Muslimer – böneutrop behövs inte

ISLAM. Under våren fick två moskéer i Växjö och Karlskrona tillstånd att sända böneutrop. Men det är inte alla moskéer som är intresserade av det. Mohammad El-Alti, som är pressansvarig för Göteborgs moské, säger att det i dag finns tekniska lösningar, mobilappar till exempel, som är mycket mer effektiva att använda för att påminna om bönetiderna än böneutrop.

– Faktum är att vi har ett böneutrop men det är innanför moskéns väggar. Sen är det ju så att alla muslimer har en mobiltelefon och de har en app som visar när det är dags för bönen och det räcker för de flesta.

Mohammad El-Alti vid Göteborgs moské säger att syftet med böneutrop är att meddela de som bor i området att det är dags för bön. Men det behovet finns inte i Göteborg, menar han, eftersom majoriteten av befolkningen där inte är muslimer och eftersom det finns mobil-appar idag som fyller samma funktion som moskéernas böneutrop.

Mohammad El-Alti vid Göteborgs moské säger att böneutrop kan uppfattas som störande.  Majoriteten är inte muslimer i moskéernas omgivning. Därför är det väldigt viktigt för oss att man inte stör sin omgivning och att man får ett okej från omgivningen.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson undrar varför våra politiker inte fattar att böneutrop inte behövs och ser till att muslimerna aldrig blir i majoritet?

Åkesson år 2009: ”dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering”

***

Översättning av adhan (böneutrop):

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Böneutropet kallas för ”Adhan” på arabiska och betyder ”information, pålysning”. Böneutropet kom till av i huvudsak två anledningar.

Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Detta bekräftas även av vad Koranen säger om profeten Muhammeds uppdrag i surah 9:33 (Surat Al-Tawbah): ”Det är Han som har sänt Sitt Sändebud med vägledningen och att förkunna den sanna tron som skall föras till seger över all form av gudstro, hur förhatligt detta än kan vara för dem som sätter medhjälpare vid Guds sida.”

Bönen måste dessutom uttalas av en man, kvinnor får inte be med männen i moskén osv. Det tillåter världens enda feministiska regering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

12 thoughts on “Muslimer – böneutrop behövs inte

    • Och sen när blev svenskar och Sverige kristet min vän? Vi flyr ju våra kyrkor, firar högtiderna bara för att det har blivit en tradition inte för att det är kristemdomen som säger det och för att supa oss fulla. Vill vi ha ett kristet land så måste vi vända oss till kyrkan igen

  1. Jag skulle inte tro att bönebrölandet, i första hand, vänder sig till de väldrillade mussarna. De är så pass inrutade och är ej heller distraherade av allt för många arbetsuppgifter. Nej det handlar förmodligen om att förtrycka oss andra som ännu ej har dragits med i den ”rätta” läran. Böneutrop är bara ett av förtryckar-instrumenten inför det slutgiltiga övertagandet.

  2. Undertecknad skulle i all ödmjukhet önska påpeka att Petterssons rubrik i detta inlägg ”Muslimer – böneutrop behövs inte” är felstavad. Den rätta rubriken borde istället lyda: ”Böneutrop och muslimer behövs inte”.

  3. Att det idag finns bättre sätt att nå ut till folk än kyrkklockor och böneutrop vet säkert också de flesta muslimska styrande, men det är ett grepp om nationen det vill skaffa sig och därför skall minareter och böneutrop vara vapen.
    Det finns en plan, tro inget annat, om världsherravälde initierat och styrt från de rika oljeländerna. Varför, jo oljan tar slut och tills dess måste de skaffa slavar som kan försörja dem i framtiden så att de kan fortsätta sitt destruktiva liv i sus och dus.

  4. Han är listig! Än så länge är dom lite för få, så det är bättre att hålla låg profil medan kullföderskorna gör sitt!

    För jag hoppas verkligen att ingen är så naiv att dom tror på att detta är hans innersta tankar! Men tyvärr är det nog så!

Kommentera