Muslimer tänker protestera mot burkaförbud

ISLAM. Idag den 1 augusti 2018 införs förbud mot ansiktstäckande klädsel på allmän plats i Danmark. Förbudet innefattar bland annat de muslimska klädesplaggen burka och niqab, men även till exempel rånarluva.

Det danska parlamentet Folketinget röstade i maj ja till burkaförbud på allmänna platser i Danmark med siffrorna 75 för och 30 emot.

”I Danmark ska vi möta varandra på ett ordentligt sätt – ansikte mot ansikte”, skrev den danska regeringen i ett pressmeddelande.

Regeringen menar att den som döljer sitt ansikte inte vill vara en del av det danska samhället utan i stället bidrar till att skapa parallella samhällen med egna normer och regler. Därav lagen.

Den som bryter mot förbudet kan få böta 1.000 danska kronor. Upprepade överträdelser kan leda till hela 10.000 kronor i böter.

Nåväl, nu rapporterar Reuters att vissa muslimska kvinnor tänker utnyttja sina demokratiska rättigheter och tänker protestera mot lagen och vägra ta av sig plaggen.

-Pettersson säger att något annat är inte av vänta av muslimer. De utnyttjar och missbrukar västvärldens  välfärd och demokrati när det passar och passar det inte då hänvisar de till islam, sharia och religionsfriheten…

Om burkaförbud på bloggen…

Stöd bloggen…

 

16 thoughts on “Muslimer tänker protestera mot burkaförbud

  1. 50 muslimska länder, välj ett av dem. Om ni bara visste hur provocerande detta är för de kvinnor som flytt totalitära länder. Heja, Danmark, bötfäll på bara, jag hoppas verkligen att Sverige tar till sig detta. Det är dock ofta inte kvinnorna det är fel på. Står ni eniga, flytta härifrån, fort. Hela familjen, tack!

  2. Nu förstår ja:
    Sopsäcken är naturligtvis för att skydda dem från verkligheten så att de kan leva i sin fantasivärld, religionen.

  3. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/01/getty-images-creative-rm-_3_1484079608-704×396.jpg
    En sådan figur som på bilden,fick jag nöjet se för några år sedan…Därefter har aldrig något så färgglatt,visat upp sig i Ghettot.
    I förrgår råkade jag på sjukhuset möta en ”normalt” sorgklädd,med en
    allt för lång grå disktrasa,för hennes ansikte ! Var troligen en sällsynt art…..
    Någon som vet om deras utstyrsel ska peka på olika stammar eller ursprung ? I de arabländer jag känner till,var ju alla klädda i ett svart tält…

  4. Missbrukar man förbudet så finns ju alltid utvisning på livstid.
    Ingen från ett annat land ska kunna komma undan med att strunta
    i lagar då är man ingen riktig flykting ?

  5. De borde veta hut! I Europa är vi fria och ska kunna se varandra i ögonen och utan att skydda sig från män i religionens namn, eller från andra människors synder. Det är bara fånerier från dessa kvinnor, de blir varken mer heliga eller respektabla. En gud som tycker att kvinnor ska förfulas för att inte fresta männen, är en patetisk figur.

  6. Vill man så gärna bära sin burka, kan man bosätta sig i ett muslimskt land och bära den där! Finns många att välja på
    -Men då kommer man förstås inte samtidigt åt de danska bidragen, vård, skola osv och det är väl DET som är problemet.

  7. Varför lägger dessa stackars missförstådda människor i elaka Danmark ner energi på att klaga på ett klädförbud när de enkelt kan ta sig till det fria och mångkulturälskande Sverige där inga regler och krav existerar för vissa av politikerna utsedda s.k utsatta grupper i samhället som det alltid är så synd om !!!

  8. Det enklaste är väl att se till att de där figurerna blir skickade tillbaka dit de kom från.

  9. Heja Danmark!!
    Vad säger jämställdhetskämparna i FI och V om att kvinnor stängs in bakom gardiner som helt döljer deras ansikte? Inte ett ljud naturligtvis. Undrar hur det hade låtit om det hade varit en kristen man som krävt att hans fru skulle klä sig så? Ramaskri och drev!

  10. Avslöjade antisemitism i moské.

    ”- Måste hålla tyst om mina åsikter”.

    Bassam Al-Baghdady – författare, översättare samt ordförande för organisationen Centrum för Sekulär Bildning – meddelar att han tar en paus från sitt opinionsbildande arbete.

    Anledningen är att hans kritiker har spridit personliga uppgifter om hans familj på nätet.

    https://nyheteridag.se/plus/maste-halla-tyst-om-mina-asikter-bassam-al-baghdady-tar-time-out-efter-angrepp-mot-familjen/

  11. Det korkade journalisterna i Väst talar om kvinnornas ”rätt” att bära burka.
    Dessutom, om det är så kvinnorna känner, så betyder det att de kom till Danmark och Europa pga. rent ekonomiska skäl, inte för Europas värden. Det är föga troligt att de har orsak att fly från deras egna hemländer om de är så totalt välanpassade till och glada för Islams extrema regler.
    Men så är det ju. Det vet alla tänkande människor i Europa.

Kommentera