Försvar, luftvärn och islam

FÖRSVAR. Regeringen har med stöd av alliansen beslutat att köpa det amerikanska luftvärnssystemet Patriot. Kostnaden blir minst tio miljarder men kan sluta på 25 miljarder. Vänsterpartiet menar att vi behöver ett luftvärn men tycker inte vi ska köpa amerikanskt. Sverigedemokraterna är också emot Patriot och vill ha Aster-30 med svenska radar. 

-Pettersson kan för lite för att ha någon kraftigare åsikt i frågan. Patriot är beprövat och används av Israel, men ska vi göra oss ännu mer beroende av USA och Nato och är systemet det bästa när det gäller prestanda/pris?

Nå, strunt i det, beslutet är fattat men vilka är fienden som vi ska använda luftvärnet mot?

 • Naturligtvis menar politiker, journalister och militärer att vi måste kunna försvara oss vid ett anfall från ryssarna och Putin.
 • Personligen tror jag att radikal islam är det stora hotet mot Sverige och där har vi inte mycket nytta av Patriot-robotar.
 • Det bästa vi kan göra för vårt försvar är att sluta ge bidrag till muslimska föreningar och trossamfund, stänga gränsen och utvisa dem som inte accepterar regler och lagar i Sverige.

MBDA SAMP/T luftvärnssystem med Aster 30 robotar och svensk radar är Sverigedemokraternas förslag, jag vill att vi koncentrerar oss på islamister…

16 thoughts on “Försvar, luftvärn och islam

 1. Ryssland är inte ett hot mot sverige de skulle betyda ett tredje världskrig o de vill nog inte ryssarna ha Ryssland har i närområdena ca tusen operativa flygplan hundratals landstigningsfartyg kryssningsmisiler hundratals grövre missiler vid västgränsen +en hel del annat material Statsminister Löfven sa här i fjol att om ryssland skulle invadera Gotland skulle dom få ont Löfven lever i en önskevärd Skulla ryssland vilja ta Gotland skulle de inte vara frågan dagar utan timmar Ett luftförsvars system för kanske 25 miljarder är bortkastade pengar Ge hellre några miljarder åt polisen så att dom äntligen kan slänga ut alla som inte har rätt att vara i landet Sverige intas innifrån och mot de hotet hjälper inga Patriot missiler

 2. Håller med dig Pettersson. Islamister ivrigt påhejade av grönvänstern med Pippi Långstrump, Frigolit längst fram i leden är tillsammans med en attack på vår digitala infrastruktur de stora hoten idag.

 3. Islamismen, Salafismen, Jihadismen, Terrorismen, kan utan tvekan, betraktas som givna fiender. Men knappast de största. Den största fienden är de som låter detta vansinne ske. Och mitt framför ögonen på oss alla. Och som inte detta vore nog, så ses detta svek som ett tecken på gooodhet. Hur kunde det bli så här………..? Vi själva är våra egna fiender.

  • Inte vi som är våra egna fiende,det är medlöparna till vår lömska och onda regering som är farligast …

   • Och trots denna vetskap, så låter vi det ske. Vi knyter lydigt våra nävar där de hör hemma, nämligen i fickorna. Vi behöver nog tuffa till oss och ställa dessa förrädare till svars för deras svek. Och ej heller tappa focus efter valet med den förmodade framgång som väntar.

 4. ”Nå, strunt i det, beslutet är fattat men vilka är fienden
  som vi ska använda luftvärnet mot?”

  gissar på 87:ans fiender, oss patrioter!

  • Ja, Sveriges folks största fiende är islam. De som inte vill inse detta faktum dömer framtida generationer till en mardrömslik tillvaro .

 5. Mer pengar till vapen, massinvandring, till brottslingar på Kriminalvårdens fina fullservade hotell och ännu mindre resurser till åldringsvården !
  Rättvis svensk välfärd 2018.

 6. Om Putin hade viljan att ta Sverige så hade han gjort detta för länge sedan.
  Ett fem minuters krig kan han ju kosta på si mot ett land som saknar försvar. Nu tror jag ju inte att Putin är intresserad av en Afrikansk lydstat som Sverige, utan han är nog mer intresserad av ett industriland med fungerande välfärd.

   • FI och Pridetåg ?
    Ja då vänder ryssen direkt på klacken och flyr hals över huvud hem till sitt stora fosterland !

  • Kan omöjligt finnas någon som vill ta över dagens Sverige med sitt mångkulturella kriminella anarkisamhälle !
   Personen som sköts ihjäl av polisen i
   Vasastan i Stockholm var tydligen autistisk hade Down Syndrom var på en treårings nivå och bar på ett leksaksvapen.
   Nu blir det tungt för poliskåren, inte minst för de inblandade poliserna och massmedia får nu också fullt upp framöver med att reda allting som de alltid ska göra vid sådana händelser.
   En tragedi på alla sätt.

 7. Nya miljarder som kastas i sjön…
  Vem f-n vill angripa Absurdistan och få allt detta elände,med Islamister och annat drägg som parasiterar i landet ?
  Funderade över vad dessa pengar kunnat användas för.
  Sjukvården,fattigvården och bättre skolor,hade jag prioriterat !

  • Just det! Vem vill invadera Sverigeistan?

   Blir vi anfallna så hade jihadistkrigarna strömmat hit från hela världen för att försvara kalifatet och något nytt Afghanistan är nog det sista Putin vill ha!

 8. Vi måste förstå att regeringen tänker långsiktigt!

  Inom en snar framtid har berikarna tagit över Sverige och eftersom dom aldrig är nöjda och hela tiden måste ha nya områden att leva av, kommer dom då att börja terrorisera våra grannländer med bland annat raketer, typ Gaza!

  Dessa kommer då med stor sannolikhet att flygbomba deras ställningar i Sverigeistan. Berikarna behöver då ett starkt luftförsvar!

  Enkel matematik!

Kommentera