Våldsamt upplopp på Bäckby i Västerås – poliser tvingades ta skydd

BROTTSLIGHET. Poliser tvingades ta skydd bakom sin bil när ett gäng ungdomar på Bäckby började kasta sten mot dem under torsdagseftermiddagen. Allt började med att polis larmades till Bäckby för att det misstänktes att ungdomar sysslade med narkotika. När polisen kom dit kastade de unga ifrån sig något och sprang iväg.

Polisen hittade slängd narkotika och en stulen moped. I samband med det kom cirka 12 ungdomar tillbaka och började kasta sten mot poliserna, som tvingades ta skydd bakom bilarna.

Ingen polis skadades.

Sex, sju polispatruller och hundar kallades till platsen och då lugnade allt ner sig. Flera av patrullerna var kvar på Bäckby under torsdagskvällen för att se till att det förblev lugnt.

– Just nu är det lugnt, sade Mats Länn, RLC-befäl vid polisregion Mitt, vid 20.40-tiden.

Polisen har upprättat en anmälan om våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman.

Under natten startades tre bilbränder i samma stadsdel. Ungdomar kastade även sten mot brandmän.

Sveriges Radio…

-Pettersson säger att ni som undrar vad det kan vara för ungdomar som sten på polisen en eftermiddag kan titta vad vi skrivit tidigare på bloggen om det invandrartäta och mångkulturella paradiset Bäckby utanför Västerås.

Polisen ska i varje fall vara glada att ungdomarna inte använder automatvapen, den tiden är inte långt borta om politikerna inte gör något åt utvecklingen. Tänk på det när du röstar den 9 september 2018.

Stöd bloggen…

16 thoughts on “Våldsamt upplopp på Bäckby i Västerås – poliser tvingades ta skydd

  1. Min en gammal kompis är polis i finland och han berättade att finsk polis inte skulle tolerera att man kastar sten på dom De vet ungdomarna därför låter dom helst bli Han var förvånad över den svenska polisens agerande Polisen skall uppehålla lag och ordning inte gå och gömma sej Den finska polisledningen sa för ett år sen att dylika hot mot ordningsmakten kommer att slås ned med så hårda metoder som läget kräver

  2. Som det varit i UK länge, det handlar bara om förakt mot väst. Och de får som i sina hemländer i väst, så de trivs nog bättre. Det ska vara våld, eld och stenar, överallt.

  3. Det var väl ingen av de stackars missförstådda kriminella grottmänniskorna som kom till skada ?
    För då stannar hela Sverige och det blir gråt och tandagnissel i PK-media och hos det övriga mångkulturälskande etablissemanget !
    Känns bra att bo i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.

  4. Varför höll man inne med kulorna nu då? Stenar är livsfarliga vapen. Skillnaden mot incidenten med 20-åringen med Downs syndrom och detta upplopp var att man inte vågar skada de ”nyanlända” skyddslingarna, nåja de relativt nyanlända.

  5. Stackars svenska poliser, men bra att dom ändå la benen på ryggen och sprang därifrån, dom hade ju kunnat få ett blåmärke eller en bruten nagel annars..

  6. Ja men så skjut jävlarna då, hur i helvete kan det här vara så svårt?? Samma skiten igjen och igjen; ”polis blev attakerad, gömde sig bakom bilarna och sen rymde dom”. Faan!! Varför har vi polis om dom bara gömmer sej och rymmar hem til mamma? Ni förbannade idioter måste skjuta och stoppa den här galskapen en gong för alla. Gömde sej bakom bilarna….faan vad arg jag blir av den här förbannade skiten.

  7. Stefan importen verkar ta över gator och torg Det nya blattelandet Sverige växer fram mer o mer……..

  8. Fy fan, svensk polis och rättsväsende…. Så värdelösa, klarar möjligen av att bötfälla Svensson som kör 53 km/h på 50-väg. Möjligen det, alltså….

    • Och skjuta ihjäl en försvarslös, troligen, tjugoåring efterbliven pojke. Bara så där, tre snutar, pepprar på. Helt obegripligt om nån skulle fråga mig….

      • Men mot det jävla invandrarbuset, där verkar varken viljan eller förmågan finnas överhuvudtaget. Tänk på det, (S), när ni nu förlorar valet om fem veckor. Nu är kejsaren naken och ordentligt näck till och med….

  9. Hur mycket skall dessa invandrade kriminella tillåtas härja runt innan de och deras målsmän, får plikta med utvisning? Jag tycker det räcker gott för utvisning. Målsmän har ansvaret om de är minderåriga.

Kommentera