Fredsyra på Afrikas horn


Nyligen upprättades fred mellan Eritrea och Etiopien. Nu ser det ut som att tvisten mellan Eritrea och Somalia är på väg att tina upp.

Somalias president säger efter ett besök i Eritrea att länderna ska ”utbyta ambassadörer igen och verka för regional fred, stabilitet och ekonomisk integration”.

Incitament för både somalier och eritreaner att återvända till sina kära hemländer. Jag är säker på att presidenterna Mohamed Abdullahi Mohamed och Isaias Afwerki vill att deras medborgare återvänder när de nu utbildat sig och fått arbetslivserfarenhet i Sverige. Med bistånd från både regering och riksdag borde detta kunna ske inom kort.

SvD


13 responses to “Fredsyra på Afrikas horn

 • Hönsmamman

  Den svenska återhämtningen kan ske lättare än vad vi tror?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ingen åker från paradiset Sverige frivilligt och nu behöver ju dessutom ingen som bott i Sverige en tid frukta att tvångsutvisas som J.Å lovade i barn-TV !

  Gilla

  • Rim

   Du glömde iraqer, afganister och araber från andra länder, bara för att vara rättvist med religion och hudfärg 😠

   Gilla

 • Selma68

  Dags att skicka tillbaka alla Somalier, Eritreaner, Etiopier och Sudaneser.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Vi gläds med dessa fattiga (pga krig?) länder som nu kommer att välkomna hem de utsökta resurser som Sverige på humanitära grunder avstår från. Som en extra bonus för alla inblandade kommer naturligtvis alla allmosor att upphöra vare sig här i landet eller i hemlandet eftersom länder som avstår från att kriga och skapa konflikter i stället kan generera det välstånd som de hett åtrår?

   Gilla

  • Rim

   Du glömde iraqer, afganister och araber från andra länder, bara för att vara rättvist med religion och hudfärg 😠

   Gilla

 • Mm

  Liksom Syrier, äkta eller oäkta Syrier. Adjö adjö, nu har vi fått nog av ert gästande. Fiskar och gäster skall man inte förvara inom sitt hem mer än 3 dagar.

  Gilla

 • Lena

  Bryr mig föga om de är somalier, etiopier, gambier eller något annat, de är afrikaner och passar i Afrika.

  Gillad av 1 person

 • The proud swede

  I detta fallet borde det inte vara frivilligt, utan obligatoriskt att flytta hem

  Gilla

 • Stenbock

  Yiippie… Då blir det en mängd lediga lägenheter till inhemska befolkningen !!
  Statens slipper lägga ut miljarder på byggen av 100.000-tals sociallägenheter ! Kriminalvården kommer att kunna spara miljoner när deras innevånare lämnar Absurdien. O.s.v..-O.s.v. Amen !

  Gilla

  • Stenbock

   I detta sammanhang,ni som blickar in i Absurdska PK-pressen.Har nu sett några bilder,hur Syrier nu köar vid landets gränser,för att kunna återvända hem ?
   C:a 4-6 miljoner verkliga flyktingar i naboländerna önskar inget annat,än återse sitt hemland !
   Nu vet Stenbock att det inte kommer att ske lemmeltåg av dessa från Norden,eftersom stora flertalet inte ens vet var detta land är beläget,långt mindre är uppvuxna där.

   Gilla

 • Billy Boy

  Hoppas incitamentet att återvända till sitt kära hemland infinner sig även hos de c:a 7.000 bluff-somalierna som egentligen var hemmahörande i Somalias grannland Djibouti på Afrikas horn.

  Dessa bluff-somalier lurade sig in i Sverige när Dan Eliasson (S) var generaldirektör på Migrationsverket åren 2007–2011. De falska somalierna beviljades permanenta uppehållstillstånd (PUT). Personer från Djibouti hade inga som helst skäl att beviljas asyl och de borde ha avvisats direkt.

  Eric L, en socialarbetare i Värmland som arbetat med somalier under många år uttryckte förvåning över att det de aktuella åren plötsligt börjat strömma in mängder av somalier i länet som pratade franska, ett språk som få riktiga somalier behärskar. Franska är officiellt språk i Djibouti.

  De kunde börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar och hade inga egentliga avsikter att behöva arbeta. En av dem hyllade Sverige så här enligt SvD Ledarbloggen skriven av Per Gudmunsson den 3:dje september 2012:

  ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

  Falska somalier väller in i Sverige
  (Publicerad 3 september 2012)

  http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  .

  Gilla

 • Jörgen

  Det är klart dom åker hem, här bor det bara rasister och det är kallt och inga jobb får dom fast dom är så duktiga på att lära sig svenska och vill jobba och göra rätt för sig.
  Nu kan jag inte komma på mer mia argument.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: