Australien: Ett föredöme för invandrarkontroll

av Giulio Meotti • 30 juli, 2018

 • ”Européerna tycker att det är enkelt för Australien att kontrollera sina gränser, men de hittar bara på ursäkter för att de inte själva gör något.” – Generalmajor (pensionerad) Jim Molan, medförfattare till Australiens asylpolitik.

 • ”Vi har hundratals, kanske tusentals människor som drunknar i försök att ta sig från Afrika till Europa… Det enda sättet att hindra dödsfallen är att stoppa båtarna.” Den före detta australiensiska premiärministern Tony Abbott.
 • ”Under min långa erfarenhet inom Australiensisk politik har det visat sig att när en regering har invandringsströmmarna under kontroll så ökar folkets stöd för invandring, och när det motsatta inträffar så ökar fientligheten mot invandring.” – Den före detta australiensiska premiärministern John Howard.
 • Det måste vara förkrossande att leva i ett land där regeringen i bästa fall är tveksam, och de ekonomiska möjligheterna begränsade, om ens det. Folk vet att de riskerar sina liv i jakten på ett bättre sådant. Men om västvärlden inte ska bli överväldigad så måste dessa problem hanteras på allvar.

För fyra år sedan kritiserades den australiensiska regeringen efter att man försökt avråda asylsökande från att resa till landet illegalt. ”No Way”, stod det på affischen. ”Du kommer inte göra Australien till ditt hem. Om du sätter dig på en båt utan visum så kommer du inte hamna i Australien. Alla fartyg som försöker komma till Australien illegalt kommer att hejdas och avlägsnas från australiensiskt vatten på ett säkert sätt.”

Läs vidare

7 thoughts on “Australien: Ett föredöme för invandrarkontroll

 1. Det sägs på TV och skrivs i tidningar att nu har de lyckats att rädda si och så många hundra människor från en eka igen på Medelhavet.
  Jag frågar mig VARFÖR???????

  • Därför att det numera är prio ett för Sveriges politiker och PK-media, allt annat är totalt ointressant att prata om och dessutom är det ju intressant för svenska vurmare av trygg mångkultur att veta hur många av dessa båtresenärer som kan tänkas komma till det rika välfärdsparadiset Sverige för att där få en fin och trevlig tillvaro !
   Det naiva solidariska generösa snälla konflikträdda och Melodifestivalsälskande svenskar folket kan och får aldrig nog av mångkulturell helig och kramgo mångkulturell import det har de folkvalda makthavarna bestämt och de s.k vanliga mindre vetande medborgarna ute i verklighetens Sverige vågar aldrig opponera sig mot överhögheten det har vi fått lära oss sedan Gustav Vasas tid, det är staten som bestämmer inte folket.

  • Internationella sjöfartslagar kräver att du räddar folk i ”sjönöd”. Samma lagar säger också att du ska sätta iland dem vid närmaste hamn eller kust vilket inte görs. Statistik visar också att internationella godhetsknarkarorganisationer har över tid närmat sig Libyens kust mer och mer och hade inte italienarna stoppat dem hade de nog vid den här tider kört upp på stranden.

   Vad Australien gjorde var att avtala med två mindre östater i närheten att mot rundhänt betalning upplåta tomtmark så Australien kunde sätta upp asylmottagning där. Man vände också ett antal båtar i början. Efter ”No Way”-kampanjen startade har 35 människor drunknat (veckan efter beslutet) och jag minner mig att en båt nått australiensisk kust, vars passagerare dock fördes till asylmottagningen utomlands. Idag förekommer ingen sjötrafik som på medelhavet utanför Australien vilket har fått vissa godhetsknarkare att gå i taket.

   Jag förstår inte vad det är för fel på vissa, ett land utan subversiva element och inga döda kroppar på havet är väl perfekt?

   • Tar man bort alla bidrag och förmån och bara ger tilfälligt asyl till folk med id-handlingar så löser det sig..
    Låt oss koncentrera för att få en regering där vi kan prata om problemet för att hitta lösningen ..
    Välj SD 2018 så vi inte behöver vänta till 2022 ….

   • @Ama: Först sätta stopp på inflödet; UtlL 5 kap. 25 § (Luciabeslutet). Sedan sänka ”ersättningarna” eller helt ta bort dem och erbjuda beredskapsjobb. Slutligen repatriera de som saknar eller inte längre har ”skyddsbehov” samt kriminellt belastade.

Kommentera