Vad fan får vi för pengarna?

SKATTER. Leif Östlings ”vad fan får jag för pengarna?” blev en klassiker. Östling ställde en bra och relevant fråga. Vad får vi för pengarna? För det blev han kritiserat märkligt nog. Flera borde ställa samma fråga. 

I Sverige betalar vi bland världens högsta skatter, ändå är det mycket som inte fungerar eller fungerar mindre bra.

 • Vi har de senaste veckorna sett ett civilförsvar som saknar enormt med resurser…
 • Vi behöver ha många fler poliser…
 • Det är brist på lärare…
 • Ikväll sa de på TV4 Nyheterna att det behövas 45.000 nya sjuksköterskor fram till 2030 och att Sverige har betydligt färre sjuksköterskor per invånare än övriga nordiska länder…

Politiker, journalister och fackföreningar gör dock alla samma. De påstår att det måste höjas löner, arbetsvillkor och status i bristyrkena, men det är inte det som är problemet.

Problemen är:

 • Vi har för många importerade kriminella. Svenska polisen är dimensionerad för svenska bovar, inte Mellanösterns…
 • Det är inte brist på lärare. Vi har importerat för många elever med ingen eller låg skolutbildning. Svensk skola är gjort för svenska förhållanden.
 • Utan invandringen stannar vården påstår politiker och journalister. Inget kan vara mer fel, vi har importerat för många krävande patienter. Jag har skrivit till landstingen i Stockholms och Södermanlands län och frågat om antalet invandrade patienter jämfört med antalet invandrade anställda men får inget svar.

Slutsatsen är att det behövs inte fler av de olika yrkesgrupperna. Det behövs färre importerade kriminella, det behövs färre invandrade elever, det behövs färre patienter från fjärran land och när det problemet är löst då blir det pengar över till högre löner och bättre arbetsvillkor, bättre civilförsvar och mycket mer och det kommer dessutom bli pengar över till skattesänkningar…

-Pettersson säger att vi har alldeles för många politiker och journalister som inte talar klarspråk.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

Därför får vi för lite för pengarna, och jag tror Leif Östling vet det!

Det går inte att rösta på politiker som inte ser problemen eller törs ta tag i dem…

Stöd bloggen…

23 thoughts on “Vad fan får vi för pengarna?

 1. Det är klart dom allra rikaste skall betala mycket skatt. Även MER än dom gör idag. Men fattiga pensionärer borde inte betala något i skatt innan dom når EU:s fattigdomsgräns 11000 netto. Alltså skatt efter bärkraft!

   • Ja, speciellt om dom e kriminella…då får dom i sämsta fall, ”bostad”, 2-3 mål mat om dagen, motion varje dag, tv, tidningar, läkarvård, tandvård etc, och när dom kommer ut så är dom Svenska Medborgare.

 2. Vi behöver fler kunniga personer som Lars Bern. Vi behöver färre inkompetenta personer som Stefan Löfven.
  Hade jag röstat på Löfven hade jag skämts att berätta det. Nu säger den token att vi ska ha ett öppet Sverige igen, i sin valreklam.
  Sverige ska inte vara öppet för terrorister som kastar sina pass och låtsas de är flyktingar. Sverige ska bara vara öppet för svenskar och EU för EUmedborgare.

  • Jag ser fram emot valet då vi får en regering igen med Åkesson som statsminister efter den störtade Erlander 1969.
   Sverige behöver en regering och en statsminister för det har vi inte haft på 50 år.

 3. Det är skillnad på invandrare och invandrare. Många invandrare arbetar inom vården.

  Min nuvarande tandläkare är invandrare, men det var länge sedan hon kom hit.

  Hon var nämligen skolkamrat med min föregående tandläkare och tog över företaget när hon fick ett erbjudande. Min nuvarande tandläkare är även den bästa jag haft någonsin.

  Av de läkare jag tyvärr har haft behov av ett fåtal gånger har de mest kunniga även de varit invandrare.

  Men, de jag nämnt ovan kom till Sverige för flera decennier sedan.
  Arbetskraftsinvandrare eller invandrare som lockades av gratis utbildning i
  Sverige.

  Jag har exempelvis mött en ingenjör från Iran. Och i Sverige väljer han att
  utbilda sig till någon sorts sjuksköterska! Vet ej korrekt namn för arbetet
  ifråga, men han arbetade där min far bodde på ett äldreboende det sista året av sitt liv.

  Ovanstående exempel är totalt olikt sådan invandring till Europa som sker nu.
  https://youtu.be/wT0RwsfKXV4

  • Någonting som inte 7-klövern är kapabla att förstå är att det är en enorm skillnad på INVANDRARE och FLYKTINGAR och att den s.k. flyktingpolitiken inte handlar om MÄNNISKOR utan om PENGAR.

  • Då gör de god nytta för sina egna i hemländerna. De behöver arbetskraft och goda människor. De tar hand om varandra här i Sverige, istället för i menaländerna. Det är sorgligt att flytta hela folk hit. Vi klarar oss själva!

  • Jo, men Östling verkar ändå vara sossig. Han borde stått upp för vad han sa, i stället avgick han från Svenskt Näringsliv och pudlade….

 4. Om de dumma landstingspolitikerna hade insett att sjuksköterskejobbet inte längre var ett kall utan betalat dem efter utbildning och samhällsnytta hade 1: inga sjuksköterskor lämnat vårt land för att jobba i Norge 2: inga stafett sjuksköterskor eller dyra mellanhänder funnits.
  Är det inte märkligt att politiker som är generösa med andras pengar när de gäller egna honorar och arvoden, varit och är så småsnåla när det gäller sjukvårdslöner för dem under läkarnivå.
  Jag har hela mitt liv sponsrat sjukvården genom att vara gift med en legitimerad sjuksköterska så jag vet hur dåligt betalda, för sitt oerhörda slit, de varit.

 5. Sossarna med Löfven i spetsen stödd av stalinister o gröna fanatiker skiter fullkomligt i den svenska ursprungsbefolkningen Handlingen är kriminell och dom ansvariga borde åtalas för landsförrederi

 6. Mångmiljardindustrin okontrollerad massinvandring fungerar i alla fall till 100% !

 7. Vi vet ju att 100,4 miljardet gick till
  Invandrarverket.
  Det fick vi i alla fall för dom pengarna.

Kommentera