Stäng

Finsk asylaktivist försökte stoppa plan med utvisad migrant på…

INVANDRING. Den finska asylaktivisten Aino Pennanen försökte köra samma trix som den numera berömda medsyster Elin Ersson i Sverige. Det gick inte så bra.

Aino Pennanen arbetar enligt Yle som juridisk chef för finska miljöpartiet. I tisdags försökte damen stoppa ett plan från Helsingfors till Berlin där det fanns utvisade ombord. Precis som Elin Ersson i Sverige direktsände Pennanen sin vägran att sätta sig ned på Facebook.

I Finland blev det dock ingen tillfälligt inställd flygresa utan Pennanen eskorterades av planet av polis. Planet försenades bara tio minuter.

Hon säger till finsk media att hon inte planerat händelsen och vet inte till vilket land som är migrantens slutdestination.

– Vi har djupgående problem i vårt system. Det var därför jag ville ställa upp och hjälpa denna person. Det var inte en fråga om flyget, det är ett problem i vårt rättssystem.

Enligt polisen har Pennanen gjort sig skyldig till en förseelse men är i dagsläget inte misstänkt för att ha begått ett brott.

-Pettersson läser att Pennanen inte visste den utvisades slutdestination, alltså visste hon inte vad han gjort eller var dömd för, ändå vill Pennanen ha personen kvar i landet…

Stöd bloggen…

15 reaktioner på “Finsk asylaktivist försökte stoppa plan med utvisad migrant på…

 1. Finsks gröna kräver att regeringen genast upphör med utvisningarna till Afganistan
  Dom grönas tidigare ordförande Soinivara skriver att dom som utvisas skickas till en säker död Via Soinivaras blogg har jag försökt få svar på vilken säker död dom gröna talar om Dom måste ju veta vem som har dött och när Eller ha de gått som för dom som utvisats från sverige att alla har dött

 2. Enligt Finnair fortsätter dom sammarbetet med finska myndigheter Finnair berättar förståeligt inte i hur stor omfattning dom tar inte heller i beaktandet motsätter personerna utvisningen som tex Lufthansa och Virgin Atlantic gör Betr incendenten då den gröna idioten Pennanen vägra sätta sej kommenterar bolaget inte men hörde från annat håll att skadeståndskraven är kännbara redan i avskräckningssyfte

 3. Nu förstår man mer om varför många miljötöntar kallar sig för Hen.
  Dom beter sig som höns.

 4. Finska grönas ordförande Touko Aalto stöder Pennanen som försökte hindra en tvångsutvisning Varken Aalto eller Pennanen kände till varför mannen utvisades De e möjligt att de var en riktig kriminell men också att migrationsverket gjort ett misstag Enligt dom finska gröna är de migrationsverkets misstag om nån inte beviljas asyl Tydligen är dom finska gröna lika bakom flötet som dom svenska De var nån som föreslog minns inte vem att SD skulle förbjudas De skulle vara en stor lycka för sverige o finland om dom gröna partierna skulle förbjudas

 5. Varken Polis eller vakter tillkallades för att lyfta ut Elin Ernsson- Otroligt!

 6. Hur kommer asylaktivisterna ombord på planen? Utan biljett.Höj säkerhetskontrollen väsentligt.

  1. Hon skulle själv åka till Berlin med man och barn, så de fick åka vidare utan henne. Vilken ärthjärna, tänkte inte på det.

 7. Lite skillnad på hur man hanterar samma sak i Finland och Sverige. Sverige – brottslingarnas och daltandets paradis.

 8. Just vad jag har tänkt, på en flygplats som är så välbevakad borde det ha funnits två bastanta vakter som kunde lyfta ut lilla Elin Ersson för vidare befordran till arresten.

 9. Blir en bra merit i den korkade människans CV, hon får säkert jobb om hon önskar i vårt stolleparti MP. Hoppas hon får ett kännbart straff, vem fn tror hon att hon är. Försena flighten med 10min.

 10. Där ser man vad som borde gjorts i Göteborg. Att lyfta ut en haverist bör vara gjort på högst en kvart. Svensk polis får skämmas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: