Stäng

Arbetsskygga?

Värmen fortsätter och nu börjar irritationen märkas. Det känns inte kul det här.

På stan ses unga, gamla, män och kvinnor röra sig i väldigt lätta sommarkläder som ibland visar mer än de döljer. Svettpärlorna blänker i pannan på folk, håret ser så där vått ut som det gör efter ett hårt träningspass och inga kläder i världen kan dölja svettfläckarna under armar och på rygg.

Fast så möter man de där kvinnorna med rötter i annan religion och kultur. Slöja hårt fastsatt under hakan så att ingen onödig hud syns, långrock (jo ni läste rätt) som räcker ned till vaderna och under denna skymtar långa byxor och så skor modell tjockare allra längst ned.

Jag börjar på allvar tro att det inte är religionen som tvingar dem. Jag börjar på allvar tro att de bär denna utstyrsel av fri vilja. Jag börjar tro att de väljer dessa tättsittande kläder under denna värmebölja för att de helt enkelt vill göra sig obekväma på arbetsmarknaden.

Merparten av dessa kvinnor har aldrig jobbat. Nu befinner de sig i Sverige och varför jobba här när man inte gjorde det där och varför jobba när höga bidrag ändå ger en liten guldkant på tillvaron?

16 reaktioner på “Arbetsskygga?


 1. …varför inte återbetalningsskyldighet för alla
  drönare å deras anhöriga (som börjat landa)
  …kan nog isf självförsörja en smärre arme
  bestående av raska ”kronkallar”, som givet-
  vis då får knega på provision?

 2. Vi är lurade av våra så kallade ”Goda Män” som skulle förvalta våra skatte pengar vi har jobbat ihop.
  Brottet som vi har utsatts för är trolöshet mot huvudman och förskingring och de har 7 klövern hållit på med i 25 år.

  https://youtu.be/3jAVCha80lg

 3. LYCKLIGA GÖTEBORGARE ! Tänkte jag när jag hörde häromdagen att alla bussar och spårvagnar i Göteborgs lokaltrafik har luftkonditionering, till stor glädje nu i den kvalmiga hettan i hela landet.

  Här i Stockholm gäller motsatsen – nästan alla fordon i lokaltrafiken (bussar, spårvagnar, T-banevagnar och lokaltåg) har inte luftkonditionering och inte ens gardiner att dra för fönstren så man slipper solskenet och hettan – ibland känns det som om temperaturen måste vara uppe i 45 – 50 grader i dessa fordon.

  Ett undantag finns dock: busslinje 179, där de stora bekväma ledbussarna har både gardiner och härlig luftkonditionering – dock till föga nytta för de flesta vanliga invånare här, då 179:an huvudsakligen betjänar de invandrartäta områdena Rinkeby och Tensta.

  Högste ansvarig för lokaltrafiken i Stockholm är landstingsrådet Tamson (M), en av Reinfeldts kumpaner från Alliansregeringens tid samt därigenom en av de ansvariga för ”öppna hjärtan”-politiken.

  1. Probl. med AC på stadsbussar/ spårvagnar är att de hela tiden får arbeta för högtryck och går där med sönder.
   Samt nu är det också mera extremt med denna sommar
   På gr. av att de stannar stup i ett och står med öppna dörrar.
   Det bästa är att ha rejäla fläktar som trycker ut varmluften.
   Samt att vissa förare vid vänd hpl. när de står stilla till nästa avg. inte öppnar upp samtliga dörrar.
   Med gardiner så fanns det oftare i bussarna förr.
   Men de liksom som allt annat fick på senare tid inte vara ifred, utan det blev både klotter och förstörda.
   Bäst med AC är på landsortsbussar samt långfärd och turistbussarna.
   När de inte behöver stanna stup i ett. med öppna dörrar.

   Det patetiska är med alla och i huvudsak inv. som kör med bilar med AC, som dessutom har sidorutorna nere.
   Tala om att AC:n får spelet och får arbeta för högtryck samt även drar mera soppa.
   När rutorna skall vara stängda.

 4. Jobbar i ett ghetto. Kvinnorna syns aldrig men lägger ut tomater för soltorkning. ”Männen” sitter o röker odricker the? i skuggan hela dagarna i princip. När dom inte syns så avlar dom nya glin som ränner runt i området med segway o annat som snart kastas i naturen då pengar inte är något problem för dom vet dom får mer av skatteslavarna.

  Själv svettas jag halvt ihjäl. Och knyter näven i fickorna.

 5. Om man frågar lösdrivande barn ( förlåt, unga män i 25-års åldern skulle det vara) varför dom inte arbetar, blir svaret ” vi har inte kommit hit för att arbeta, vi har kommit hit för att få hjälp”.

  1. Min mormor sade alltid: Hjälp dig själv så hjälper dig Gud. Förmodligen ett gammalt visdomsord för en hårt arbetande befolkning. Liknar innehållet i dikten ”Bonden Paavo”.

   1. ”Gud hjälper den som hjälper sig själv” ett uttryck eller ordspråk sedan domedags otta. Alltså lita till dig själv och egen förmåga så kommer det att gå dig väl.
    Detta gillade inte S utan ville att de och deras bidragssystem skulle ge dem oinskränkt makt genom alla tacksamma bidragstagares röster. Vad blev resultatet? Allt för många sköter varken skolgång eller annat utan begär hjälp från stat och kommun i tid och otid.

  2. En bekant och nu mera pensionär som dels har haft en kioskrörelse
   Han fick reda på av en inv. att denne skulle sälja sin kiosk.
   När han hade haft kiosk innan tänkte han att då kunna ta över.
   För att ha något extraknäck på äldre dar och ha en rörelse.
   Inv. sade då att han kunde inte sälja kiosken till honom.
   Han undrade och frågade varför han inte kunde sälja den till honom.
   Inv. svarade då med:
   ”- Jag måste sälja den till en landsman – För sedan kan jag leva på biiidraag”.

  1. Arbetsplikt vet jag inte om det är en bra lösning. Däremot att de som inte ens försöker skaffa sig varken jobb eller utbildning eller på annat sätt försöker säkra sig en egen försörjning inte längre får NÅGRA bidrag. Är a-kassan slut, ja då får man inte heller soc exempelvis. Med tanke på hur länge man får a-kassa så är det inte för mycket begärt att man skaffar sig ett nytt jobb eller påbörjar en utbildning innan den är slut. Det får vara slut med daltandet av vuxna människor!

   1. Men vad har vi alla Myndigheter till? Dom ligger min själ inte på latsidan när det handlar om en Svenskfödd inte hållt
    sig inom lagens ram, men när det handlar om utlandsfödda då blir dom helt handlingsförlamade! Söker man inte jobb så adjö,

Kommentera

%d bloggare gillar detta: