Fredens öar

MELLANÖSTERN. Det finns 14 industriområden i Judeen och Samarien på Västbanken där judiska israeler och arabiska palestinier arbetar tillsammans med varandra. Där upptäcker det att den ”andra sidan” inte är som de förväntade sig.

Medellönen i dessa industriområden är omkring 200% högre än i den palestinska myndigheten. Och med dessa jobb tillför ungefär 15.000 araber över 4,5 miljarder dollar till den palestinska ekonomin. Det är en tredjedel av palestinska myndighetens totala budget.

-Pettersson hör ofta om något som kallas tvåstatslösning och den finns redan. Juridiskt bindande sedan 1922. Det är något för utrikesminister Wallström att ta tag i…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Fredens öar

  1. i Sverige är bara fängelse helt osegregerat.
    trots att Europakonventionen inte gäller fångar, och arbetsplikt gäller, så liknar fängelset det socialistiska svenska samhället i övrigt : bara vita arbetar.

  2. Mellanösternfolk fungerar bäst i Mellanöstern, så då har vi lösning för de som inte fungerar här och de är många.

Kommentera