samarbeta-med-s-och-mp/

Kommentera