Pridefestivalen är direkt skadlig för folkhälsan

VALET 2018. Claphaminstitutet har undersökt hur Pride tar upp företeelser som vanligen uppfattas negativt, såsom droger, sadism, smärta och prostitution och funnit att festivalen nästan genomgående visar upp en bejakande attityd. Utifrån folkhälsosituationen med stigande psykisk ohälsa, droganvändning, sexuella övergrepp och självskadebeteende ser vi att Pride är allt annat än en hjälp för utsatta människor, skriver Bengt Malmgren, läkare med psykiatri som specialitet tillsammans med andra på Dagens Samhälle.

I år då EuroPride kommer till Sverige kan vi förvänta oss ett ännu starkare pådrag när hela landet ska bindas samman i ett enda stort event från 27/7 till 19/8. Pride torde vara det enda arrangemang av sådan storlek i Sverige som aldrig utsätts för en saklig granskning.

I maj publicerades rapporten ”Det färgglada mörkret”, en granskning av innehållet i Stockholm Pride 2017. Vi antog på förhand att Pridefestivalen skulle vara en smältdegel av röster och uttryckssätt, där tal om alla människors lika värde varvades med explicita sexuella uttryck. Men den föraningen visade sig vara alltför positiv. Resultatet är entydigt: mediebilden av Pride som en festival för ljus, glädje och människovärde är falsk. Innehållet har tvärtom ett tydligt fokus på inslag som är djupt destruktiva för folkhälsan.

Mest uppseendeväckande är att begreppet ”människovärde” eller formuleringen ”alla människors lika värde” förekommer noll gånger i det omfattande programmet. Den allmänna bilden av Pride som en förkämpe för alla människors värde stämmer inte; festivalen verkar handla om något helt annat.

Ingen människa ska behöva förföljas eller diskrimineras på någon grund, inte heller sexuell läggning. Detta är en självklarhet för oss som arbetat med denna rapport och om Pride hade haft detta som fokus hade festivalen kunnat ha ett existensberättigande. Men när arrangörerna tvärtom helt öppet marknadsför rent hälsovådliga inslag har Pride förverkat sin legitimitet.

All information i rapporten har funnits öppen att ta del av för alla. Ändå har politiker från nästan samtliga riksdagspartier villigt gått med i Pridetåget. Ändå fortsätter stad efter stad att hissa regnbågsflagg och skattepengar pumpas in i ett maskineri som stödjer företeelser till skada för både individer och samhälle.

När EuroPride 2018 snart slår upp dörren och förväntar sig samhällets fulla uppbackning är det samtidigt en rörelse som under många år har undgått en kritisk granskning. Denna brist på öppet samtal är ett stort svaghetstecken och det är inte rimligt att samhället okritiskt fortsätter att aktivt stödja det färgglada mörker som Priderörelsen utgör.

Med kunskap följer också ansvar. Frågan behöver nu ställas till alla dem som gett Pride sitt stöd: Hur kan ni fortsätta att okritiskt ställa er bakom detta?

Läs hela inlägget på Dagens Samhälle…

-Pettersson konstaterar som vanligt är det snart är val och av riksdagens åtta partier är det ett parti som inte deltar i pridetågets ”festligheter” och det partiet tillhör inte sjuklövern…

Stöd bloggen…

15 thoughts on “Pridefestivalen är direkt skadlig för folkhälsan

 1. I Pride är det tjusiga innefolket med kändisar välkomna. Jag vet folk som hade känt sig som katter bland hermeliner i detta sällskap.

 2. Vår tids nazi parad och bedrägeri. Varje frisk organism förstår att homosex är sämre, och att vi alla måste diskriminera det sämre för att få det vi verkligen gillar, som inte är sjukt och smittat, och som ger avkastning (inte pervers teater). Borde kriminaliseras att använda offentliga medel till detta (det får räcka att de använder offentliga toaletter till sådant)

  • Kallar du människor för organismer och sexualitet för sämre och bättre?
   Själv konstaterar jag att en del personer runt om i världen är homosexuella och så är det inget mer med det.

   ”Vi måste diskriminera dem”.
   Det är sorgligt att se hur somliga resonerar fortfarande 2018.

   • Jag har ofta titta på Prideparaden i Stockholm och tycker den mest är litet kul och det blir en speciell stämning när alla gator kantas av glada, flaggviftande stockholmare som klappar i händerna.

    Minst hälften i paraderna har vanliga sommarkläder, en del har klätt sig litet annorlunda i de specialle färgerna från flaggan, andra är mer avklädda och en och annan har gått litet för långt. Men de försvinner i mängden.

    Din bild är ju tagen på ett sådant sätt att den även med en länngre kjol skulle bli litet utmanade, dessutom är den från Tyskland och ingen svensk parad.

    Varför de måste visa upp sina böjelser som du uttrycker det.
    Kanske för att de äntligen kommit från den tid då de stämplades som sjuka, kriminella, måste smyga med sin läggning men än i dag händer det att de blir misshandlade.
    För att inte tala om synen på homosexuella i en del andra länder.

    ag tycker faktiskt det är omoraliskt att snoka i folks föehavande när det gäller sex. Lika omoraliskt som att lägga sin näsa i blöt när det gäller muslimska kvinnor och sex.

 3. De som skriker mest, hörs bäst. Ordet fördelas inte rättvist, inget nytt under solen. Pedofiler som företrädare, varsågod svenska folket, du är väl inte homofob?

 4. Jag vill inte ha alla bokstavssexuellas behov upptryckta i ansiktet hela tiden. Lika lite som jag anser att heterosex måste uttryckas offentligt.

  Inga andra grupper spelar så på särintressen som bögar och liknande.
  Allt i syfte att hamra in deras rätt att avgöra vad som är rätt eller fel.
  Lika lite bör adoptioner tillåtas eftersom barnen behöver både en far och mor.

 5. Om Sverige fortsätter i dagens takt att omvandlas till det första Europeiska kalifat, är det snart slut med dessa perversa upptåg, Det kommer att bli fritt fall från Kaknästornet som underhållning efter Fredagsbönen.

 6. Om det nu tydligen går för sig att vara FÖR det vidrigt äckliga bögeriet, så borde det väl, i rimlighetens namn, även vara accepterat att få vara EMOT ! Dom påstår sig sträva efter att bli accepterade för sin läggning, men varför måste de vulgära och perversa dragen löpa amok och bli värre för varje år. Trovärdigheten kan ju knappast öka med sådana tilltag. Ta er en liten avstickare till Järvafältet, så det blir lite spännande för er parad. Rejäl dunk klorin rekommenderas, Mussarna kommer att vara i majoritet 2050, men någon nativitets-ökning från eran sida är väl knappast att räkna med.

 7. Ja vad skall man kalla en sådan klädsel ? Även om vi har en varm skön sommar,behöver man ju inte nödvändigtvis uppträda på detta sätt:
  ’https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/07/strassenstrich-kurfuerstenstrasse_1532711944-480×270.jpg
  Om denna ”skönhet” deltog i Pridetåget framgick inte av texten.

 8. F! är en skrämmande samling med lesbiska som är totalt gränslösa. Jag fattar inte heller att det är tillåtet att göra utspel som Pride gör. Jag har knappt ord kvar för dekadensen i homorörelsen. Det är så bedrövligt att jag bara vill gråta åt det! Sodom och Gomorra är här och hyllas t o m.

Kommentera